הרבה שאלות של אמא מודאגת

• פותח הנושא d401
  • פורסם בתאריך

d401

New member
הרבה שאלות של אמא מודאגת

1. בני בן חמישה וחצי חודשים. לפני כחודשיים התחילו אצלו בעיות עצירות. רופא ילדים אמר לתת לו עגבניה מרוסקת וזה הקל אליו. לפני שבועיים העגבניה פתאום הפסיקה "לעבוד" והבעיה חזרה. לפני שבוע התחלתי לתת לו קצת תפוח מרוסק והיום הוא אוכל כל יום רבע תפוח עם תוספת עגבניה לפעמים (הוא יונק מלא). היום הוא עשה קקי מוזר (כעבור 4 ימים שלא). הקקי בצבע צהוב-חום לא מימי אלא קשה יותר ועם ריח חזק יותר. האם זה קשור לתפוח? האם זה נורמלי? האם מאכשיו זה תמיד יהיה כך או שזה ישתנה בחזרה? 2. אני רוצה להתחיל לתת לו תוספת ברזל. האם את יכולה להמליץ על ברזל מסויים שכדאי לקנות כדי לא להחמיר את מצב העצירות עוד יותר. 3. ביומים אחרונים משהוא מציק לו (אולי כואב) בנוסף לבטן ועצירות. היום הוא בקושי הסכים לינוק (אני מצאתי את עצמי ממש מכריחה אותו) וגם לא ישן חצי לילה. כל הזמן הוא מתבכיין אבל יש הפסקות שהוא מוכן לשחק קצת ולחייך. אני לא יודעת למה זה יכול להיות קשור. חשבתי שאולי זה שיניים, אבל כולם אומרים לי שעדיין מוקדם מידי. האם כדאי ללכת לרופא שיבדוק אותו או שאפשר לחכות קצת? 4. עד גיל 3 חודשים הוא ישן בלילה 5-6 שעות רצוף ואז היה מתעורר יונק ולפעמים חוזר לישון עוד שעה- שעתיים. מגיל 3 חודשים ועד אכשיו הוא מתעורר כל שעתיים לינוק. האם זה בסדר? הוא עולה טוב במשקל ובגיבה (7800/64 בגיל 5 חודשים). סליחה על כל כך הרבה שאלות ותודה מראש על העזרה וייעוץ. ויקי.

תשובות להרבה שאילות

1. אני מציעה שתתחילי לתת ארוחת פירות שלמה ועם הזמן גם ארוחת מרק ירקות.קרוב לוודאי שאז בעית העצירות תפתר. גם ללא בעית העצירות, גיל 6ח' הוא גיל בו ניתן להתחיל לגוון את המזון. 2.ילדים מגיבים באופן שונה זה מה זה לאותו תכשיר ברזל: אצל חלק זה גורם לעצירות אצל אחרים לשלשול. Feripel 3 הוא תכשיר מומלץ ואפשר לנסות אותו. 3.יכול להיות שכעת הוא עובר בעיה כלשהי כמו מחלה וירלית שגורמת לחוסר תאבון, אי נוחות ובין השאר גם שינוי בצבע היציאות. אם המצב אינו משתפר או מופיע חום יש מקום בהחלט לקחת אותו לבדיקה של רופא. 4.אני מניחה שהתינוק מחפש בלילה לא רק את המזון אלא גם את ה"פינוק" להיות בידים של אמו ולהרדם לידה תוך כדי יניקה. לא סביר שהוא רעב כל שעתים. מה עושים? זה תלוי בכמה זה מפריע לך. אם את יכולה להתמודד עם לילות ללא שינה רצופה, לילד לא יגרם כל נזק. אם יש לך את הכוח להלחם בתופעה ,ואת רוצה בכך , מצפה לך תקופה לא קלה בה את תתני לו לבכות , את יכולה להכנס לחדרו כדי להרגיעו, אבל מבלי לקחת אותו בידיים ומבלי להניק. בהצלחה דר' מילה ברק

למעלה