הרבה שאלות...
!
!|

הרבה שאלות... ../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!|

מישהו מכאן עובד כפולות? אתמול עבדתי משמרת כפולה... פעם ראשונה.. כל הרגליים שלי כאבו אח"כ.. איך הולכים הטיפים במצב כזה? טיפ של בוקר וטיפ של ערב? או ביחד? איך מסבירים למנהלת משמרת שלי שהיא נונת לי פחות משכר מינימום וזה לא צודק???

gesus

New member
מה הבעיה?../images/Emo54.gif

אם אתה עושה את 2 המשמרות אז כשמחלקים את הטיפים של הבוקר אז מקבלת את החלק של במשמרת בוקר ובסוף היום את מקבלת את החלק שלך במשמרת ערב. איך מסבירים לאחמ"ש שלך שאת מקבלת פחות ממינימום? את נגשת אליה עם סכין מטבח ענק ומספרת לה שאת כל הכסף שאת מרוויחה את נותנת להורים המסכנים שלך ולא יתכן שתקבלי פחות ממינימום כי אמא שלך זקוקה להשתלת כליה דחוף!!! וזה לא מספיק כמה שאת מרוויחה. כמובן שהתגובה תהיה משהו כמו "...את יודעת בדיוק מה זה מזיז לי..." במצב הזה את אומרת לה שאו שהיא מפצה אותך על כל השעות האלו של תת שכר או שאת הטלכת לגרום נזקים למסעדה ע"י אכילה אינסופית של זיתים מהמטבח. פעם,אחד שעבד איתי התעצבן על המשכורות שהיו מגיעות ב-20 לחודש אז הוא ניסה באמצע משמרת להמריד את המלצרים שישבתו בחצות בדיוק. כמובן שזה לא הלך לו,אז הוא ניגש לבר ומול כל הלקוחות העיף את כל צנצנות העוגיות שהיו על הבר. אחרי כמה ימים ראיתי אותו במשרדים של המסעדה מסכם על כמה כסף הוא יפצה את המסעדה. מוסר השכל,לא ללכת ראש בראש איתם.לדבר איתם בהיגיון ואם זה לא עובד "לשרוף את המועדון..." (הגשש החיוור).

גברת ע

New member
הוא יכול להגיד נגדם

תביעה על זה שהם משלמים ב20 לחודש לפי החוק עד העשירי מותר לשלם

Slow Sprinter

New member
חחח, לכי תגידי את זה במלון שלי

שעדיין לא קיבלתי משכורת על יוני!!! אני לא חוזר לעבוד שם רק בגלל שנמאס לי מעיקובים במשכורת לפעמים יותר ארוכים מחודשיים!!!

גברת ע

New member
אז תתלונן

עבדת ולא גנבת מאף אחד מה זה צריך להיות? גם ככה אתה אמרת שאתה ל חוזר אז מה יש ל להפסיד? ואם אתה מפחד/מתבייש/או לא יודעת מה אז לך תתלונן תלונה אנונימים שיבדקו מה קורה שם ותאמין לי הם מפחדים מס הכנסה גם מחפש כאלו שמשלמים מאוחר יותר כי אז לוקחים להם עוד כסף אניכשעבדתי בתור מלצרית הבוס שלי התעקב בתשלום בהתחלה ויתרתילו קצת אבל ככל שעבר הזמן כבר לא יכולתי לשתוק ניסיתי לדבר איתו וזה לא עזר כי הוא תמיש היה "עסוק" ואז כתבתי לו מכתב קשה ותקיף, לא בשפה מגעילה אבל מכתב מאוד תקיף ואז הוא התחיל לרדוף אחרי ולהתקשר אלי

Slow Sprinter

New member
אוי התמימות, התמימות!!!

אין פה מקום לבושה... הלכתי וישבתי לו על הראש... באתי אפילו עם הרובה מהצבא, נשבע לך, פעמיים!!! כשהוא רואה אותי הפרצוף שלו מתעוות משהו... אני כבר יושב לו עמוק עמוק, אבל אין כסף וזהו זה... הלכנו להסתדרות הפועלים, ולעיריה, ולמס הכנסה ומה לא... היה מקום שרצה להתעסק בזה, אבל התברר שהוא במצב כלכלי קשה והמקום מזמן מוצע למכירה (5 שנים), ובסופו של דבר אי אפשר לקבל אחוזים על האיחור, אבל אפשר לקבל את המשכורת.. אומרים לו לשלם והוא אומר - בטח בטח, עוד מעט.. ומשלם מתי שהוא תיכנן לעשות את זה בכל אופן... זאת העזרה שקיבלנו בעיר אחרת שחברים שלי בה ממנה לעבוד פה.. ואני, כשהגעתי לרשויות פה הם אמרו לי - אה, זה המקום הזה... תחליף עבודה.. זה ככה כבר הרבה שנים! אתה לא הראשון ולא האחרון... ככה זה... יכול להיות שפשוט יש לו קשרים... מדובר באיזה מאפיונרים או משהו..

ומה עם בית דין לעבודה?

הם יכולים לחייב אותו לשלם לך על כל יום עיכוב. בשביל זה הם קיימים, שאנשים לא יפגעו מהלנת שכר ומבוסים דפוקים. גם לי יש בעיה כזאת, עם המקום הקודם שעבדתי בו שעדיין חייבים לי שתי משכורות. לאנשים שעדיין עובדים שם נותנים משכורת באיחור של חודש לפחות (בגלל זה אנשים מתחלפים שם כל הזמן). אני וחברות שלי לא יכולות לתבוע בגלל שהם לא מסכימים לתת לנו פירוט שעות (וגם כי אנחנו קצת מרחמות עליהם... אפילו שלא מגיע להם...) ובאמת הזכרת לי עכשיו שאנחנו צריכות לממש את התוכנית שלנו - ללכת למסעדה ולדרוש את הכסף, ולעשות לו בלאגן אם לא נקבל, ואם גם זה לא יעבוד - לפנות לתקשורת המקומית. מה אתם אומרים, יהיה לנו אומץ?

זה לא תקין

לשמחתי הרבה הבוסים שלי נגד כפולות, מהסיבה הפשוטה שמלצר שעובד כפולות מגיע ללקוחות בערב מותש וזה לא עושה רושם טוב. קודם כל, לפי מה שידוע לי צריך להפריד בין הטיפים של הבוקר והערב, כאילו שתי משמרות נפרדות, וההשלמה צריכה לבוא (אם צריך) לשתי משמרות נפרדות. ובלי קשר - מה נסגר בסוף עם האחמ"שית הבהמה שלך? טיפלתם בה?

\::

גם לנו יש כפולות ,כן 2 אירועים ביום ,וזה דיי קשה כלומר לא חסר מלצרים שיעבדו בערב ובצהריים המלצרים בעצמם מבקשים לעבוד צהריים וערב וכדיי שיהיה להם יותר קל באחד מן האירועים הם רזרבה ,יענו בברים בחוץ עומדים...ואם נפתח שולחן הם נכנסים לעבוד ואם לא אז הם משוחררים לביית \: כמו כן הטיפ זה לא קופה ,כל אחד לעצמו! ויש לפעמים שאנחנו מקבלים טיפ חתן - כלומר בנוסף לטיפ שעשינו תוספת מהחתן של האירוע!

גברת ע

New member
תנסו שלוש ארועים ביום ../images/Emo13.gif

בלתי אפשרי.? אז זהו שהוכחנו שזה כן אפשרי

למעלה