הרבה שאלות....

a t s

New member
הרבה שאלות....../images/Emo92.gif

היי ראשית אני רוצה שוב להודות על הפורום הנפלא והמענה המהיר והמקצועי. בתי בת שנה וארבעה חודשים. ילדה מפותחת ומקסימה. היא ניזונה ממוצקים ומהנקה. בשבוע שעבר התחלתי לתת לה טיפות ברזל בגלל אנמיה (שאלתי כבר לגבי זה בשבוע שעבר). יש לי מספר שאלות 1. היא שוקלת עשרה ק"ג ואני נותנת לה 7 טיפות ביום, האם תקין? 2. כאמור, היא מקבלת טיפות מזה כשבוע, ובימים האחרונים אני מרגישה כאילו שהיא "התעוררה". היא הרבה יותר אנרגטית, אוכל הרבה יותר טוב, נראית יותר חיונית. האם זה יתכן שההשפעה כה מהירה? ואם כן, האם זה שלא נתתי ברזל (כי חשבתי בשיא טפשותי שתינוקות יונקים לא צריכים ברזל) גרם איזשהו נזק? 3. אנו מתגוררים בארה"ב, ואין כאן הנחיה לתת ויטמין A+D , המרפס עדיין פתוח? האם לדאוג, לבדוק או לחכות בסבלנות עד גיל שנה וחצי??? תודה וסליחה מראש על "הפצצת" השאלות

שלום ותודה

אם תוכלי לומר לי מה ההמוגלובין של התינוקת אוכל לענות לך אם הטיפול מספיק. 7 טיפות הוא טיפול מונע- ואפילו מינון מעט נמוך לטיפול מונע. יתכן וניכר שיפור כבר לאחר שבוע. אני מתקשה לענות על כך במדויק מרפס פתוח- חשוב לדעת כמה פתוח האם רק לקצה אצבע או שהמפתח של כמה ס"מ. אם מדובר במפתח קטנטן אפשר בהחלט לחכות אם המפתח גדול אני סוברה שיש לקבל יעוץ.

a t s

New member
תשובות

ההמוגלובין לדעתי היה 10.5 (אני לא בטוחה, הרופא הזכיר את זה רק כשאני שאלתי). אז אני מניחה שצריך יותר טיפות. פה בארה"ב מקובל לתת הרבה ויטמנים בנוסף לברזל, אז אני לא יודעת כמה טיפות מספיקות. המרפס הולך וקטן\ הגודל שלו בערך כמו אצבע, אולי קצת יותר, האם אפשר לדעתך לחכות לביקור הבא אצל הרופא (בגיל שנה וחצי)?

תשובות בחזרה

לגבי המרפס זה נשמע לי בסדר גמור לחכות לגיל שנה וחצי לגבי הברזל- אילו ויטמינים היא מקבלת וכמה ברזל יש בתוכן? כעקרון בארץ טיפול מונע ניתן במינון של 15 מ"ג עד גיל שנה מינון טיפולי הוא 5 מ"ג לק"ג. אגב- בדקתי מעט ומצאתי שכבר לאחר 3 ימי טיפול בברזל ניתן לראות שינוי בספירת הדם והופעת תאים צעירים- לשאלתך האם יתכן שהילדה עירנית יותר לאחר טיפול של שבוע

עוד

הטיפול הוא 3 מ"ג לק"ג שמתי לב לטעות עוד אגב אחד
המוגלובין של 10.5 הוא הסף העליון להגדרה של אנמיה

a t s

New member
מוסיפה...

לא נתתי לה ויטמינים מכיוון שהתייעצתי עם רופא בארץ שאמר שאין צורך לתת כל הרבה וטימינים. נכון להיום היא מקבלת 7 טיפות פריפל מידי יום. אין לי מושג איך עושים את החישוב, כיוון שעל האריזה לא מופיע כמה מ"ג יש בכל טיפה. השינוי בהתנהגות ובתיאבון פשוט מדהים , ואני ממש מכה על חטא. בכל מקרה, אשמח לדעת כמה טיפות צריך, ומתי מומלץ לערוך שוב ספירת דם.

טיפות ברזל

בארץ מקובל להשתמש בטיפות פריפל 3 בד"כ כל טיפה מכילה 2.5 מ"ג. 7X2.5=15 מ"ג שזה טיפול מונע מקובל כפי שאמרתי לך. זה לא מינון טיפולי. מינון טיפולי 3 כפול משקלה שהוא אם אני זוכרת נכון- 10 ק"ג זה 30 מ"ג לחלק ל: 2.5 = 12 טיפות אני לא יודעת באילו טיפות ומה המינון שלהן- את חייבת לשאול את הרופא. כדאי לעשות ספירה חוזרת בעוד 3-4 שבועות מתחילת הטיפול.

למעלה