הרבה שאלות

הרבה שאלות

ביתי 9.5 ( כיתה ג' ) משתתפת בחוג התעמלות 5 שנית, היא התאהבה בהתעמלות, ורוצה להוסיף שעות, וכבר כיבלנו הצעות לאימונים מתקדמים יותר. אשתי תומכת. מי יכול לספק מידע, מה הסיכונים בהתעמלות מקצועית?, מה הרמה שאליה ניתן להגיע אצלנו בארץ?, האם יש עתיד למתעמלת מקצועית בישראל?, מי מכיר מאמנים באזור השרון?, ומה העלויות הכספיות?, וכמה שעות שבועיות היא צריכה לקדיש? ( כי הילדה צריכה גם להצליח בלימודים ). אני יודע שנפלתי בהרבה שאלות אבל זה חשוב לי לדעת.

מעבר מעממי לתחרותי

אני שמחה לשמוע שבתך מתמידה כבר 5 שנים בהתעמלות והתאהבה בענף. נהדר שאשתך תומכת בהתעמלות תחרותית, תמיכת ההורים היא אחד הגורמים המכריעים בהתעמלות תחרותית. בהתעמלות תחרותית אין סיכונים מיוחדים. בניגוד למה שמקובל לחשוב, התעמלות לא עוצרת את הגדילה ולא את ההתפתחות המינית ולא מסוכנת פיזית באופן מיוחד. ישנה כן איזו שהיא הקרבה ברמה החברתית, אך זה בא לידי ביטוי רק בדרגות הגבוהות. אצלנו בארץ ניתן עקרונית להגיע לרמה הגבוהה ביותר. יש לנו בארץ מספר מאמנות מקצועיות ומוכרות בזירה הבינלאומית ואת הציוד המינימלי. בפועל המתעמלות של היום מגיעות לרמה בינ"ל בשאיפה להתברג באליפויות עולם ואולימפיאדה. העלויות הכספיות הם כמה מאות שקלים לחודש וכן השקעה בלבוש ובאביזרים אחת לעונה בערך. ההצלחה בלימודים מאוד תלויה בילדה עצמה. אם יש לה שכל ומוטיבציה היא יכולה להצליח בלימודים למרות האימונים, ואם היא מתקשה בלימודים סביר להניח שהיא תמשיך להתקשות. בכל מקרה בשנים הראשונות (דרגות נמוכות) לא צריכה להיות שום בעיה. בהתחלה לא צריך להקדיש הרבה שעות, אם בתך מתעמלת כיום שעה פעמיים בשבוע, היא תתחיל להתעמל 3 פעמים בשבוע שעתיים כל פעם. לאט לאט, כשהיא תתקדם ותתבגר יתווספו בהדרגה עוד שעות אימון. יש לזכור שתמיד ניתן לפרוש, במידה וזה לא מוצא חן, לא הולך, לא מסתדר. אבל להתחיל- זה ממש הרגע האחרון, אח"כ יהיה מאוחר מידיי ובלתי אפשרי. מאמנים באיזור השרון תוכל למצוא ברעננה, בצפון ת"א, בזכרון יעקב (מעיין צבי) ובמסלול ליגה תוכל למצוא מאמנים בקבוצות בהרצליה, ברמת השרון, בצפון ת"א ובזכרון יעקב. תעדכן אותנו מה החלטתם! בהצלחה בכל דרך אליה תפנו ותפנו

למעלה