הרבעות

narretrulz

New member
הרבעות

מה אתם אמרים על הרבעות של סוסות מתחרות/מתאמנות? מה היתרונות? מה החסרונות? וסה"כ אם אתם בעד או נגד ולמה...

TauraMan

New member
מאוד תלוי ../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

יש סוסות עם ולדות מ-ע-ו-ל-י-ם ואז באמת שווה להרביע... הרבעה של סוסה מתחרה זה חסר תועלת כי אז מפסידים חצי עונה... עדיף לחכות עד לפרישה של הסוסה או אפילו עד לאיזו מחלה או משהו כזה... סוסות שעובדות עם ילדים זה מעולה להרביע, צריך אבל לעשות חישוב על הולדת הסייח, נגיד את הסוסות שלנו הרבענו בסוף מאי ואז הסייחים נולדים באפריל ואז לא חם מדי ולא קר מדי וזה סוף עונת האימונים אז הן גם לא עובדות הרבה...

Juli kleo rullz

New member
ממש לא! ../images/Emo15.gif

"אפילו עד לאיזו מחלה או משהו כזה..." ממש לא טוב! אם מרביעים סוסה בזמן מחלה או אחרי מחלה כשעדיין יש זכר למחלה... זה יכול לפגוע בסייח/ה רוב הסיכויים שזה יפגע! חוץ מזה שלסוסה לא יהיה כח להריון עצמו... עוד דבר שיכול לסכן את הסייח/ה ואת הסוסה...

TauraMan

New member
לא התכוונתי לזה..../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

התכוונתי יותר לקטע של צליעה כרונית וכזה..... נגיד לנופר היה איזה קטע של צליעה שהיא היתה צריכה בליסטר ולא יכלה לעבוד איזה שנה אז כבר הרביעו אותה, יצאה סייחה מדהימה והסוסה הביאה לנו תועלת גם בזמן שהיא לא עבדה...

SHoooKoLaTa

New member
קיי..

מה אני אומרת?~? זה נחמט, יתרונות- זה מביא סייח שיכול להיות סייח טוב, וזה יכול לתת המון כסף- שזה מה שחשוב להמון רוכבים בארץ.

narretrulz

New member
אמממ

אני אומר כי חשבתי להרביע את נרט עם ארל גרי אתם יודעים...שילוב של האנובר ואולדנבורג יכול לצאת משהוו שווה חוץ מזה שסייח משני סוסים שהיו שלי ואני אוהב אותם הכי בעולם זה גם יכול להיות מדהים! אבל בכל זאת- החסרונות- *המון סכנות לפציעות למיניהן ואפילו מוות. *בזבוז של חצי עונה-עונה. זה מבאס. *המוןןן כסף שמפסידים על סייח, הרי בכל זאת כמה כסף אפשר לקבל על סוס בארץ? אז תורידו מהסכום הכי גדול שיכול להיות את כל הכסף וההשקעה שאתם נותנים ויוצא שהפסדתם המון כסף. אז החלטתי לוותר...מה אתם הייתם עושים?

TauraMan

New member
אני במקומך..../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

הייתי מחכה ואחרי שהעונה נגמרת או קצת לפני הסוף להרביע אותה... ואז אתה מפסיד עונה אחת אבל יש לך סוסים אחרים... ובאמת שסייח של נרט וארל גרי יכול לצאטת משהו טוב

ILQHA

New member
אהמ.....

מנהל החווה שלנו מכר את הסייחה שלו ב-67,000 ש"ח...אהמ אהמ.....

אמממממ../images/Emo42.gif../images/Emo75.gif

אם הסוסות למשל מתחרות ומצליחות. אז עדיף שהן יהיו בהריון רק אחרי כל התחרויות שלה. אז שתהיהי בהריון אבל בזמנים שאין תחרויות או שלא יוציאו אותה לתחרויות. כי אז אולי יהיו עוד סיחים מוצלחים כמוהה. והחסרונות זה שאחרי זה צריך להכניס אותה עוד הפעם לכושר וזה לוקח הרבה זמן. אז אחרי ההריון צריך בערך איזה חודשיים עד שהסוסה נכנסת לכושר או שמהו כזה. אז אני בעד אבל צריך לקחת בחשבון את כל מה שאמרתי.

narretrulz

New member
פחח

מה זה כשהתחרויות נגמרות? התחרויות לא נגמרות יש כל שבת, ברגע שנגמרת עונה עוברים 3-4 חודשים והעונה מתחילה מחדש...אחרי חודש שלישי של ההיריון צריךף להפסיק לקפוץ גבהים ולהוריד את המאמץ, ככה שאי אפשר לסדר את זה שזה לא יפריע לעונה.....כמה חבל.

טוב.נו אני מדברת על הווסטרן.../images/Emo42.gif

למשל אם יש סוסה בחווה שאני רוכבת בה שמתחרה רק בתחרויות של ה: ILQHA אז היא מתחרה פעם בחודשיים? משהו כזה? אז בתחרות אחת היא לא תתחרה או בשתיים ואז היא תחזור. ואולי גם יציגו את הסייח שלה בילידים 2003 או בשנה שהוא נולד. ככה שאולי יצאו שני אלופים. בקיצר...אם זה בווסטרן היא יכולה להסתדר. או באינגליש פשוט משביתים אותן.

למעלה