הרברט סמואל עם הג'יאקונדות
אני אוהב ארוחות "מיוחדות" וגם את מפעל היינות של הג'יאקונדות. בהרברט סמואל שהייתה בעבר גבוה ברשימת מועדפות שלי סעדתי לאחרונה בתקופתו של בן נריה.
הנה ברביעי האחרון, השתתפתי בארוחה + יינות איב קרויירון מחבל הרון.
שתינו 6 ינות לבנים (סירה, רוסן, מרסן וויונייה) וחמישה אדומים כולם סירה.
ואכלנו ארוחה בת 5 מנות. למעשה בתפריט 8 מנות - כשלכל מנה בשרית/דגית הייה תחליף צמחוני.
אכלתי וטעמתי:
* סלמון עם אננס, שומר, וליים לוהט מהבנרו - חריפה במידה ומצויינת. הסלמון איכותי והמנה הוגשה בצילחות יפה. אהבתי.
* (טעמתי) צמחוני - עגבניות - סלט שכל העיר מנסה לחקות - עם גבינה כחולה. נו, שם קצת יומרני. בסך הכל סלט עשוי היטב.
* Holy sea food - ראשי רלמרי, שרימפס וקלמרי שהוגשו בסיר מתכת קטן עם רוטב מצויין. מנה שליקקתי בתענוג את הרוטב בעזרת פרוסות הלחם
השחור שהוגשו לשולחן. היו גם לחמניות אניס היישר מהתנור.
* עגל חלב - קנלוני, מנגולד, ופרמז'ן ברוטב עגל - מנה "בסדר" כמותה אפשר לקבל בכל טרטוריה איטלקית.
*אספרגוס של יוכי - על קרם כרובית ופרמז'ן - לנשק את ידיה של יוכי! מנה מעולה.
* פילה בקר על שיפוד "תפוחי האדמה הטובים בעולם", ציר עגל ופטריות פורטובלו - מנת בשר טובה מאוד. פליאתי על מי שהענקי למנה את שמה ותהיתי
אם הוא/היא זכו לטעום מהפירה של רובושון (50% חמאה)...
צמחוני - תפוח אדנה - ניוקי, כמהין, ערמונים ואפונה - מנה טובה אפופת בשומת של כמהין. לא מבין מדוע הניוקי כה ספורים במנה זו.
קינוח - הבית של פיסטוק - החביב והאהוב.
האאוחה כללה כמובן יינות כאוות נפשך, לחמים, מים מינרליים ומי סודה וכן שתיה חמה בתום הארוחה. 530 ש"ח כולל הכל. שווה שווה. גם בגלל
שמכירים יצרן יין וחובבי יין ישראלים.
למזלי נשארנו לישון בתל אביב.
אני אוהב ארוחות "מיוחדות" וגם את מפעל היינות של הג'יאקונדות. בהרברט סמואל שהייתה בעבר גבוה ברשימת מועדפות שלי סעדתי לאחרונה בתקופתו של בן נריה.
הנה ברביעי האחרון, השתתפתי בארוחה + יינות איב קרויירון מחבל הרון.
שתינו 6 ינות לבנים (סירה, רוסן, מרסן וויונייה) וחמישה אדומים כולם סירה.
ואכלנו ארוחה בת 5 מנות. למעשה בתפריט 8 מנות - כשלכל מנה בשרית/דגית הייה תחליף צמחוני.
אכלתי וטעמתי:
* סלמון עם אננס, שומר, וליים לוהט מהבנרו - חריפה במידה ומצויינת. הסלמון איכותי והמנה הוגשה בצילחות יפה. אהבתי.
* (טעמתי) צמחוני - עגבניות - סלט שכל העיר מנסה לחקות - עם גבינה כחולה. נו, שם קצת יומרני. בסך הכל סלט עשוי היטב.
* Holy sea food - ראשי רלמרי, שרימפס וקלמרי שהוגשו בסיר מתכת קטן עם רוטב מצויין. מנה שליקקתי בתענוג את הרוטב בעזרת פרוסות הלחם
השחור שהוגשו לשולחן. היו גם לחמניות אניס היישר מהתנור.
* עגל חלב - קנלוני, מנגולד, ופרמז'ן ברוטב עגל - מנה "בסדר" כמותה אפשר לקבל בכל טרטוריה איטלקית.
*אספרגוס של יוכי - על קרם כרובית ופרמז'ן - לנשק את ידיה של יוכי! מנה מעולה.
* פילה בקר על שיפוד "תפוחי האדמה הטובים בעולם", ציר עגל ופטריות פורטובלו - מנת בשר טובה מאוד. פליאתי על מי שהענקי למנה את שמה ותהיתי
אם הוא/היא זכו לטעום מהפירה של רובושון (50% חמאה)...
צמחוני - תפוח אדנה - ניוקי, כמהין, ערמונים ואפונה - מנה טובה אפופת בשומת של כמהין. לא מבין מדוע הניוקי כה ספורים במנה זו.
קינוח - הבית של פיסטוק - החביב והאהוב.
האאוחה כללה כמובן יינות כאוות נפשך, לחמים, מים מינרליים ומי סודה וכן שתיה חמה בתום הארוחה. 530 ש"ח כולל הכל. שווה שווה. גם בגלל
שמכירים יצרן יין וחובבי יין ישראלים.
למזלי נשארנו לישון בתל אביב.