הרברט סמואל עם הג'יאקונדות

מיתר44

New member
הרברט סמואל עם הג'יאקונדות

אני אוהב ארוחות "מיוחדות" וגם את מפעל היינות של הג'יאקונדות. בהרברט סמואל שהייתה בעבר גבוה ברשימת מועדפות שלי סעדתי לאחרונה בתקופתו של בן נריה.
הנה ברביעי האחרון, השתתפתי בארוחה + יינות איב קרויירון מחבל הרון.
שתינו 6 ינות לבנים (סירה, רוסן, מרסן וויונייה) וחמישה אדומים כולם סירה.
ואכלנו ארוחה בת 5 מנות. למעשה בתפריט 8 מנות - כשלכל מנה בשרית/דגית הייה תחליף צמחוני.
אכלתי וטעמתי:
* סלמון עם אננס, שומר, וליים לוהט מהבנרו - חריפה במידה ומצויינת. הסלמון איכותי והמנה הוגשה בצילחות יפה. אהבתי.
* (טעמתי) צמחוני - עגבניות - סלט שכל העיר מנסה לחקות - עם גבינה כחולה. נו, שם קצת יומרני. בסך הכל סלט עשוי היטב.
* Holy sea food - ראשי רלמרי, שרימפס וקלמרי שהוגשו בסיר מתכת קטן עם רוטב מצויין. מנה שליקקתי בתענוג את הרוטב בעזרת פרוסות הלחם
השחור שהוגשו לשולחן. היו גם לחמניות אניס היישר מהתנור.
* עגל חלב - קנלוני, מנגולד, ופרמז'ן ברוטב עגל - מנה "בסדר" כמותה אפשר לקבל בכל טרטוריה איטלקית.
*אספרגוס של יוכי - על קרם כרובית ופרמז'ן - לנשק את ידיה של יוכי! מנה מעולה.
* פילה בקר על שיפוד "תפוחי האדמה הטובים בעולם", ציר עגל ופטריות פורטובלו - מנת בשר טובה מאוד. פליאתי על מי שהענקי למנה את שמה ותהיתי
אם הוא/היא זכו לטעום מהפירה של רובושון (50% חמאה)...
צמחוני - תפוח אדנה - ניוקי, כמהין, ערמונים ואפונה - מנה טובה אפופת בשומת של כמהין. לא מבין מדוע הניוקי כה ספורים במנה זו.
קינוח - הבית של פיסטוק - החביב והאהוב.
האאוחה כללה כמובן יינות כאוות נפשך, לחמים, מים מינרליים ומי סודה וכן שתיה חמה בתום הארוחה. 530 ש"ח כולל הכל. שווה שווה. גם בגלל
שמכירים יצרן יין וחובבי יין ישראלים.

למזלי נשארנו לישון בתל אביב.
 
יצא לי לאכול אותה בארוחת יינן

באמת מנה עם טעמים מצוינים רק שבמקרה שלי אם אני זוכרת נכון, חלק מפירות הים היו עשויים מדי.
 

יויו13

New member
תודה על הדווח ,מה מיוחד בסלט עגבניות?

עבר זמן מא שמעתי טובות על המסעדה הזו
אולי זה בהשפעת היינות.
 

מיתר44

New member
אין מיוחד חוץ מהשם

והתאור.
התרשמותי: שומרים על הרמה באמצעות שירות מוקפד, חומרים איכותיים, צילחות כמקובל במסעדות
הקו הראשון. לא יודע מה תפקידו של רושפלד, שהפעם נעדר מהמקום. (לעומת ארוחת יין בעבר).

המסעדה הייתה מלאה ושוקקת.
נכון שבזמנו דובר בה רבות בפורום, כשהכל היה חדש וחדשני. היום המסעדה ממשיכה בקו
שנבחר לפני שנים, אין בה כמעט חידושי תפריט ולכן אין על מה לכתוב (שוב על בית של פיסטוק).

לעומת זאת: אני תוהה מדוע אין איזכורים תכופים יותר על אואזיס בה מחדשת רימה מנות בקצב
של טורבו.
 

passioneta

New member
המקורי לפחות הכיל עגבניות ממספר סוגים

גם טריות וגם צלויות, פירורי ביצה קשה וכבינת טולום, והיה טעים להפליא. יש מתכון ברשת היכנשהו.
 
אכן המקורי היה מאד מיוחד וטעים

ולמרות שכל מרכיביו ידועים לא הצלחנו לשחזר את טעמו המדוייק
לאחרונה החלפנו את הטולום בבוראטה ויש לנו סלט עגבניות משלנו
 

passioneta

New member
אני מניחה שלא הצלחתי במדויק אבל יצא טעים

גם בבית. בוראטה נשמעת נהדר, אבל אז נראה לי שצריך לשנות תיבול כי טעה עדין מאוד.
 

מיתר44

New member
היו עגבניות צלויות

אגב, הגבינה הירוקה אובחנה על ידי מראייה. יתכן שטעיתי? תראו בצילום גם את חלמון הביצה.
 

החתולית

New member
על הדיווח

סלט העגבניות המקורי היה טעים מאד. כנראה שגבינה כחולה החליפה את הטולום שבסלט המקורי, וחבל.

אני בטוחה שהיינות היו מצויינים, וחבל לי שהאירועים הללו שמורים רק למי שמסוגלים לשלם עבור ארוחה בינונית סכום של 530 ש"ח לאדם.
 

מיתר44

New member
לא הייתי מגדיר את הארוחה כבינונית

ולגבי דידי המחיר בהחלט היה מתאים למוצע.
צריך לקחת בחשבון שאירועים שכאלו לא שקולים לארוחה "רגילה" ולכן אין להשוותם אלא לדומיהם.
 

Gרר

New member
נשמע טוב

אני מבין שמדובר במנות מהתפריט הרגיל ולכן עושה רושם שבערב רגיל בהחלט יש מה לחפש שם.

את הסלט עגבניות טעמתי בעבר ואכן לא זכורה לי שם גבינה כחולה. הוא זכור לי כטעים ומרענן מאד אבל בקטגוריה של סלט שלעד אצלי תהיה קטגוריה של מלווה לאוכל ולא העיקר של האוכל ולכן בכל מקרה זה לא משהו שהייתי הורג בשבילו או מנסה לפצח את סוד האטום שלו. אבל כסלט הוא באמת כיפי ביותר.
 

Gרר

New member
אה ובקשר ל"בית של פיסטוק"

אני וראה את זה דווקא כברכה שיש כמה וכמה מסעדות שמשמרות איזשהו קו אחיד לאורך השנים. כל שף שם שינה לכאן או לכאן ולפעמים דווקא זה הוריד מהחוויה הכללית כמו בביקור האחרון שלנו שם שהשאיר טעם מאד מאכזב. אבל סך הכל אני מעריך גם מקומות שיודעים לשמר את הקו שלהם ולא לנסות להמציא את עצמם מחדש כל שנה או להבדיל לסגור אחרי שנה ולפתוח משהו אחר רק כי "חייבים"
.
 

bob68

New member
על הדיווח

כיף שנהנית.

גם אני מצדיע לג'יאקונדות על פועלן ועל כך שהן לא נחות לרגע.

לגבי ארוחות "מיוחדות", כיום אני משתדל לברור אותן בקפידה.
ישנם מספר מרכיבים שעלולים מבחינתי לפגום בהצלחתן ואני משתדל לברר אודותיהם מראש: צורת הישיבה, צורת הגשת המנות (אישית או מנות חלוקה למרכז השולחן), התאמת האוכל ליין (אם אתה זוכר היינו יחד בארוחה ב-"הרברט סמואל" עם יקב דונהוף והאוכל המתובל של הרברט לא התאים ליינות) .

מצד שני היתרון של הארוחות המשלבות יין (ועבורי מדובר ביתרון גדול) הוא היכרות עם יינות שייתכן ולא הייתי מגיע אליהם בדרך אחרת.
 

מיתר44

New member
מסכים בהחלט

ישיבה סביב שולחן אבירים - לא אוהב למרות שהפעם ישבתי ליד משתתף מעניין (שופט יין ישראלי) שלמדתי ממנו.
מנות משותפות - פוסלות את השתתפותי
התאמת האוכל ליין - בדרך כלל קטונתי. הפעם חסר יין קינוח (דווקא ליקב יש מה להציע).
 
למעלה