הרב אושר-סיפור נוסף

sarav55

New member
הרב אושר-סיפור נוסף

הרב אושר היקר שלנו שהלך לעולמו בצאת יום הכיפורים נתן לנו שיעור מאלף הוא היה אומר תמיד אם משהו מציק לך מעיק לך מדבר אליך לא יפה תסתכל עליו ותאמר אבא שבשמים זה אתה מה עשיתי לא טוב אני רוצה לחזור בתשובה על הענין הזה. הוא היה אומר שאם אדם כועס עליך תסתכל במה האדם הזה כועס עליך ותלמד תוכחה כי היא נאמרת ישירות דרך השליח האומר בצינור ישיר מה' יתברך כל אדם הוא צינור להעברת מסרים מפי מלך מלכי המלכים רק אנחנו צריכים לקרא את המסר דרך המחשב שהוא בעצם האדם שעומד מולך. הר' אושר היה בשנים האחרונות שלו ממש חולה אבל מי שהיה מבאי ביתו ורצה להכנס הוא אמר דבר חשוב שאני הייתי מבצעת אותו הוא אמר אם אתם לא נכנסים זה לא אומר שאני לא רואה אתכם תנשקו המזוזה תתפללו פרק תהילים ותבקשו בקשה מבורא עולם ותענו מהשמים. זה מה שהייתי עושה בשנים האחרונות שלא הייתי מצליחה להתקבל אליו. אבד אדם גדול וחסיד מהארץ הרב אשר בן חיה רבקה דבורה ראשי תיבות חרד זכר צדיק וקדוש לברכה.
 
שכויח

תודה רבה שרה. חיזקת בי את האמונה בבורא כל עולמים צדיק כל הדורות. בלי קריאה בקפה ובלי הגדת עתידות או קסמים וכישופים. פשוט לנשק מזוזה, לומר קפיטל תהילים ובעזרת השם לעבור את גלי החיים. מי שעושה זאת באמונה תמימה, מובטח לו שבאמונתו יחיה, צדיק, ומהשמים ישמעו את תפילתו ולא ישיבוה ריקם!
 

sarav55

New member
עוד סיפור על האדמו"ר שאני פשוט

כל המילים והסיפורים עליו זה באין וכאפס מבני הילולא דרשב"י הגאון ר' מאיר שטרן שליט"א, רבה ד-מרון, סיפר:"ר' אושר היה קשור אצל הציון הרשב"י בקשר נפשי הדוק. כל זמן שהיה כוחו במותנו זוכר שכבר בשנת תשכ"א, לפני יותר מארבעה עשורים, עשה ר' אשר מנהג קבע לעצמו להגיע מדי שבת מברכים עם מספר מצומצם של מקורבים שהיו מכנים עצמם "חברים" אל הציון. הם היו מתארחים כולם אצל ר' חיים גולדשטיין, מוותיקי היישוב. עם התהדקות הקשרים בינו לבין ר' אושר, הקדיש ר' חיים גולדשטיין את שטח החצר של לול התרנגולות עבור משכן קבע לאורחים שהגיעו מדי שבת מברכים. בשלב מסויים, בהשפעתו של ר' אושר, הפך ר' חיים את השטח הסמוך לביתו, למבנה הכנת אורחים לכל הבאים לשכון בשבתות במירון. אלחר בניית המבנה על שטח הלול רכש ר' אושר בניין שעמד בסמוך ללול שם אוכלסו למעלה משלושים מיטות עבור האורחים. בנוסף לזה רכש שני חדרים על הציון עצמו, בכדי שישמשו כמקום לינה לבאים. כך במשך השנים התרחב מעגל הבאים לציון ועל אותו לול תרנגולים נבנו המוסדות המוכים כיום לכל מי שמגיע למירון אלו הבנינים הנמצאים בירידה מן הציון, בשם "יד עזרה", המאכלסים מדי שבת מברכים מאות אורחים הגודשים את אולמות האוכל והלינה.
 
למעלה