הרב פירר

אמה32

New member
הרב פירר

אז במסגרת תוכניתנו הכה את המומחה אבא שלי נפגש היום עם הרב פירר
הרב פירר (שאני מעריצה גדולה שלו רק מהסיפורים
) טוען שסלע ואביבית נוימן (שתמכה גם בכימו) לא צודקים ודווקא רמון הוא הצודק ושצריך ללכת על הקרנות. הוא מציע לדבר עם הרופא שעושה את ההקרנות וגם להעביר את הצילום לפרופ' שנחשב למפענח הצילומים הטוב ביותר בארץ - פרופ' בר זיו. כמה דברים - ראשית זה כבר מתחיל להיות מרגיז חוסר ההסכמה הזו. כל אחד משמיץ את הדברים שאומר השני ולך תחליט. אנחנו כרגע בתקו של שניים מול שניים כרגע וכל רופא נוסף שאנחנו מכניסים למשוואה הזו מושך לכיוון אחר. אני מקווה שרופאי בוסטון שהולכים לעזור לי בתור טובה אישית יהיו קצת יותר מאוחדים בדעתם ולא ישגעו אותנו יותר. שנית ופה השאלה שלי היא עד כמה ניתן לסמוך על מילתו של הרב פירר ? האם הוא סמכות עליונה כמו שטוענות האחיות שאבא שלי דיבר איתם או שהוא גם מפשל לפעמים ? אשמח לשמוע את דעתכם בעניין תודה

אמה32

New member
אגב מישהו יודע ../images/Emo32.gif

איך הרב פירר נהיה מה שנהיה ? האיש והאגדה
? השמועות אומרות שמישהו קרוב לו חלה ומתוך רצון לעזור הרב התחיל לחקור. מישהו בקיא בסיפור האמיתי?

לא מכירה את סיפור הרקע

אבל דיברתי איתו כשחליתי בפעם השניה. הוא חיזק את הידיעה שלי שהרופא שטיפל בי בפעם הראשונה שיקר לי לגבי דרגת התפשטות המחלה אצלי. נראה לי שאני יותר נוטה להאמין לו כי אין לו שום אינטרס כמו לרופאים להשיג חולים ולהשיג הצלחות לסטטיסטיקה.

אמה32

New member
ציפור לילה

אם לא אכפת לך לפרט, מה הכוונה ב "שיקר לגבי דרגת התפשטות המחלה" ? טען שהמצב רע כשהיה בעצם טוב או שנתן לך להאמין שמצבך טוב ובעצם היה רע ? ומה האינטרס לעשות דבר שכזה ?

אמה32

New member
ומה הכוונה במשפט

"אין לו שום אינטרס כמו לרופאים להשיג חולים ולהשיג הצלחות לסטטיסטיקה." תודה

אני אנסה

כשהיתה לי שיחה ראשונה עם האונקולוג שלי, הוא אמר לי ולהוריי שהמחלה שלי בסטייג' 1, זתומרת בשלב מאד מוקדם. באחת הביקורות שאחרי הטיפולים היתה אצלו רופאה מאיזה בית חולים בחו"ל ולה הוא אמר שהייתי סטייג' 2, באנגלית כדי שאני לא אבין, וכמובן שאני יושבת כל הזמן הזה בחדר. (ואני יודעת אנגלית טוב!). כשחליתי בפעם השניה ופירר דיבר איתי בטלפון לאחר שהוא קרא את כל החומר הרפואי שלי, הוא אמר שהייתי סטייג' 2, אחרת לא היתה סיבה לתת לי הקרנות לאזור גוף כל כך נרחב. ולגבי הסטטיסטיקה, אני יודעת בודאות שהרופא הזה בחר אותי בתור מטופלת כי היו לי אחוזים מאד גבוהים של ריפוי. כל אדם שמגיע לטיפול אצל רופא כזה ומבריא (או שלא מבריא) נרשם לסטטיסטיקה האישית שלו וכביכול משקף את היכולות שלו בתור רופא. (או משהו כזה). זה מסוג הדברים שמגלים בדרך, שלא רוצים לדעת בעצם, אבל זה מגיע יחד עם כל זרם האינפורמציה האינסופי. ומבחינתי זה בהחלט מעמיד את הרופאים במקום קצת יותר נמוך מדרגת האלוהים בה הם התהדרו כל כך הרבה שנים.

rona39

New member
זה נורא מה שאת אומרת

היי אבוי לנו אם בגלל זה הרופאים מטפלים בנו, כדי להצליח בסטטיסטיקה. ואם הם לא אומרים לנו את האמת. אני, אישית, לא הרגשתי כך, אמנם הרופאה שלי מאוד עסוקה, ואני מחכה שלוש שעות בשביל 3 דקות שיחה איתה, ולבסוף שוכחת מה רציתי לשאול.אבל, היא היתה כנה איתי מהתחלה. המון בריאות רונית

זו היתה ההתנסות הראשונה שלי

שבין הפעם הראשונה לשניה. וביניהן הצלחתי לצבור לא מעט כעסים על מערכת הבריאות בכלל ועל כמה רופאים מתנשאים בפרט. כשבאחת הביקורות התלוננתי על תופעות לוואי שמטרידות אותי, הרופא אמר לי משהו בסגנון - אני לא מבין מה את מתלוננת, את בחיים כי הצלנו אותך מהסרטן אז לא חשוב כל השאר. אבל !! חשוב לציין שהרופאה שטיפלה בי בפעם השניה היא פשוט אדם מקסים! אם זה אומר לדאוג לאינטרסים שלי בתור מטופלת ובתור אדם, אם זה לשים לב לכל הדברים הקטנים שממשיכים להפריע לי גם אחרי שכבר אין גידול, אם זה לנסות ולהציע פתרונות לכל אלו וגם להגיד - תשמעי, לנו ברפואה הקונבנציונלית אין לזה פתרון ואת מוזמנת לבדוק באלטרנטיבי כי אצלם יכול להיות מענה לבעיות האלה. הלוואי וכל הרופאים היו כאלה. אבל אולי אנחנו צריכים כמה רופאים גרועים כדי להעריך כמה רופאים טובים.

blg

New member
הרשו לי לחלוק...

זה בכלל לא נורא בעיני שרופא רוצה סטטיסטיקה יפה לדעתי זה גורם מוטיבציה ראוי בדיוק כמו כל גורם אחר. ולא אכפת לי אם הוא מרפא אותי כי הוא רוצה הרבה מבריאים, או כי הוא רוצה אור ושלום בעולם. ברור שאכפת לי מאוד אם רופא ממין חולים ולא לוקח לטיפולי את "מקלקלי הסטטיסטיקה" הפוטנציאלים. וברור שאני רוצה רופא אנושי שמבין שאני אדם נבון. אבל עצם התחרותיות 1 השגיות שלו? לדעתי היא תורמת להתפתחות הרפואה, בדיוק ההיבריס הרפואי הוא שמשפר את הטכנולוגיה הרפואית (על אנושיותם של רופאים ביום אחר...)

קוסטיקה

New member
זה שהרופא רוצה סטטיסטיקה יפה

זה נחמד אבל! זה לא נותן לו רשות להוביל אותנו להחלטה שתוביל לריצוי שאיפותיו. האונקולוג צריך, לדעתי, להציג לנו את המצב כפי שהוא מבין ומנתח אותו, את היתרונות/החסרונות/הסיכונים שבאימוץ/שלילת טיפול מסוים, אבל בסוף לתת לחולה להחליט! (אלא אם כן החולה מבקש שהרופא יחליט...). תודה ציפור לילה שחשפת אותי לכך שקימים גם שיקולים כאלו אצל הרופאים... זה נישמע מאוד הגיוני... אבל קודם לא חשבתי על זה... ואני עוד החזקתי מעצמי חשדן ולא תמים... כל יום לומדים משהו חדש...

אמה32

New member
לא מפתיע אותי האמת

אבל עצוב. מדהים שהוא היה גם מספיק מטומטם להניח שלא תביני משפט פשוט באנגלית. אני כבר יודעת שרופא זה לא אלוהים למרות שהיה נחמד להניח שכן. אני לא מטילה ספק במהיימנות של הרב פירר. אני מנסה לדעת כמה משקל לתת לו בהחלטה רפואית. כלומר האם הוא מספיק מבין. אני שמחה בשבילך שמצאת אלטרנטיבה אחרת

גם אביבית מפנה לפרופ בר זיו

שאחראי על כך שאין לי כבר אף בלוטת לימפה בבטן... אני לא הייתי סומך דקה על כבוד הרב, אם רופא כמו דר, נוימן או סלע אומרים ההפך ממנו ואני רוחש כבוד גדול לפועולו של הרב פירר

למעלה