הרגילו אותנו לחשוב שבהיעדר מערכות מדיניות החזק ירמוס את החלש

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
והאמת היא שבטבע האנושות הטוב הוא פי חמש מאות בכמות ובכוח מהרע פשוט הטוב מטבעו הוא שקט והרע הוא מועט חלש ורועש אז בראייה שטחית נדמה שהוא הרוב ואם יתבטלו המערכות המדיניות הוא ירמוס את החלשים אז נכון שעד עכשיו לאורך ההיסטוריה היו מלכויות שהשליטו סדר אבל בזמננו כשהתחבורה והתקשורת משוכללים הטובים יכולים להתאחד להביס את הרוע ולעזור למי שצריך עזרה ובנוסף יוסרו החסמים של הגבולות החוקים והמיסים ויווצרו יוזמות ושיתופי פעולה בכל תחומי החיים מה שיגביר את תוחלת החיים את הפריון ואת הצמיחה בכל העולם

Henry0

Well-known member
והאמת היא שבטבע האנושות הטוב הוא פי חמש מאות בכמות ובכוח מהרע פשוט הטוב מטבעו הוא שקט והרע הוא מועט חלש ורועש אז בראייה שטחית נדמה שהוא הרוב ואם יתבטלו המערכות המדיניות הוא ירמוס את החלשים אז נכון שעד עכשיו לאורך ההיסטוריה היו מלכויות שהשליטו סדר אבל בזמננו כשהתחבורה והתקשורת משוכללים הטובים יכולים להתאחד להביס את הרוע ולעזור למי שצריך עזרה ובנוסף יוסרו החסמים של הגבולות החוקים והמיסים ויווצרו יוזמות ושיתופי פעולה בכל תחומי החיים מה שיגביר את תוחלת החיים את הפריון ואת הצמיחה בכל העולם
"הוי מתפלל בשלומה של מלכותז, שאלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעו".
מסכת אבות · פרק ג · משנה ב

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
דבר ראשון לא פוסקים הלכה למעשה ממשנה דבר שני הבהרתי שמשהו השתנה בדור שלנו התחבורה והתקשורת השתכללו כך שהטוב שהוא הרוב והחזק והשקט יכול להתאחד ולהביס את הרע שהוא המועט החלש והרועש

Henry0

Well-known member
דבר ראשון לא פוסקים הלכה למעשה ממשנה דבר שני הבהרתי שמשהו השתנה בדור שלנו התחבורה והתקשורת השתכללו כך שהטוב שהוא הרוב והחזק והשקט יכול להתאחד ולהביס את הרע שהוא המועט החלש והרועש
ככל שהקבוצה גדולה יותר,
כוחו של הרע מתגבר,
כי חסר המגע הישיר בין האנשים, שמגביל את האדם הרע ממעשיו.

בעית הרוע אינה בעייה שמתחילה מהרוב,
אלא מתחילה מהמיעוט הקטנטן.
ואם בהם לא מטפלים כראוי,
אנשים הגונים חושבים "רשע וטוב לו", מרגישים פראיירים, והופכים גם לרעים.
וזה גדל וגדל.

דוגמא: ארצות הגוש הסובייטי לשעבר.
בממוצע הם לא היו יותר גנבים מאחרים,
אך הם ראו את השיטה סביבם, שרק הגנבים עושים כסף,
הפכו, רובם ככולם, לגנבים מהמדינה,
וממש כל המדינה שינתה את תרבותה.
לתרבות של ניצול המדינה.

אם התפרקות ברה"מ,
לקח שנים רבות לשינוי התרבות הזו,
שעד היום לא ממש השתנתה עד הסוף,
ואירופה עדיין לוחמת עם זה.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
זה בדיוק הנקודה שאני מנסה להבהיר מאז ומעולם הטוב באנושות היה הרוב החזק ומטבעו גם השקט
והרע היה המועט והחלש והרועש זה חוק טבע באנושות ביחס של אחד לחמש מאות

עד הדור שלנו התחבורה והתקשורת היו איטיים ולא כיסו את כל העולם ולכן היה צריך בכל איזור מערכת מדינית שתשמור על הסדר וההוגנות בחברה

בדור שלנו עם השתכללות התקשורת והתחבורה השיטה הזאת רק מפריעה וחוסמת את הרוב הטוב מלהתאחד ליזום לפתח ולשתף פעולה כדי לשפר את החיים עלי אדמות

ועוד משהו כל עניין המערכות המדיניות הכניס יצר תחרותי בחברה האנושית להשיג יותר כוח ויותר משאבים

בסיכום אם מסירים את המערכות המדיניות בדור שלנו מה שיקרה מיד שהטובים שהם פי חמש מאות מהרעים יתאחדו ויביסו את הרוע ויבנו ויפתחו חיים הרבה יותר טובים על פני האדמה

Henry0

Well-known member
זה בדיוק הנקודה שאני מנסה להבהיר מאז ומעולם הטוב באנושות היה הרוב החזק ומטבעו גם השקט
והרע היה המועט והחלש והרועש זה חוק טבע באנושות ביחס של אחד לחמש מאות

עד הדור שלנו התחבורה והתקשורת היו איטיים ולא כיסו את כל העולם ולכן היה צריך בכל איזור מערכת מדינית שתשמור על הסדר וההוגנות בחברה

בדור שלנו עם השתכללות התקשורת והתחבורה השיטה הזאת רק מפריעה וחוסמת את הרוב הטוב מלהתאחד ליזום לפתח ולשתף פעולה כדי לשפר את החיים עלי אדמות

ועוד משהו כל עניין המערכות המדיניות הכניס יצר תחרותי בחברה האנושית להשיג יותר כוח ויותר משאבים

בסיכום אם מסירים את המערכות המדיניות בדור שלנו מה שיקרה מיד שהטובים שהם פי חמש מאות מהרעים יתאחדו ויביסו את הרוע ויבנו ויפתחו חיים הרבה יותר טובים על פני האדמה
להשתכללות התקשורות אין שום השפעה,
למעט גידול בטרנדים שהיו קיימים מימי בראשית.

מקודם לקח שנה לראות ש"רשע וטוב לו",
והיום לוקח שעה.
המסקנה אותה מסקנה.

התחרותיות, עם כל היתרון בה,
היא היוצר העיקרי של הרוע האנושי,
כי יש אנשים שבשביל להשיג את מה שהם רוצים להשיג,
משתמשים לשם כך בשיטות שליליות.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל
אני לא מדבר על רשע וצדק אני מדבר על טוב ורע על כל אדם שבוחר ליצור רע יש חמש מאות שבוחרים ליצור טוב כך העולם ממשיך להתקיים זה חוק טבע באנושות

לגבי התחרות היא שלילית אני מסכים ואני אומר שמי שיצר אותה זה עצם קיום המערכות המדיניות

יזמות ושיתוף פעולה זה מצוין וזה מה שיהיה לאחר ביטול המערכות המדיניות

Henry0

Well-known member
מש מאות שבוחרים ליצור טוב
מספיק רע אחד על אלף טובים,
כשהאלף הטובים רואים "רשע וטוב לו",
כדי שחלק מהם ימשכו לדרכו.

יזמות ושיתוף פעולה זה מצוין וזה מה שיהיה לאחר ביטול המערכות המדיניות
הניסיון המר של הקיבוצים מוכיח את ההפך.

כאוס מסודר

Well-known member
מנהל