הרגלי אכילה נכונים - לגזור ולשמור

קוביd1

New member
שמח לשמוע שאת מרגישה בטוב גם פיסית וגם נפשית ,מה לעשות עם החשק למתוקים אין לי תשובה ,הלוואי והייתי יודע ,הייתי מיישם את זה אצלי
בכל ניתוח מתוקים בכמות מופרזת יביאו לעלייה במשקל ,אפשר משהו בשביל הנפש ,לא יותר מזה
הרבה בריאת .

קובי

tzfat

New member
אני מצפת את מוזמנת להתקשר אלי.
077-2121-867
052-522-9372
מקימי מצפת

אופירA

New member
מנהל
יכולת האכילה בשרוול גדלה עם הזמן וגם הורמון הגרלין חוזר להיות מיוצר בגוף, והרעב גדל.

כמה עצות ספציפית למתוקים -
כעיקרון, יש להיות על המשמר במשך 100 השנים הקרובות, ולא לנוח מהמשמר לרגע אחד. גם אם נפרץ הגבול שוב ושוב, אין להתייאש אלא שוב ושוב לחזור ולשמור, מתוך חיוך לחולשות ואל-פחד.

* להרחיק אויבים מהבית. כן, לעשות שינוי משמעותי בחיים ולסלק מקרבת מקום מאכלים שאת נופלת בהם.
בני הבית האחרים גם הם יכולים להתרגל לבית שבו יש רק הממתקים שלא סוחבים אותך אף פעם (למשל, הבית שלי מלא סוכריות מציצה, שלוקים ואיגלואים, וקרטיבים - כי אין מצב שאני אגע בהם, והם מיועדים לאורחים קטנים ומתוקים). כל השאר קונים לפי הצורך לצריכה מיידית.
אם בכל זאת האחרים מוכרחים ממתקים בבית - מחזיקים אותם בארון מיוחד, נעול, שאין לך מפתח אליו, ומי שממונה על חלוקת הממתקים זה מבוגר אחראי אחר ולא את.
טוב מאוד אם לכל בני הבית יהיה סדר ומנהג קבע בנוגע לממתקים, והנושא לא יהיה פרוץ ופתוח לפרשנויות פרטיות.

* לאכול פחמימה וחלבון כל 3 שעות מכסימום. זה משביע, וכאשר אין בבית מתוקים זמינים, ויש ירקות חתוכים זמינים, מסתבר שאנשים רבים גילו שהם לא מחפשים את המתוק!

* לצרוך יותר מתוק באוכל כדרך קבע: יוגורט עם מעט מאוד דבש או ריבה דיאט, מעדנים ללא סוכר, קרטיבים וארטיקים ללא סוכר, פשטידות פירות או ירקות עם בצל וקצת בטטה (מתוק להפליא), סלט עם רוטב מתוק (מדהים!), פשיטדות גבינה מתוקות ללא סוכר ושמן, עוגה מיוחדת ללא סוכר וללא קמח לבן, לחם מקמח מלא או פריכיות עם ריבה דיאט וגבינה לבנה, סלטים עם ממתיק מלאכותי + לימון בכל מקום שמתאים להוסיף סוכר לסלט (סלק, גזר, חסה, כרוב ועוד).
שתייה ממותקת בממתיק מלאכותי + תרכיז פרי (אפשר להכין תרכיזים ביתיים ולהחזיקם בהקפאה - לימון סחוט מומתק, כל סוגי הפירות האחרים סחוטים או מרוסקים למחית עם המתקה ודילול במים).

נכון שממתיק מלאכותי זה דבר לא בריא. אבל הכל יחסי בחיים. אם האלטרנטיבה היא סוכר והשמנה - עדיף צריכה קבועה של ממתיק מלאכותי.
מי שלא מסוגל להתרגל לטעם, שיתרגל לאט ובהדרגה, יפחית כל פעם מעט את הסוכר וימיר אותו בממתיק מלאכותי.
הסוכר הוא האויב הכי גדול של השמן המורבידי, בניגוד להשמנה קלה, שבה מצב חילוף החומרים פחות קריטי.

אני מצמידה את השרשור הזה גם לכתבה המעולה לגבי הרגלי האכילה הנכונה שמצאתי ב-ynet, שמאוד כדאי להתרגל לכללים שלה.
הסדר הזה מאוד מאוד עוזר להפחתת הצורך במתוקים.

בהתאם למצב הקלורי והפיזיולוגי, כדאי שאדם יקבל באופן מסודר, פעם בשבוע (או לפי הצורך), את הממתק שהוא אוהב בכמות מוקצבת. הרבה אנשים יירגעו אם יידעו שהם יקבלו את הממתק/עוגיה שלהם מתי שהוא. ההקצבה פעם בכמה זמן לא מביאה להשמנה, כאשר בשאר הזמן התזונה דלת קלוריות ומסודרת. הגוף יודע לווסת את העודף הקלורי החריג ולא צובר אותו.

SHIRAI123

New member
לכל המתלבטים !

לאחרונה ניגשים אליי המון חברה שמתלבטים ומפחדים מהניתוח ... גם פה באתר אני רואה לא מעט וזה בשבילכם בתקווה לעזור ולו מעט...
אז שלום לכולם! אני 10 חודשים אחרי הניתוח ו20 ק״ג פחות ...
הדרך עוד ארוכה בזה אין לי ספק בכלל .. הקצב איטי, אבל בטוח ... וטוב לי, טוב לי ממש !!!
בכל פעם שאני עולה למשקל, בכל פעם שאני מעצמי מעדיפה משהו דיאטטי ולא דווקא בצק או סוכרים, בכל פעם שאני מודדת בגד חדש או אחד שלא עלה עליי שלוש שנים אני פשוט שמחה על ההחלטה לעשות את הטבעת וגאה בה !
לא אשקר , יש רגעים קשים, יש רגעים של קושי רב בהם אני תוהה מדוע עשיתי את זה לעצמי אבל הכל עובר ברגע ..
את ההקאות אני יכולה לספור בעשר אצבעותיי, הכל עניין של כוח רצון !
השינוי האמיתי הוא נפשי ולא פיסיולוגי , אל תמהרו לרדת במשקל ואל תלחצו אם נתקעתם, אל תחפשו דרכים לרמות כי מה היה שווה לעבור צעד ככ קיצוני ולרמות??
ובעיקר- אל תפחדו- מי שמתנהג לטבעת יפה היא מתנהגת אליו יפה בחזרה !!
בהצלחה לכולם! תשחקו אותה ואל תוותרו אף פעם , תאזרו אומץ ותעשו את השינוי המופלא הזה :))
לילה טוב :-*

אופירA

New member
מנהל
המצליחים המאושרים ממליצים

ofers6

New member
ניתוח קיצור קיבה / שרוול תזונה בניתוח שרוול אני יודעת כי יש אפשרות שהשרוול יגדל וניתן יהיה לאכול רגיל
לגבי קיצור קיבה זה גם ככה?? האם בקיצור קיבה ניתן לאכול מתוקים -כמובן בהגבלה ...לחם....או כל תזונה אחרת שהיא לא
מרוסקת
תודה

קוביd1

New member
מה זה קיצור קיבה מעקף קיבה מעקף תריסריון ,טבעת שזה הגבלת קיבה ,אז אפשר לאכול מתוקים שיורדים יופי בטבעת , גם בשרוול גם במעקף אפשר לרמות את הניתוח באכילת מתוקים , בטבעת לא אוכלים אוכל מרוסק ,אוכל מרוסק מתאים לתינוקות ,יש דברים שלא יורדים בטבעת וזה שונה מאחד לשני
שרוול מתרחב אחרי תקופה ,אבל בהחלט לא לממדים שהיה לפני הניתוח ,בכל הניתוחים צריך לשמור אין מה לעשות .
יש הצלחות כבירות בכל סוגי הניתוחים יש גם לצערנו כישלונות ,בהתנהלות נכונה כל הניתוחים אמורים לעזור ואני חוזר ואומר לעזור בפרויקט של הירידה במשקל.

קובי

מילקי110

New member
ד"ר קידר דיבר בטלוויזיה על שרוול
* שאלו אותו בנוגע לעלייה במשקל בשרוול והאם הקיבה חוזרת להיות מה שהייתה

והוא אמר שהיא לא חוזרת להיות מה שהייתה , אלא שאנשים רואים שהם מתחילים לעלות במשקל והם מעלים את המשקל בחצי ואז הם באים אליו

וצועקים הצילו .(מקווה שזה לא יקרה לי שלא אצטרך לפגוש את ד"ר קידר לריוויזיה )

גילור14

New member
כל ניתוחי הקיבה (למעט טבעת) נקראים "קיצורי קיבה". זה שם כולל לשרוול/מעקף/מעקף תריסריון (ואולי עוד משהו שפספסתי). ניתוח טבעת נקרא "הצרת קיבה". אני חושבת שיש לך קצת בלבול במושגים. מקווה שעשיתי קצת סדר.
בכל הניתוחים ניתן (ואפילו הכרחי) עם הזמן (לאחר תקופת הסתגלות קצרה) לאכול מזון שאינו מרוסק. בעצם - לאכול כמעט רגיל עד לגמרי רגיל (תלוי בסוג הניתוח) רק הכמויות קטנות משמעותית.
הניתוח אינו קסם. אם לא תשמרי אחרי הניתוח, קל מאוד לעלות חזרה כי מתוקים (לצערנו) ומזונות עתירי קלוריות (מילשייקים, גלידות וכד') עוברים בקלות מפחידה בכל סוגי הניתוחים.

עדי1751

New member
שאלה מהמתלבטים

אני ממש לפני ניתוח טבעת ומתלבטת נורא.כולם אומרים :אל תעיזי לעשות טבעת רק שרוול. ברצוני לשאול:
1.איך עברו עלייך הניתוח עצמו וההתאוששות? מתי חזרת לפעילות?
2.על כמה את סגורה?
3.האם את מסוגלת לאכול לחם?
4.איזה מאכלים לא עוברים לך בטבעת ומה עובר בקלות?
אשמח אם תוכלי לעזור לי בחבטים הקשים ולנדב לי מידע רב
עדי

קוביd1

New member
עדי 1751

תחשבי היטב איזה ניתוח את רוצה לעבור ,ומה מתאים לך ורק לך ,כל אחד יכול לספר על הניתוח שלו ,תקראי תיתיעצי עם רופא שעושה את כל סוגי הניתוחים
ההחלטה שלך כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו אך ורק שלך
קשה לי להבין את המילה "כולם" אומרים לי מי זה הכולם 5 אנשים 20 איש ,מנותחים סתם אנשים /חברים / מי זה הכולם הזה .
בהצלחה בהחלטה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
תשלחי את המתלבטים לאתר "טבעת" שבחתימה שלי

ולטלפון שלי, וכמובן לפורום הזה. אין לעבור את הניתוח הזה בלי הדרכה וייעוץ למניעת בעיות.
כדי להתנהג לטבעת יפה צריך לדעת איך. לא מקבלים הדרכה מספקת במרכזים הבריאטריים. הדיאטניות לא יודעות הכל.
יש הרבה מצבים שאי אפשר לצפות, הרבה מצבים שקורים לאנשים מסוימים אך מעולם לא קרו לאחרים.
בכל המצבים הללו - מניעה וטיפול מיידי הם must בהצלחת החיים הטובים לאחר הניתוח. ואילו האלטרנטיבה היא סבל נורא, וחבלות קשות בבריאות, שאנשים כאן תיארו יפה מאוד, וסיפרו על כל מה שעבר עליהם לפני שנאלצו להיפרד מהטבעת!!!

אופירA

New member
מנהל
הרגלי אכילה נכונים - לגזור ולשמור

למי שעדיין לא הכיר, למי שצריך לשנן ולהפנים:
הרגלי אכילה נכונים - "דיאטה ללא דיאטה"

מאמר פז מוויינט, שמסכם את כל הכללים שאנחנו יודעים, אבל מתקשים ליישם או לא בטוחים שזה חשוב.
עד כמה שאפשר ליישם אפילו חלק מהכללים - זה יעזור. לא להתייאש לעולם.

לרשימת הכללים יש להוסיף כלל נוסף - לישון שינה מספקת, כ-7-8 שעות שינה רצופות בלילה. מאוד חשוב למניעת השמנה.
(מאמר בנושא).

לגבי העוגת גבינה

ממליצה לפני ששמים את הבלילה בתבנית ליצור דפנות גבוהות עם נייר אפייה (לחתוך הריבוע לשניים או שלושה מלבנים, ולהצמיד לתבנית שריססתם עם מעט ספריי שמן, כך שום דבר לא גולש, העוגה עולה יפה.

אם למישהו יש מתכונים מוצלחים דיאטטיים נוספים, תשלחו!

ואם אתם רוצים מתכונים שמנים, תבקשו ממני...

שבוע הבא אני מקבלת את המטבח החדש, ורק מתכונים משמינים יש לי בראש.... חודש אני בלי מטבח, ירדתי 3 ק"ג בלי להתאמץ

היי

אני מאוד שמחה שפירסמת את התגובה הזאת,אני אחרי 3 חודשיים לאחר הניתוח ובסך הכל ירדתי 8 קילו(שזה מה שירדתי בחודש וחצי הראושנים) ועד עכשיו אני תקועה איתם!
אני בכלל לא יורדת במשקל אני לא בן אדם שאוכל הרבה,אני משלמת עם זה ספורט ועדיין אני תקועה.
בבקשה תגלי לי את סוד הקסם שלך.

למעלה