הרגלי מחיה- תזונה, מחפש עזרה.

הרגלי מחיה- תזונה, מחפש עזרה.

אני רוצה ליצור לעצמי הרגלים מקיפים בנוגע לתזונה שתתאים לי. יש לי שלושה שיקולים נכון לעכשיו: 1) בריאות 2) כסף 3) טעם לפי הנסיון שלכם, מה מומלץ באופן כללי? (אני פונה לתזונה צמחונית בגלל העלות הגבוה של הבשר)
 
צמחונות יכולה לענות

לקריטריונים האלה בצורה מצוינת, אבל יכולה גם לא
הכול תלוי בתכנון נכון. בריאות - חשוב להקפיד על דגנים מלאים (חיטה מלאה, אורז מלא, קינואה), בתפוחי אדמה לאכול גם קליפה - כל אלה מוסיפים ויטמינים, מינרלים וסיבים חשובים לתזונה. בשילוב של דגנים וקטניות מקבלים חלבון חשוב מאוד לתפריט, ולכן כדאי להכין מאכלי דגנים וקטניות - אורז עם שעועית/אפונה/עדשים, קוסקוס (חיטה) עם גרגרי חומוס ושעועית צהובה, לחם או פיתה עם חומוס, פסטה עם רוטב שמכיל אפונה או שעועית או טופו וכן הלאה. לשלב בתפריט מוצרי חלב או סויה וגם טחינה מדי פעם בשביל הסידן, ירקות ופירות טריים, פה ושם ביצה אם אתה רוצה - ואתה די מסודר מבחינת בריאות. כמובן שכדאי לערוך מעקב אחת לכמה חודשים בבדיקת דם, לראות שאין שינויים שצריך לשים לב אליהם. צורת אכילה דומה לזו שפירטתי אמורה להיטיב עם הגוף שלך. צמחונות שכוללת הרבה מזון מטוגן, מעובד (טבעול ודומיו, פלאפל, חטיפים), הרבה פחמימות ללא חלבונים (למשל אי אכילת קטניות, הרבה תפוחי אדמה וכו') - תהיה מאוד לא בריאה. מבחינה כלכלית - גם, אכילה כפי שפירטתי היא די זולה, וככל שאתה מתחיל מחומרי גלם יותר "גולמיים" כך יותר זולה. לקנות טחינה גולמית ולהכין טחינה בבית ממנה, לקנות קטניות יבשות בתפזורת או ארוזות ולבשל. בסך הכול רוב חומרי הגלם של הצמחוני המצוי מאוד זולים, אולי מלבד מוצרי הסויה למיניהם - למרות שטופו למשל כשהוא תוספת לתבשיל גם לא יוצא יותר מדי יקר בחישוב הסופי. טעם - זה כבר תלוי בכישורי הבישול שלך
אני לאחרונה השתפרתי מאוד, ואם אני יכולה לבשל אוכל טעים נראה לי שכל אחד יכול
 
אכן, מודה באשמה

לקחתי עיקרון בישול שאני כבר מכירה (להכין אורז מלא ואז לפתוח קופסת שימורים ולערבב איתו), והוספתי עוד דברים שלא צריך באמת להכין - רוטב פסטה חריף, לקט ירקות קפואים, כאלה
ויוצא דברים שנראים ממש כמו תבשילים!!
חבר שלי אומר שאחרי שמוסיפים לזה מלח ופלפל זה אפילו טעים
 
סחטיין עליכום, פקה פקה.

בשביל זה מתבלים - לפי הבנתי הסינים (אסייתים) מעריכים רבות את התבלון באוכל, ולא בכדי. אבל נראה לי שזה הפורום הלא נכון לחפש בו עצות תבלון :) שיהיה עליך השלום, אמן. נ.ב הידע שהבאת בהודעה תבוא לידי שימוש נבון ומושכל בידי, ותאוכסן בארכיון לשימוש עתידי. תודה לך
 

diday

Member
לא, לא לאכול את הקליפה

בתפוחי אדמה. במיוחד לא לילדים. קליפת תפוח אדמה מכילה סולנין, לא בדיוק שיא הבריאות.
 
תודה על רעיונות הדגנים והקטניות../images/Emo140.gif

שמעתי על זה בשביל אנשים עם תפריט צמחוני, אך עוד לא התנהגתי בהתאם... רשמתי אותם לפניי, ואני אתחיל עם זה, במיוחד אורז עם אפונה וקוסקוס עם חומוס, שוב תודה.
 
גם אני התחלתי כך....

וזה הוכיח את עצמו לאורך זמן, בצורה שאני מברכת עליה בכל רגע... בתנאי שתתקדם במשך השנים בהקשבה לצרכים שלך, ותנסה שיטות שונות שיתאימו לך במיוחד.
 
ובאשר לטעם, בהחלט כן.

השוק מלא כל כך הרבה פירות וירקות נפלאים, וטעמם השונה של הדגנים והקטניות , האגוזים והשקדים למינהם כל כך עשיר, שלא לדבר על הערכים התזונתיים המגוונים שכל אלה מציעים, שתזונה רגילה אינה נותנת להם מקום. כי תכולת מערכת העיקול שלנו מוגבלת :)
 
למעלה