צמחונות יכולה לענות
לקריטריונים האלה בצורה מצוינת, אבל יכולה גם לא
הכול תלוי בתכנון נכון. בריאות - חשוב להקפיד על דגנים מלאים (חיטה מלאה, אורז מלא, קינואה), בתפוחי אדמה לאכול גם קליפה - כל אלה מוסיפים ויטמינים, מינרלים וסיבים חשובים לתזונה. בשילוב של דגנים וקטניות מקבלים חלבון חשוב מאוד לתפריט, ולכן כדאי להכין מאכלי דגנים וקטניות - אורז עם שעועית/אפונה/עדשים, קוסקוס (חיטה) עם גרגרי חומוס ושעועית צהובה, לחם או פיתה עם חומוס, פסטה עם רוטב שמכיל אפונה או שעועית או טופו וכן הלאה. לשלב בתפריט מוצרי חלב או סויה וגם טחינה מדי פעם בשביל הסידן, ירקות ופירות טריים, פה ושם ביצה אם אתה רוצה - ואתה די מסודר מבחינת בריאות. כמובן שכדאי לערוך מעקב אחת לכמה חודשים בבדיקת דם, לראות שאין שינויים שצריך לשים לב אליהם. צורת אכילה דומה לזו שפירטתי אמורה להיטיב עם הגוף שלך. צמחונות שכוללת הרבה מזון מטוגן, מעובד (טבעול ודומיו, פלאפל, חטיפים), הרבה פחמימות ללא חלבונים (למשל אי אכילת קטניות, הרבה תפוחי אדמה וכו') - תהיה מאוד לא בריאה. מבחינה כלכלית - גם, אכילה כפי שפירטתי היא די זולה, וככל שאתה מתחיל מחומרי גלם יותר "גולמיים" כך יותר זולה. לקנות טחינה גולמית ולהכין טחינה בבית ממנה, לקנות קטניות יבשות בתפזורת או ארוזות ולבשל. בסך הכול רוב חומרי הגלם של הצמחוני המצוי מאוד זולים, אולי מלבד מוצרי הסויה למיניהם - למרות שטופו למשל כשהוא תוספת לתבשיל גם לא יוצא יותר מדי יקר בחישוב הסופי. טעם - זה כבר תלוי בכישורי הבישול שלך
אני לאחרונה השתפרתי מאוד, ואם אני יכולה לבשל אוכל טעים נראה לי שכל אחד יכול