הרגלי שינה

spaysi8

New member
הרגלי שינה

היוש.
התחלתי ללמוד ביום ראשון (סוגשל קורס קיץ),
ואנחנו לומדים פסיכולוגיה כל השבוע.
אנחנו מדברים הרבה על שינה,
למדנו על סוגי טיפוסים (קצר שינה, ארוך שינה, טיפוס יום, טיפוס לילה),
על טקסי שינה, שעות שינה שאדם צריך (אינדיוידואלי עפ"י סוג הטיפוס) ועוד..
אחרי ששמעתי כמה דברים הזויים בכיתה, עניין אותי לשמוע גם מכם..

כמה שעות אתם ישנים בלילה?
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו..
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..)
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ?
ישנים שנ"צ?
זוכרים חלומות?
יש לכם טקסים לפני השינה?
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר?
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)?

שתפו אם יש לכם עוד דברים מעניינים לגבי השינה :)

raptor89

New member
שינה זה טוב, ושלא יעבדו עליכם

כמה שעות אתם ישנים בלילה? נע בין 0 ל-15 (הגיע פעם גם ל-24.5), אבל לרוב 6-7. תלוי מאוד מתי מתחיל היום למחרת וכמה דברים יש שדורשים ממני קשב.
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו.. לא, אבל לוקח לי נצח להירדם.
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) לא מתעורר אפילו אם פלוגת טנקים יורה לידי, או לחילופין פצמ"ר נופל 100 מטר ממני. מניסיון.
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? כשאפשר.
ישנים שנ"צ? רק אם לא התעוררתי מהלילה.
זוכרים חלומות? לא.
יש לכם טקסים לפני השינה? לא.
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? כנראה שאני אישית לא אשאיר משהו דולק, אבל ממש לא מפריע לי אם יש משהו ברקע.
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? לא. לפחות לא זוכר שהיה לי אחד...

כמה שעות אתם ישנים בלילה? לאחרונה נהייתי ממש גרועה בלישון, וקשה לי ממש להירדם בשעות נורמליות (יחסית לעצמי). אבל אני משתדלת להתעורר בשעה סבירה בבוקר, ככה שיוצא שאני ישנה בסביבות ה-8 שעות.
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? קורה מידי פעם, תלוי כמה זמן לקח לי להירדם וכמה עייפה הייתי.
איך אתם מתעוררים? יחסית בקלות, אני מראש מכוונת את השעון ככה שאני אוכל לשים איזה 2 נודניקים. אבל אם איזה טיל יפול לידי באמצע הלילה, סביר להניח שאני לא אשמע.
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? ממש משתדלת להירדם למיטה בשעה נורמלית, אבל בד"כ גולשת ל-2 ומעלה...
ישנים שנ"צ? אז זהו, יש לי בעיה קשה בעניין הזה. מצד אחד, אני כל הזמן עייפה ויכולה להירדם כמעט בכל שעה נתונה באמצע היום. מצד שני, מספיק שאני ישנה 10 דק' סתם ככה והלך לי הלילה... אז אני ממש מתאמצת להחזיק את עצמי במהלך היום.
זוכרים חלומות? לא ממש, פעם הייתי זוכרת יותר.
יש לכם טקסים לפני השינה? לבדוק שהשעון המעורר פועל?
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? עם לא, אבל בדרך כלל נרדמת אחרי צפייה בטלוויזיה/ספר.
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? כמדומני שלא...

spaysi8

New member
לגבי השנ"צ והטלויזיה-

אז גמאני כמוך עם השנ"צ. אני מאוד אוהבת אבל זה דופק לי את הלילה!
לגבי הטלויזיה-
אני בשנה האחרונה ישנה כל יום עם טלויזיה,
עכשיו למדתי שזה ממש דופק את השינה,
מעלה את הסיוטים, מוריד את השלבים של השינה העמוקה (אנחנו ישנים במחזורי שינה ואחד השלבים הוא שינה עמוקה),
וגורם לנו להיות עצבניים וטרודים יותר במהלך היום..
&nbsp
אז רק שתדעי :p

Any991

New member
שינה

כמה שעות אתם ישנים בלילה? בין 8-9.5
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו..בזמן האחרון הרבה. או שזה פסיכולוגי/חלומות כבדים או שאני שותה יותר מידי לפני השינה

איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) נודניק בד"כ ולרוב שניה לפני.
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? משתדל לישון מוקדם למרות שזה נהיה לפעמים השעות הקטנות של הלילה.
ישנים שנ"צ? לפעמים אבל שנ"צ מאוד קטנה
זוכרים חלומות? לפעמים כן וגם זה רק 5 דקות אחרי ההתעוררות
יש לכם טקסים לפני השינה? לא..
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? פעם כן היום ממש לא
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? יכול להיות, לא זוכר

oromer

New member
מנהל
שינה טובה נחוצה לתפקוד שלנו

כמה שעות אתם ישנים בלילה? נע בטווח של 6-9, הממוצע 7-8 שעות.
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? כן, קורה לי לפעמים. אבל אני חוזרת יחסית מהר לישון
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) אני קמה יחסית מוקדם אז ביקציה טבעית...בבוקר קל מאוד להעיר אותי.
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? אני לא ישנה בצהריים רק בלילה..
ישנים שנ"צ? לרוב לא.
זוכרים חלומות? אני לרוב לא חולמת. וכשאני חולמת לפעמים זוכרת ולפעמים לא
יש לכם טקסים לפני השינה?כן, טיפוח והגיינה לפני שאני נכנסת למיטה. לרוב עם טלוויזיה דלוקה
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? אני רואה טלוויזיה. משתדלת לא להרדם לפני שמכבה את הטלוויזיה והאור
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? לא זוכרת

השינה חשובה והיא קשורה להרבה היבטים. כשצעירים לעיתים נוטים לזלזל ולא לישון כמו שצריך. אני לא יכולה לשון יותר מידי אבל גם לא מעט מידי. וזה משהו שמאוד קשה לי להתגמש איתו. זה אחד מהדברים שתורמים לאיזון

TFNM

New member
לישון זה טוב

כמה שעות אתם ישנים בלילה?-5-7,אני לא נוהג ללכת לישון מהסיבה הפעוטה שעלי לקום

האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו..-nope

איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..)-מהשעון המעורר שבטלפון,ולא משנה איזה צלצול אשים תמיד אשנא אותו

באיזה שעות אתם ישנים בד"כ?-עד שבע בבוקר

ישנים שנ"צ?-מדי פעם,לפעמים יש ימים שיש לי חלון ואין לי שום דבר טוב יותר לעשות איתו

זוכרים חלומות? רק עד שקמים מהמיטה

יש לכם טקסים לפני השינה? דפדוף אינטנסיבי ב9gag נחשב? לראות צינור לילה נחשב?

ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? nope

חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? בטח,אבל גם ככה חלומות זה דבר כל כך קצר שעד שמבינים שזה חלום צלול שומעים את השעון המעורר

ליל"ט

tamaguchi girl

New member
אז ככה

כמה שעות אתם ישנים בלילה? 0-18 משתנה מאוד..ביום לימודים שגרתי בין 3-5 לצערי :(
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו..לא
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) לא מתעוררת בקלות..לא שומעת כלום כשאני ישנה, אני מתנתקת את השעון מתוך שינה ואם מישהו לא ידאג להעיר אותי פיזית אני לא אצא מהמיטה..
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? בחופש הלכתי לישון בבוקר, בין 7 בבוקר ל12 בצהריים, וקמתי בערב, בין 4-8, אלא אם כן הייתי צריכה לקום לעבודה ואז עשיתי מאמץ לצאת מהמיטה ב3 בצהריים. בלימודים אני הולכת לישון דיי מאוחר (2-5 בלילה) וקמה ב8 בבוקר.
ישנים שנ"צ? אם אני נכנסת למיטה אני ארדם. לרוב אני לא עושה את זה כי אני לא מתעוררת מהשנ"צ. בלימודים אני פשוט מנקרת בשיעורים ><
זוכרים חלומות? לפעמים, חלקית
יש לכם טקסים לפני השינה? לא בדיוק טקס אבל שגרה של דברים לפני שינה שצריך לעשות כי בבוקר אני לא בפוקוס בכלל

ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? לא מבחירה, אבל אם משהו פתוח אני ארדם בכל זאת.
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? לא במודע (לא תרגלתי חלומות צלולים) אבל אחת לכמה זמן אני מבינה שאני בחלום וזה אחלה :]

ofleibo

New member
שינה שינה...

שינה זה טקס אצלי.
אני לא מסוגל לישון עם אור- אז אני לרוב אוטם כל טיפת אור (שם חולצה או מגבת לחריץ מתחת לדלת וכאלה) ואז מפעיל את המוזיקה שלי, על אקראי שאני בוחר את ה10 שירים הראשונים, אבל המוזיקה מתנגדת עד הבוקר.
אח"כ אני שם טיימר למזגן שיתחיל לפעול חצי שעה לפני שאני קם- שיהיה לי נעים.
&nbsp
מבחינת התעוררות- אני מתעורר בקלות, לרוב לפני השעון המעורר בכמה דקות.
לרוב ישן כזה חצות עד 7-8, תלוי מתי מתחיל היום שלי.
&nbsp
לרוב לא זוכר חלומות ואני זוכר חלום צלול אחד שלי.

h a j b i

New member
שינה

מה שעות אתם ישנים בלילה? 6-7 באמצע שבוע, 7-8 בסופ"ש
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? כמעט ולא
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) מתעורר בקלות אבל נוטה לחזור לישון ולכן שם שעון מעורר שפועל כל 10 דקות
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? באמצע שבוע הולך לישון 2-3, קם 9 -10, בסופ"ש זה גמיש, החל מלילה לבן ועד שינה מוקדת לפני חצות אפילו.
ישנים שנ"צ? בעבודה? לא. לפעמים סופי שבוע אם קמתי מוקדם אז כן
זוכרים חלומות? חלק
יש לכם טקסים לפני השינה? לא. מרגיש עייף, שם את הראש ונרדם תוך כמה דקות.
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? לא
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? כן. לעיתים נדירות. האמת שזה די אדיר. אני מבין באיזשהוא שלב שהעסק לא הגיוני וזה חלום ואז מודע אני פשוט מנווט אותו לאן שבא לי.

Puskas

New member
אממ

מה שאני ידוע על שינה זה שהיא מחולקת לפרקים של 3 שעות ולכן השינה האידיאלית היא 9 שעות, אחרת מתעוררים באמצע פרק ולכן מרגישים עייפים :)

לשאלות:
ישן 8-9 שעות לרוב.
מתעורר לרוב פעם אחת באמצע הלילה אבל זה רק בחודשים האחרונים..
לוקח זמן.. כמה דקות ככה.
נרדם לקראת 12 לרוב ומתעורר ב-8 כזה.. לפעמים 9.
לא ישן שנ"צ.
לפעמים זוכר חלומות.
ממש לא.. מדליק טלוויזיה, וכשמרגיש גמור, מכבה ונרדם.
ישן בשקט וחושך מוחלטים.
וואלה לא יודע..

Purple Mushroom

New member
סקר על שינה. שינה זה באמת דבר חשוב

כמה שעות אתם ישנים בלילה? כ 12 שעות ברוטו, בעיקר ביום.
האם אתה מתעוררים באמצע הלילה? פרטו..לא.
איך אתם מתעוררים? (תוך שניה/נודניק/לא מתעוררים אפילו אם טנק יורה לידכם/ועוד..) שעון מעורר בנייד.
באיזה שעות אתם ישנים בד"כ? מהשעות הקטנות של הלילה, עד אחר הצהריים.
ישנים שנ"צ? לא.
זוכרים חלומות? כן. לפעמים.
יש לכם טקסים לפני השינה? צחצוח שיניים וכדורים.
ישנים עם טלויזיה/מוזיקה/אור/כל דבר אחר? לא. במיטה.
חוויתם פעם חלום צלול (נמצאים בתוך חלום ומבינים זאת תוך כדי)? אני יודע מה זה חלום צלול. מזמן לא היה לי. כבר המון שנים. זה מעניין חלומות צלולים :)

שתפו אם יש לכם עוד דברים מעניינים לגבי השינה :)

אז אני כבר כמעט 3 שנים, באופן כרוני, הולך לישון מאוד מאוחר. וקם מאוד מאוחר. הסדר יום שלי כמעט הפוך. בעיקר בגלל שותף שלי.
ולאחרונה גיליתי שיש לי הפרעות שינה. לוקח לי בין 3 שעות ל6 שעות להרדם. אז בגלל זה כתבתי 12 שעות ברוטו. השעות שינה, האורך של השינה משתנה כל יממה.
ויש לי זמן בין להתעורר עד שאני קם, לוקח לי הרבה זמן לקום ממש מהמיטה. אולי זה שילוב של גם עצלנות, ואולי קצת דיכי.

שינה

ישנה כמה שמספיק לי אישית.
&nbsp
יש לי טקס לפני השינה (לצערי שיצרתי) אבל לא כזה מפריע לי.
מתקשה להירדם באור -חייבת חושך מוחלט
אלא אם כן אני עייפה ואז אני שמה פס על הכל

&nbsp
זוכרת חלומות ויש לי השנה יומן חלומות.
&nbsp
חלמתי חלומות צלולים
ומתעוררת 2 דקות לפני שעון המעורר
(עדיין שמה שעון מעורר בגלל שלא בוטחת מספיק בעצמי
שמא אפספס ואאחר לעבודה)
&nbsp

וואי שינה זאת האהבה הגדולה שלי....

אם היה לי יום ממש קשה באותו היום שזה אומר למשל 10 שעות בגן ואז שעתיים בייביסיטר,אני נופלת כבר בשבע-שמונה בערב וקמה למחרת בחמש בבוקר עם התעוררות באמצע כי החתול מציק לי.
מתעוררת לעיתים באמצע הלילה בגלל הרעש של החתול,אני גרה בדירת חדר בפרדס חנה ושומעים הכל!
אני לרוב באמת נרדמת מוקדם כמו שציינתי למעלה, ומתעוררת עם שעון מעורר לעבודה בשעה חמש וחצי-שש כי אני אוהבת להיות ערנית מספיק לפני שאני מגיעה לעבודה בשעה רבע לשבע המזל שלי שהגן בו אני עובדת הוא מול הדירה שלי.
אני לא הכי זוכרת חלומות אבל יש פעמים שאני זוכרת חלומות איך שאני מתעוררת ואז אחרי שעה שעתיים גם זה נשכח.
אין טקס מסויים לפני השינה,אני לפעמים נרדמת עם טלוויזיה ומכבה אותה במידה ואני מתעוררת באמצע הלילה (אם החתול העיר או משיהו העיר אותי).

למעלה