הרגלי שינה

הרגלי שינה

הילדה שלי בת שמונה חודשים מגיל בערך חודש היא ישנה משעה 20:00 עד הבוקר ורק בתקופה שהיא הצמיחה שיניים היא הרגישה קצת לא טוב והתעוררה בלילות עם קצת חום בשבוע וחצי האחרון במשך כול לילה היא מתעוררת בערך בשעה ארבע לפנות בוקר לא בוכה אלא משחקת במיטה שלה , אני קמה מאכילה אותה והיא אינה חוזרת לישון אלה ממשיכה לשחק עוד שעתיים ואז חוזרת לישון, חשבתי שזה בגלל שהיא רעבה לכן אני מציעה לה דייסה ליפני שינה אבל היא מסרבת לאכול מנה שלמה אלא היא אוכלת רק 120 בקושי, שכחתי לציין שבחודש וחצי האחרון אנחנו אוכלים מוצק מרקים פרות וכו' לא מנות שלמות אבל לאחר מכן היא מקבלת השלמות של סימיליק, יש דרך להסביר את התופעה ? האם צריך להתייחס לזה באופן מיוחד? איך צריך להתנהג מיפני שאני לא רוצה שהיא תתרגל לארוחה בארבע בבוקר אני מרגישה שבמקום להתקדם מבחינת ארוחות ושינה אנחנו קצת חזרנו אחורה , כמובן אני מתעוררת באהבה ,אבל אני גם חסרת שינה השמח לקבל עצתך!!!

תשובה

אין לי תשובה לשאלה למה היא מתעוררת. זה יכול להיות כל דבר אבל בעיקר אם היא רגועה ורוצה לשחק אז ברור שהתעוררות לא נגרמת מכאב. הרגלי שינה של ילדים משתנים באופן דינמי פעמים רבות בלי שנבין מדוע. הדרך היחידה שלך להתמודד עם זה לטעמי היא לדבר איתה ולהסביר שבשעות הללו ישנים ולאפשר לה דרך להרדים את עצמה אם זה במשחק במיטה שלה בלי שתהיי ליידה או מוזיקה מרגיעה או דובי חדש או סמרטוט חדש ותראי איך זה יעבוד.

למעלה