הרגלת חתולה חדשה לכלבה קיימת

עומר TT

New member
הרגלת חתולה חדשה לכלבה קיימת

אימצנו חתולה, התכנון היה לקחת גור ממש קטן שעוד לא למד שצריך לפחד מכלבים, בסוף מצאנו בת כ 4 חודשים שנאספה מהרחוב ובדיעבד כנראה שכן למדה לפחד.
אז היא אצלינו חודש, אחרי שבוע התחלתי להתיידד איתה בעבודה יזומה ואחרי עוד שבוע היא ממש נפתחה, רצה להתלטף בדרישות וצעקות בשניה שמגיעים לאזור שלה. הבעיה היא שהיא מפחדת מהכלבה ולכן מגבילה את עצמה בהסתובבות בבית למרות שמבחינתנו אין שום חסם.
הכלבה יכולה לרבוץ בשקט, החתולה תתלטף איתנו תוך כדי הסתובבות וכשתתקרב לכלבה תתחיל לנשוף עליה. הכלבה עקרונית סבלנית אבל מתישהו מגיע הגבול שלה והיא קמה ונובחת מה שמבריח את החתולה למחבוא, היא גם מכבדת את הספייס של החתולה ולא מתקרבת אליה מיוזמתה (אני יזמתי רחרוח הדדי מבוקר שעבר חלק).
השאלה הגדולה שלי פה היא איך אני מרגיל את החתולה לכלבה, כך שיתאפשר לה להסתובב בכל הבית, ובתקווה בהמשך שיהיה להן קשר טוב משל עצמן?

Yukita

Active member
מנהל
בעיקר מרגיע את הכלבה כשהיא מתחילה לנבוח

אין מה לצעוק על החתולה כשהיא נבהלת ומתעצבנת, זה לא יעזור כי התגובה שלה מונעת מפחד. התגובה של הכלבה אינה מונעת מפחד ולכן כן אפשר להרגיע בשקט את הרוחות מצידה.
&nbsp
באשר לחתולה - לא בטוח שאי פעם תחבב את הכלבה, אבל היא כן תלמד לחיות איתה. פחד זה דבר עמוק ולכן לוקח זמן. פשוט לא ללחוץ, לא לנסות בכוח לחבר ביניהן. לעזוב ולתת לזמן לעשות את שלו. אם החתולה מגבילה את עצמה בהסתובבות בבית, זו בחירה שלה - אפשר לדאוג, שיהיו לה יותר מקומות גבוהים (מדפים למשל) להסתובב עליהם כי זה ייתן לה בטחון.
&nbsp
אצלי בבית יש חתולים וכלבים. לא כולם גדלו יחד. הכלסים הגיעו כבוגרים, וכך גם לפחות אחת מהחתולים, ששלא רק היתה בוגרת אלא מבוגרת ממש. היא לא מחבבת את הכלבים, אבל אחרי תקופה שבה נבהלה מהם לעתים קרובות, עשתה פרצופים וקולות, למדה שלא קורה כלום. היא לא אוהבת אותם אבל כבר לא מתרגשת מנוכחותם, וזה כל מה שצריך כדי לחיות בשקט.
&nbsp
מבין האחרים שהגיעו כגורים, יש מי שחברים טובים של הכלבים ויש מי שאדישים אליהם. זה משתנה והראה שיש, כאן יותר מאשר רק גורם הגיל. אבל לפי מה שסיפרת, אצלכם אתם כבר בדרך לחיים משותפים שקטים למדי. לוקח כמה חודשים עד, שבאמת העניינים נרגעים לחלוטין - זה הזמן שלוקח לבטחון עצמי לצמוח מבפנים.

עומר TT

New member
האמת היא שאין כל כך מה להרגיע את הכלבה

היא לא נכנסת לאטרף של נביחות, זה בדרך כלל יותר נביחה אחת כזאת של ''חלאס'', אחריה ממילא כבר אין על מי לנבוח כי החתולה נעלמת לחור שלה.
&nbsp
קראתי איזה מדריך שמסביר לצ'פר התנהגות רגועה משני הצדדים בנוכחות הדדית, אני מרגיש שהכלבה ממילא אדישה, והחתולה בדרך כלל מתלטפת כשזה קורה אז היא כבר נמצאת בחיזוק חיובי כך שכנראה שזה יותר מתאים לסיטואציה של כלב תוקפני יותר משלנו.
האמת היא שהבאנו את החתולה בעיקר על תקן של חברה לכלבה כשאנחנו לא בבית, ברור לי שאי אפשר לכפות עליהן חברות, אבל חשבתי שיהיה לי איך לעודד את זה ואני מבין ממך שזה תלוי רק בהן.

Yukita

Active member
מנהל
זה יכול לקרות או שלא

אבל כן אפשר קצת לעודד. לא על ידי נסיון לקרב פיזית (זה דווקא יזיק) אלא בדרכים עקיפות יותר: מתן חטיף טעים לשתיהן באותו חדר, דברים כאלה.
&nbsp
באופן כללי, בדרך כלל כלב או חתול לא מחפשים חברה נוספת בבית כמו שהבעלים שלהם חושבים. יש להם הכרה בחשיבות המרחב האישי שלהם והשטח שלהם והם פעמים רבות לא מתלהבים מה"פלישה". לכלבים קצת קל יותר לקבל זאת בדרך כלל כי הם מראש יותר יצורים של לחיות ביחד, אבל זה לא בהכרח עובד, בדיוק בדרך בה האנשים מצפים שיעבוד. תצטרכו פשוט סבלנות.

למעלה