הרגע הזה שבו הבנתי שההורים שלי עוצרים אותי

הרגע הזה שבו הבנתי שההורים שלי עוצרים אותי

היי לכולם,

אני מצטערת מראש, זה הולך להיות ארוך..

אני עובדת עם אבא שלי כבר שנתיים בערך.. המשרד הוא מרחק של שעה וחצי נסיעה. אני נוסעת איתו כל בוקר וכל ערב.
נמאס לי מזה. אני לא יכולה לבלות כל כך הרבה זמן עם אבא שלי, זה משגע אותי וזה גם לא בריא!

אני נמצאת כבר בערך שנתיים בטיפול(כמה בעצם) מכל מיני הבטים כדי שאוכל לחיות חיים שקטים ושלמים יותר. המון שנים הייתי חייה בדיכאון כשהכל שחור סביבי ואיכשהו היום זה כבר לא ככה.
היום אני באמת יותר שלמה עם עצמי ואוהבת את מי שאני. מה שכן, אני מתחילה לראות איפה כל הפאקים של ההורים שלי.
בעצם הרבה שנים שחשבתי שאני הדפוקה ופתאום הבנתי שזה הם הדפוקים.

מאז כיתה ג' אי רק שומעת "תתבגרי כבר" את הבוגרת, תוותרי לו", "את הגדולה ואת אחראית" אבל הייתי בפאקינג כיתה ג'!!!! איפה הילדות שלי? איפה סתם להרגיש כמו ילדה נורמאלית?
לא מספיק כל חיי הכריחו אותי להתנהג כמו גדולה, הרף רק עולה! די, שירדו ממני כבר!

לפני שנה בערך כשלקחתי רטלין חטפתי התמוטטות עצבים (שהייתה חצי מהרטלין וחצי מעצמי) ואז הם עזבו אותי. ירדו ממני ואני היום יותר מסוגלת להגיד מה אני רוצה ולהרחיק אותם ממני.

אז מה אני רוצה בעצם אתם שואלים? להצליח להמשיך הלאה, להצליח להמשיך לבית משלי. אבל למה אני לא יכולה?
אני לא רוצה לגור בבית יותר. אני לא סובלת אבל אני בדרך לעוד התפרצות, אני די מרגישה את זה.
אבא שלי בטוח שכל מה שהוא אומר זה אמן ותמיד הוא שלט לי בחיים ובהחלטות כך שאני בכלל לא יודעת להחליט מה אני רוצה :(

אני לא אשכח שכשחברה (שהייתה החברה הכי טובה שלי לזמן מסויים) נהרגה בתאונת דרכים אני התחלתי לבכות והוא רק שאל אם סיימתי או אם אני רוצה ללכת לקניון כדי להרגיש יותר טוב.
או גולת הכותרת, לא הייתם בקשר, למה את כל כך מתרגשת מזה? ועבר כבר יום,למה את עדיין חושבת על זה?
מאז נדפקה לי המערכת בהקשר הזה. לפעמים אני לא מבינה אם אבא שלי מטומטם או שהוא עושה לי בכוונה. רק המילים האלו סגרו אותי כל כך שיש לי התפרצויות בכי כל כך עזות פעם ב.. כאילו אני חווה את המוות שלה מחדש. ככה זה גם בחלומות שלי.
כל לילה היא מתה מחדש ואני לא מצליחה לעזור לה. משהו עוצר אותי.

כל החברים שהיו לי, ההורים שלי שנאו. הם ברגע שהם היו הולכים, ההורים שלי היו פשוט מרכלים עליהם.
על איך שהם נראים, על איך שההורים שלהם, על המשפחה שלהם. כמה כולם איתי רק בגלל הכסף שלי ובגלל שהם רוצים משהו ממני. איך אפשר לסמוך על אנשים אחרי שההורים שלי מדברים ככה?!?!

כשניסיתי לפגוע בעצמי באיזשהו שלב הדבר הכי נחמד שקיבלתי מאבא שלי זה השאלה אם אני רוצה ללכת לקניות ולקנות לי משהו נחמד או אמא שלי שאמרה לי שאני אפסיק להשחיט את הגוף שלי כי זה לא יפה.

כל כך הרבה כסף עולים לי הטיפולים האלו. אני צריכה אותם כמו אוויר לנשימה. אני יותר טוב עכשיו.
אבל ככל שאני מבלה יותר זמן עם אבא שלי כך הוא משגע אותי יותר. זה שהוא מדבר על העובדים זה בסדר אבל כשאני מתלוננת קצת ורוצה להוציא קצת מהסיסטם אז זה תמיד "תעזבי את זה ותתעסקי בעבודה שלך" העבודה זה מה שחשוב.
הוא קיבל ממני כאלו צעקות היום שאני לא האמנתי שאני יכולה לצרוח ככה על מישהו. צרחתי עליו שהוא מטורף, שהוא לא נורמאלי! שזה לא אנושי שכשאני רוצה לדבר על משהו הוא סותם לי את הפה ב"תתעסקי בעבודה שלך", שכל מה שהוא אומר לי הוא לא קדוש!
אני לא עובדת בשיבילו, אני עובדת בשביל עצמי, עם אנשים שאני רואה כל יום ואם אני רוצה אני אכעס ואתעצבן והוא לא יכול לכבות לי את המתגים האלו! זה פשוט לא אנושי מה שהם עושים לי.
אני רוצה לבנות את עצמי. בכל פעם שאבא שלי מעצבן אותי בא לי לזרוק הכל. לזרוק את העבודה, לזרוק עליו דברים וללכת. כמו ילדה קטנה.
אני לא רוצה להרגיש ככה. אני עובדת שבשביל עצמי. אני לא חייבת לו כלום. הוא יודע טוב מאוד שאני יכול ללכת אם אני רוצה. גם עשיתי את זה כבר כמה פעמים.

העניין הוא שאני מרגישה כל כך מסופקת בעבודה שלי שקשה לי לעזוב אותה. אני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה כאן. אף אחד לא יושב לי על הראש (או יותר נכון כבר לא יושב לי על הראש אחרי ששוב הצרחות שלי היו צריכות להיכנס למשוואה, באמת לדבר על עבודה ב12 בלילה כשאני רוצה ללכת לישון מהיום המסריח הזה??) ואני עושה דברים נפלאים.

יחסי האנוש שלי עם אנשים הם מתחת ללמוצע אם אפשר לומר. ההורים שלי שונאים את כולם ככה שהייתי צריכה ללמוד בכלל שאפשר לאהוב אנשים, לא שזה קל.
אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שקילקלו אותי בלי שבכלל הייתה לי שום אפשרות להחליט לעצמי. ששרטו אותי בלי ששמשהו שאל אותי אם אני מסכימה.

אני מתה רק לעזוב את הבית אבל מיליון חוטים עוצרים אותי. אין לי כסף, אין לי בכלל לאן לעבור כי אני לא מוצאת כלום.

אני שונאת את ההורים שלי כל כך. זה גדול ממני..

Saladin

New member
המצב באמת נשמע לא בריא.

לנסוע עם אבא שלך שעה וחצי כל כיוון בכל יום ולהיות בסביבתו כל היום בשעה שאת מרגישה שאת שונאת אותו ובהתחשב בכל שאר הדברים שכתבת - נשמע מחרפן לגמרי. בד"כ כששוהים הרבה זמן ליד ההורים עד גיל מאוחר זה באמת מעכב. מה שלא היה ברור לי כל כך זה למה את לא מנסה לעזוב, ואיך זה שאת מרגישה כל כך מסופקת בעבודה ושאת עושה דברים נפלאים לצד הדברים האחרים שאת כותבת.

מבינה את הבלבול שלך

אבל בתור בנאדם, כזו אני.
אני יכולה כיום להפריד בין עסקים לבין משפחה.

את העבודה שיש לי כאן אני יכולה להשיג שוב רק בעוד 10 שנים אם לא יותר. אני רואה את היתרונות הברורים בלעבוד אצל אבא, אני מרגישה שאני עושה מה שאני רוצה וזה טוב וזה גם מביא תוצאות. אף אחד אחר לא היה מסכים לדרך העבודה שלי.

מעבר לכל מה שאני מרגישה כלפי ההורים שלי אני יודעת שיש לי הרבה מזל להיות במקום כזה. וזה עוד אחרי שגם עזבתי וחזרתי כמה פעמים, זה ברור לי שזו הזדמנות פז.

Blue Potion

New member
מבינה אותך, אבל

לכל הורה יש חסרונות ויתרונות. אף אחד לא מכריח אותך לחבב אותם רק בגלל שיש לך קשר דם כלפיהם, אבל מן הראוי שתביני שהם רוצים את הכי טוב בשבילך. עזבי את הטיפוס שהם, הם לא ישתנו, וזה לא יעזור לך להתמרמר על זה. את חייבת ללמוד לעבוד עם זה.

הנוכחות שלהם בחיים שלך רק מעיקה עלייך, ובמקום להרחיק אותם, את מקרבת אותם... ואני לא מבינה למה. את תלויה בהם בצורה נוראית, וזה לא בריא לך.
את חייבת להבין שכשאת עובדת במקום העבודה של אבא שלך - את כן עובדת בשביל ההורים שלך!
את רוצה להיות עצמאית, לעבוד בשביל עצמך, לגור בבית משלך ולמלא את השאיפות של עצמך - אז תתפטרי וצאי לעולם האמיתי. קחי את עצמך בידיים. את לא צריכה יותר את העזרה שלהם, את ילדה גדולה. עצם העובדה שעבדת במקום העבודה של אבא שלך רק תיטיב איתך כי זה ניסיון טוב לרזומה.
להגיע למקום עבודה מכובד, ליצור קשרים חברתיים חדשים זה לא מה שקשה. מה שקשה זה לקום ובאמת לעשות את זה.
לכתוב פה הודעות ארוכות ולשפוך את הלב לא יעזרו לך, וגם לא למלמל לעצמך כמה את שונאת אותם. צאי לעולם ותעשי. תתחילי כמה שיותר מוקדם.

גם הקשר שלי עם ההורים שלי לא משהו, בלשון המעטה. אנחנו כמו זרים באותו בית. אני מבינה אותך כמו שאף אחד אחר לא מבין... ובגלל זה אני כותבת לך את זה. מקווה שתסמכי עליי~

כל טוב, סופש פנאן :)

מסכימה חלקית

הסיבה האמיתי שבגללה אני נשארת בבית זה בגלל ששם נמצאים כל המטפלים שלי. ואני באמת תלויה בהורים שלי ברמות מסוימות אבל אני יודעת שיש אנשים שתלויים יותר ממני. למדתי להיות עצמאית בתוך הבית שלי כך שאני לדעתי בדרך הנכונה.

אני לא רוצה לעזוב את העבודה שלי. אני עושה דברים חשובים וטובים. משהו היה לוקח לי שנים להגיע אליו אם זה לא הייתה העסק של אבא שלי. מה שלא כתבתי עוד זה שאנחנו משפחה גדולה שלה הרבה עסקים כך שאני לא היחידה שעובדת עם אבא. ז"א אצלנו במשפחה זה מאוד נורמאלי והגיוני.

אני מאוד רוצה לעזוב את הבית וזה מחשבה מאוד קשה. אני מתחילה שבוע הבא עוד סוג של טיפול שצריך לעזור לי לסגור את כל הקצוות שלי ככה שאני יודעת שאני עוד הולכת להישאר עוד שנה לפחות בעיר. אם לא, אצטרך לפחות לחזור פעמיים בשבוע הביתה בשביל כל זה.

אני לא מוותרת, אני משתדלת לטפל בבעיות שלי והיום יש לי הרבה פחות. לברוח ולעזוב את העבודה שאני ממש אוהבת זה לא הפיתרון. העובדה שהפסקתי ללמוד משהו ששנאתי כי ההורים שלי הכריחו אותי ללכת לימדה אותי כמה אני מתמודדת יותר טוב. ללכת וללמוד משהו שאני באמת אוהבת ואוליי לא תהיה לו שום נגיעה בעבודה שלי זה הניצחון שלי.

וכן, גם לשפוך את הלב זה עוזר. זה מביא אנשים כמוך לנסות לעזור לי ואני מאוד מעריכה את זה :)

בכל מקרה, כן, הנוכחות שלהם מעיקה עליי ומאוד הייתי רוצה לעזוב אבל עכשיו זה לא אפשרי וזה מה שאוכל אותי..

Random Nick

New member
מאוד מאוד התחברתי והזדהתי עם מה שכתבת

העניין הוא כזה
חייבים ללמוד לסנן דברים שההורים אומרים
הבעיה איתם זה שהם לפעמים רוצים כל כך לטובתנו שהם פוגעים בנו בלי לשים לב כי הם חושבים שהם יודעים יותר טוב מה טוב לנו. אולי הם צודקים.. אולי הם חונקים.
אז צריך לדעת לסנן. לפתח עור של פיל להערות מיותרות.. ולא לפתח ציפיות שאבא שלך רוצה לשמוע מה יש לך להגיד.. לפעמים הדברים פשוט כמו שהם ואין לנו שליטה עליהם.
יש לנו שליטה על התגובה שלנו... וכדי שלא נשב כל היום בדיכאון צריך לדעת להתעלם מדברים.
וכמובן שאני בטוח שברגע שתצאי מהבית העניינים ישתפרו ותוכלי להתחיל להתעסק רק במי שאת ובמה שאת הולכת להיות.
בהצלחה!

Purple Mushroom

New member
מורכב וקשה

בהצלחה בכל זאת עם העזיבה.
מוכר לי הנושא של הורים עשירים, שמסבכים את הילדים שלהם. היה לי \יש לי חבר כזה.
לפחות משלמים לך טוב בעבודה? פעם מזמן עבדתי במשרד גם שהבוס העביד את הבת שלו, עבדתי שם תקופה קצרה בתחילת 2006.
טוב שאת במצב יותר טוב עכשיו. צר לי לשמוע את מה שעברת\עוברת. מקווה שהמצב ישתפר. בכל זאת הם ההורים שלך. אולי המצב יכול להשתפר. כנראה בכוחות שלך. טוב שיש בליבך אהבה
, למרות כל מה שעברת.
לא טוב שתיהיה בליבך שנאה. מקווה שהמצב ישתפר עוד... :0(

אכן כן

יש תנאים די טובים והרבה החזרי הוצאות :)

וכן, אני הייתי פעם אדם עם הרבה שנאה בלב וזה לא הביא אותי לשום מקום. היום יש יותר תסכול מסויים אבל איתו גם תקווה שאני יכולה לשנות את פני הדברים. לפעמים אני שוכחת מי הם ההורים שלי ומספרת להם דברים שהם לא יכולים להתמודד איתם.

למרות הגיל שלי, וזה משהו שלדעתי כל אחד יכול להתחבר אליו, אני מחפשת את התמיכה של ההורים. זה קשה לקבל הרבה פעמים שהם אנשים בזכות עצמם שלא יכולים להתמודד עם מצבים מסוימים. לאט לאט אני מנקה מצבים אלו מהשולחן. אולם בצער וכאב רב, אבל אני מעדיפה לראות מאשר להיות עיוורת.

מקווה גם שהמצב ישתפר ואני אוכל לצאת כבר מהבית.. תודה רבה :)

Delice

New member
בתור אחד שגדל במשפחה מתוסבכת לא פחות משלך

אני יכול להגיד לך 2 דברים: תתרחקי מהם ותעשי מה שאת רוצה.
לי היה קשה לעשות מה שאני רוצה עד לפני 4 חודשים. רק מה? טסתי לחו"ל למשלחת ופגשתי שם שני חברים שלימדו אותי לשים ז*ן על הכל ולעשות מה שאני רוצה.
אז אחרי המשלחת(למורת רוחה המאוד מאוד גדולה של אמא שלי שרוצה שאני אפעל לפי מה שהיא חושבת פחות או יותר) נסעתי לדר' אמריקה כי זה מה שרציתי.
זה היה קשה בהתחלה כי היא ניסתה להפעיל עליי לחץ אבל למזלי החברים שהכרתי דחפו אותי לעשות מה שאני באמת רוצה.
עכשיו כשחזרתי, הפלא ופלא. אני רוצה לעשות משהו והם? לא מצייצים.
אבא שלי תמיד היה אומר לי שאני "מרגרינה" ושאני לא אסתדר מחוץ לבית ועכשיו הוא(וגם המשפחה שלו- רואים את זה ביחס שלהם) לא אומרים מילה.
וגם את מי שאני מתחבר אליו לפעמים ההורים שלי לא הכי אהבו(בלשון עבר, כי עכשיו אני מדבר עם מי שאני רוצה) וקראו להם "ערסים" ו"מסוממים"(רק הם שכחו לשים לב שכל "הילדים הטובים" שהתחברתי אליהם במשך השנים עשו לי רק רע על הנשמה)
אז כן היה לי קשה מאוד לעשות את זה אבל עכשיו עשיתי לעצמי רשימה של דברים ועשיתי אותם.
אני אתן לך דוג' רציתי ללכת לקורס ברמנים. ואמא שלי על בטוח לא הייתה מתה על זה כי זה לדעתה "בזבוז כסף". אז פשוט הלכתי ונרשמתי.
את יודעת, אל תשתפי אותם בכל דבר.
בקשר לחוסר רגישות, תאמיני לי שגם את זה אני מכיר, אבא שלי אחד האנשים הכי חסרי רגישות בערך כמו אבא שלך(אבא שלך נשמע בגרסה מסויימת כמו אבא שלי רק לפני ש"לימדתי אותו לקח" מה שנקרא וזה היה לפני הרבה שנים אז הוא שותק עכשיו) פשוט תמצאי את האנשים שטוב לך איתם(ותאמיני לי מניסיון אישי לפעמים אנשים "זרים" הם יותר משפחה מה"משפחה" האמיתית)

מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה

למעלה