הרגע ממנו חששתי מתקרב

ronnm

New member
הרגע ממנו חששתי מתקרב

אחרי הברית של הילד הראשון, גיבשתי דעה מאוד מוצקה בעיניין וידעתי שאני לא ארצה לעשות זאת שוב הבעייה היא ששוב נולד בן זכר. עבור אשתי אין אופציה שלא תהיה ברית. היא אומנם לא שומרת, אבל באה ממשפחה דתית, וויתור על ברית לא בא בחשבון. ניסיתי לחשוב על כל מיני אפשרויות להתייחס לעיניין, ועדיין לא מצאתי אופציה שאני שלם איתה. חשבתי אולי לא להיות נוכח בברית ואולי אף בימים אחריו כאות מחאה. אבל אני מרגיש שזה יהיה עונש לילד לא למשפחה. כנראה ששוב אני אאלץ לבלוע את הצפרדע ולהשתתף בטקס האכזרי והמיותר הזה. לפני כמה שבועות הייתה כתבה בטלוויזיה על תחום המוהלות. הם סיפרו עד כמה תחום זה פרוץ, וכי כל אחד יכול לבצע את ההליך, וזה מותר על פי חוק. הם הביאו כדוגמא סיפור של מישהי, שכל המשפחה המליצה לה על מוהל מסויים. היא בחרה בו, והוא פצע קשה את איבר המין של הילד. שאלו אותה מה היא ממליצה להורים שעומדים לבצע ברית. חשבתי שהיא תגלה התנגדות להליך או לפחות שתמליץ להשאיר את ההליך הכירורגי לרופאים. במקום זה היא אמרה: תבדקו טוב טוב מי המוהל... מבלי לזלזל בצער והכאב שלה, איזה מן חשיבה מטומטמת זו. הרי את קיבלת המלצות רבות על המוהל וקרה מה שקרה. איך אפשר באמת לדעת מה יקרה... אחרי התגובה הזאת, לא יכולתי להמשיך לראות את הכתבה. אני לא מכיר עוד תחום שזוכה ליחסי ציבור טובים כמו הברית מילה., עד כדי כך שאנשים מתעלמים מהסיכונים הלא קטנים שמסתתרים בו.

Master Stav

New member
את שני בני מלתי ( לצערי ) באמצות מנתח מומחה

אל תתפשר על הנקודה הזו !!! ההליך מתרחש בקליניקה סטרילית , עם זירקת הרדמה לגמד הצעיר ולא מלווה בכאב בעת האקט עצמו , כמו כן הטיפול בימים שלאחרי האקט ( מסכים איתך ברברי ומיותר לחלוטין ) הינו טיפול רפואי ולא כזה שמעורר בך צורך עז שלא בא על סיפוקו לבגוע וקשה בזה שפגע לך בילד .... נקודה כאובה ... כמוך הכנעתי לאישתי ומשפחתה בנושא .... מעולם לא סלחתי לא לה ובעיקר ....לא לי אני שתמיד עומד כסל איתן לע כן מה שקשור לילדי פישלתי פה ול כך אני כואב .

ronnm

New member
את בכורי מל רופא מומחה

אומנם בבית, אבל הייתה הקפדה על הסטריליות. הימים שאחרי הם ששברו אותי בפעם הקודמת. הסבל שהוא עבר ביומיים האלה פשוט קרע אותי. אחת הבעיות שלנו הייתה ותהייה שמכיוון ששניהם פגים, הברית מתבצעת לאחר חודש - חודש וחצי, ונראה שבשלב הזה התינוק כבר הרבה יותר מודע לכאב...

Master Stav

New member
כל כך מבין אותך

אני יכול להמליץ על תכשיר טבעי ....GSE אני מהלתי אותו במעט מים וטיפטפתי על החלק הפנימי של החבישה ההגלדה נקייה ולא נידבקה לחבישה ..... זה מקל מהותית על הכאבים .

MrCheff

New member
נקודת מבט שלי..

בהריון של בתי, כאשר גילינו שמדובר בבת נשמתי לרווחה. כ"כ שמחתי שלא אצטרך לעשות ברית. בעיניי, זו אחת המצוות הכי קשות פיזית ונפשית (הן לתינוק והן להורים) לביצוע. אישית, קשה לי מאוד עם הטקס הזה, ותמיד שאני מוזמן לברית, אני תופס מרחק בקטע בו המוהל מבצע את החיתוך. לכן, גם אני מתפלל שגם ילדיי הבאים יהיו בנות, רק כדי שלא נצטרך לעבור את עניין הברית. ואם אחד הילדים הבאים שלי יהיה בן, אני אלך לרופא מתמחה בנושא (ויש לא מעט כאלה שהם גם רופאים וגם מוהלים) ואעשה את זה אצלו... למה להתעלל בילד שרק נולד, לא מספיק היה לו קשה להשתחל החוצה?

Master Stav

New member
אח שלי אין לך מושג כמה אני גאה בך עכשיו

נתת לי המון אבל המון כוח ....תודה

MrCheff

New member
אני ממש לא מבין למה.. אבל בכיף

בסה"כ, אני אומר שבמידה ואצטרך אעשה זאת אצל רופא מומחה שהוא גם מוהל. ממה שאני מכיר ויודע, עושים את זה על הבוקר, ואז יותר מאוחר באותו יום, עושים את האירוע, בלי כל הקטע של החיתוך. מקסימום המוהל מגיע ועושה הצגה בכאילו (כמו שבת דודתי עשתה אצל הבן שלה)

Master Stav

New member
אתה מסורתי

לקרוא כזה דבר ממסורתי נותן לי את הכוח ומחזיר לי אמונה באנשים שמבינים שדת לחוד וקידמה לחוד ורק השילוב של השניים יוביל אל המנוחה והנחלה ד היום כולך דתי/מסורתי איתו דיברתי על הנושא פתר אותי במה אתה מבין בכלל זו מיצווה וזהו

מחשבות

New member
מעניין למה בכל התחילו עם זה. הדעות המדעיות

חלוקות ויש האומרים שברית בריאה יותר. לך תדע.

Master Stav

New member
אכן חלוקות להפליא

אלפי מחקרים בעד אלפי מחקרים נגד הכול טוב אבל עדיין אותי זה לא משכנע עם ההתקדמות המדעית זה פשוט מעורר ב זעם הקטע הזה

ronnm

New member
האמת היא שאין כל כך מחלוקת

כל המחקרים מראים שמילה מפחיתה את הסיכוי להדבקות במחלות מין, וזיהומים המחלוקת נוגעת להאם זה חיוני לעשות את זה במדינות מערביות, בהן ההגיינה האישית נשמרת (מקלחת כל יום, ותחתונים נקיים) ומונעת זיהומים, ובהן מחנכים למין מוגן למניעת מחלות מין. אני יכול להסכים שבאפריקה יש יותר נחיצות במילה, אבל לא בישראל...

Master Stav

New member
לא נכוןן אתה טועה ומטעה

מזמן לאתר אף מילה בכיד להבין קצת יותר

MrCheff

New member
יש 2 מצוות

האחת היא לעשות את ברית המילה. אף אחד לא אמר שצריך לעשות אצל מוהל, אלא רק שצריך למהול (ולברך). אם יש רופא מומחה שמוהל, אין שום בעיה הלכתית, אפילו להיפך.. עדיף, כי כך יש פחות סכנת חיים. ותאמין לי שהיהדות מאוד מאמינה בשמירת החיים, לא סתם אחת המצוות הכי חשובות היא "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" השניה, היא הסעודה, שלא חובה לעשות באותו רגע של הברית מילה, אלא כחלק מהאירוע (עושים באותו יום) אז שיפסיקו כל המחמירים לקשקש בשכל... אפשר לעשות ברית לפי כל כללי ההלכה בלי התעללות

SaTLaN32

New member
אני רוצה להצטרף ולומר...

את הבן הראשון (וכרגע גם היחידי
) מלנו בעזרת מוהל שאבא שלו מל אותי וסבא שלו מל את אבא שלי (3 דורות). למרות שהברית עצמה עברה בסדר ובלי עין הרע אני גאה למה שיש לו שם (ברית ממש מוצלחת) החלטנו שאת הבא בתור נמול אצל רופא, ורק בגלל הסיבה שיומיים אחרי הברית אושפזנו ל 10 ימים עם מה שהתברר בסופו כדלקת בשתן (כנראה עקב הברית). אני לא בא בטענות למוהל ואני חושב שהוא היה ממש מוצלח, אבל לא לוקחים סיכון, וממש לא בא לי לעבור שוב את התקופה הזו בבית חולים. כמובן שגם אצל כירורג יכול להיות שיעבור זיהום מהפצע לשלפוחית השן, אבל שוב, עברנו פעם אחת זה מספיק. אבל אני לא רואה בזה טקס ברברי כמו שחלקכם חושבים. אני חושב שזה אחד הדברים שמבדילים אותנו מהם ושזה טקס שחובה לבצע לכל בן יהודי.

ronnm

New member
מי זה אנחנו ומי זה הם?

ואיך זה מבדיל "אותנו" מאותם "הם" שעושים את זה לא מתוך חובה דתית??

למעלה