הרגע ממנו חששתי מתקרב

SaTLaN32

New member
ו"הם" שעושים את זה...

ממש לא מעניינים אותי, כל עוד אני יהודי. מבחינתי אם טוב להם עם זה מבחינה אסטטית, או מבחינה דתית אחרת (לא זוכר איפה מוהלים ילדים בגיל 13 גם בלי הרדמה ובלי כלום בטקס גדול והמוני) שיבושם להם. אני חושב שבתור יהודי זאת אחת המצוות הבסיסיות שצריך לבצע.

מחשבות

New member
צריך כנראה לעבור את זה וזהו. אם באמת היינו

חיים בחברה שלא תעשה עניין מחוסר ברית אז אולי. בקשר למנתח במקום מוהל, צריך רק להזכיר שלכל אחד יש מקצוע ויש ותק...

...ויש לימודים מסודרים,

ויש סטאז' מסודר, ויש קליניקה, ויש ידע בהחייאה (שחו"ח לא נצטרך), ויש תנאי הגיינה וסטריליות כדי לא להעביר כל מיני זיהומים על הדרך... אני מניחה שהכוונה הובנה.

חנול

New member
יש גם צד שני לעניין

אנחנו לא מלנו את בננו, ואם יהיה עוד אחד כנראה שגם בו לא נבצע ברית. להגיד לךש אני שלמה עם זה? לא שלמה. במיוחד בימים שבאזור נהיות בעיות רפואיות, שמי שמל את בנו לא צריך להתעסק איתם (לא שזה סיבה לא למול). החשש משוני חברתי הוא קשה מאד, ואנחנו עוד אפילו לא בהתחלה של ההתמודדות עם זה. כרגע אנחנו מתמודדים בעיקר עם אנשי רפואה שמתעקשים לחוות את דעתם ולהמליץ המלצות. להפתעתי כל שאר הפרארפואיים-מקבלים את זה יחסית בשלווה. בקיצור, גם החלטה לא למול-היא החלטה לא קלה, וגם אחרי שלא מלים (כאילו יש פה "אחרי"), לא כ"כ קל. אני עדיין בהתלבטות, וכרגע הייתי שמחה למול אותו, ויפה שעה אחת קודם.אבל כמובן, אני לא לבד בעניין, והאבא מתנגד בתוקף. בוודאי לא עוזרים רגעים כמו בסקס והעיר הגדולה, כשאחת הבנות מספרת שהיא נגעלה מפין לא נמול, ושהיא ממזמן לא ראתה אחד כזה...

ronnm

New member
אני מופתע לשמוע שיש בעייה רפואית

את כולה לספר על זה עוד? אם כי אני אבין אם לא תרצי, מפאת צנעת הפרט. לשמוע דברים כאלה, אולי קצת יקל עלי לעבור את התהליך...

חנול

New member
אין ל לספר

התפתחו קצת דלקות בקצה העורלה. ההקפדה על הגיינה במקום היא לא פשוטה בעיני-ההפשלה עצמה לא כ"כ נעימה לקטנצ'יק והוא די מתנגד כשאנחנו עושים את זה באמבטיה כדי לשטוף את המקום. גם הרגלי ההגיינה בעיני לא ברורים-חלק מהאנים אומרים לשטוף עם מים וסבון, אחרים אומרים שלא צריך כלום.. בקיצור, דלקת שם זה לא דבר נעים, אם הולכים לרופא בעניין, צריך לוודא שהוא לא מפשיל מדי את העורלה. בקיצור, לי כאמא, זו דאגה לא חביבה בכלל. את בעלי זה קצת פחות מטריד, אבל זה בגלל שלא הוא הולך לרופאים ..

למה אתם מפשילים?

בגילו העורלה עדיין לא אמורה להפרד... (אנחנו שוטפים רק עם מים, בלי סבון, ובלי להזיז כלום. בינתיים הכל נראה תקין...)

חנול

New member
אל תשכחי שיש איזו שנה וכמעט חצי שמפרידות

בין הילדים. גם אנחנו בהתחלה פחות השפלנו, היום אנחנו מפשילים מעט (רק עד הנקודה שבה אפשר), וגם זה לא כ"כ נעים לו. יאמר, שכל סיפור ההפשלה התחילה אחרי שלא הפשלנו ונהייתה שם דלקת.

POOH*

New member
ואנחנו לא מלנו ואין לנו טיפת חרטה להיפך...

אני מניחה שבבעיות רפואיות היא התכוונה לא לבעיות ספיציפיות ללא נימולים אלא לעובדה שהרבה רופאים בארץ מעולם לא ראו איבר לא נימול ולא יועדים מה ואיך לעשות איתו. ובתור הורה צריך להשגיח הרבה יותר כשרופא בודק את הבן [גם סתם רופא ילדים או רופא טיפ"ח] שלא יעשה נזק בטעות. בכל אופן אנחנו לא מלנו. לא התחרטנו ולא מתחרטים לשניה. ואצלנו הייתה התלבטות - לא גדולה כמו אצלכם אבל הייתה. ואחרי הרבה קריאת חומר בנושא ושיחה עם הורים לילדים יותר גדולים משלנו שבחרו לא למול גם הנושא החברתי לא הטריד אותנו. וגם מהנסיון שלי - כמה וכמה בייביסיטר שהיו לנו אפילו לא שמו לב להבדל עד שלא ציינו אותו בקול רם. ועם חברים בכלל לא ראיתי שיש בעיה. אם היינו מחליטים לעשות אין לי שום ספק שהיינו עושים עם רופא ולא מוהל [סביר להניח עם דולברג] POOH

hirshfe

New member
אני שם ומזדהה איתך

אם זה היה תלוי בי לא נדב ולא שלול (הזה בבטן) היו עוברים ברית אבל אישתי לא הייתה מוכנה לשמוע אני לחצתי על אירוע קטן אצל נדב אבל היו 50 איש הפעם יהיה קטן יותר. מצידי רק אני ואישתי. אבל בצד שלה יהיו את אלה שייעלבו. ונשאלת השאלה חובה מניין ברית?

ronnm

New member
אני מכיר את האתר

הוא זה שהעביר אותי לצד המתנגדים

orelie

New member
מה שחשוב זה שתבחר מוהל עם ניסיון רב

שעליו אתה סומך לא רק ב100% אלא במיליון אחוז יש לי 2 בנים הרב שמהל אותם הוא רב העיר - מוכר מאוד מאוד הוא מהל את בעלי, הוא מהל את 2 אחיו של בעלי היה ברור לי שהוא גם יהיה המוהל של בניי אני יכולה רק לזכור את התגובה של האורחים שלא הכירו אותו ובאו מעיר אחרת... WOO בחיים לא ראיתי מוהל שעושה ברית והתינוק לא בוכה כלל..... וזה נכון וגם אחרי הבריותות, המוהל הגיע אליי הביתה לבדוק תחבושת, ואפילו לעזור לי לקלח את התינוק... בהצלחה יעל

ronnm

New member
תסלחי לי, אבל לסמוך ב-100% זה לא יקרה

זה שבן אדם עשה פעולה כלשהי 1,000,000 פעם, לא מבטיח שבפעם הבאה הוא לא יפשל אני בטוח שהרב שבחרת מנוסה, ונשמע שהוא ממש נחמד ועוזר אבל אם תחפשי ברשת תמצאי עשרות סיפורים על מוהלים שסמכו עליהם ב-100% וזה לא צלח אגב, הרבה הבעיות שנגרמות עקב הברית לא קורות בזמן הברית אלא כעבור זמן (הדבקויות של העור וכו') חוץ מזה, זה לא מרשים אותי תינוק שלא בוכה בזמן הברית. תינוק אמור לבכות - חותכים לו חתיכה של עור זה לא קשור למיומנות של רב, זה קשור לתינוק ואולי לאיזה חומרים הוא קיבל לפני הברית שגרמו לו לא להרגיש...

Krishi

New member
יש הרבה יתרונות וחסרונות בשתי המקרים

ממה שלי יצא לקרוא לפחות, יש סכנות רפואיות גם באי ביצוע ברית המילה כמו סיכון גדול יותר לדלקות שתן, סכנה גדולה יותר לסרטן (בגילאים יותר מבוגרים), סכנה יותר גדולה בהדבקות במחלות מין ושלל אינפקציות שונות (בעיקר מהלכלוך המצטבר בתוך הערלה). וכמובן שיש את הבעיה החברתית שמלווה בכך במיוחד בחברה בה מקובל לעשות ברית מילה. עם זאת, קיימות גם סכנות בריאותיות למי שכן מבצע ברית מילה, שאותם כולם פה בטח מכירים. כך שאם להתעלם שניה מהעניין הדתי, יש פה כאב ראש לא קטן לכל הורה. אישית אני עוד לא יודע מה הדבר הנכון לעשות. לי יש טראומות לא קטנות מהברית מילה בגלל שעברתי אותה בגיל 5 בניתוח אחרי שעליתי לארץ כי ברוסיה אסור היה לבצע כל מנהג דתי בכלל אבל מצד שני אי אפשר להתעלם גם מהסכנות הבריאותיות באי ביצוע ברית מילה. בקיצור עניין מסובך לגמרי. הלוואי והייתה לי תשובה. אני מניח שרק כשיוולד לי בן ראשון אני אחליט מה לעשות. בכל מקרה, אני מבין את הבעיה אתה נמצא בא, אם העניין מאוד עקרוני בשבילך אני מציע לך לא לוותר. לאדם אין הרבה דברים בחיים שהוא יכול לשלוט בהם לגמרי מלבד העקרונות שלו ודרך החיים אותה בחר לחיות. השאלה היא איזה עיקרון יותר חשוב לך, עיקרון השלום בית עם האישה ושמירה על תא משפחתי תקין או עיקרון האי ברית מילה.

POOH*

New member
זה לא נכון.

סיכון לדלקת בשתן גבוה יותר רק בשנה הראשונה לחיים ובכל שאר החיים נמוך משמעותית. וגם כל שאר מה שכתבת לא נכון - הערלה דווקא מגינה מליכלוך כי יש בה חומר [ששכחתי את שמו - אבל אפשר בקלות למצוא את כל המידה בפורום 202] שמסכך ומגן על האזור. ומכל הילדים הלא נימולים שאני מכירה לא מכירה אף אחד שנתקל בבעיה חברתית. בעיני הבעיה העיקרית היא הדתית. שזה נימוק מכריע וקשה לדיון. למרות שמבחינה דתית טהורה ברית כמו שעושים אותה היום היא לא הברית התנכית. יש לנו חברים שהתלבטו לא מזמן ובדקו עם כל מיני רבנים באזורם ועם מוהלים ויותר ממוהל אחד היה מוכן לעשות טקס דתי ללא ברית מלאה [אבל כן עם הקזת דם]. ומאחלת שתגיעו בסוף להחלטה ששניכם תהיה שלמים איתה. POOH

elotan

Member
בני כמה הילדים הלא נימולים שאת מכירה?

כי הבעיה החברתית הספציפית הזאת לא מגיעה בגיל מוקדם.

zvikaso

New member
אנו חיים במציאות\חברה משתנה

ובמרכז הארץ (להוציא איזורים כגון בני ברק) אני מעריך ש"הבעיה" החברתית הזו לא תהיה כל כך בעייתית כאשר התינוקות של היום יהיו בגיל העשרה. ישנם מספר אוכלוסיות של לא נימולים שהולכת וגדלה: רוסים, אוכלוסיה הולכת וגדלה של צברים שלמים, עובדים זרים. יש כבר לא מעט עורלות במחוזותינו.

POOH*

New member
גילאי בי"ס

ובפורום 202 במאמרים יש מחקר שהשתתפו בו גם בוגרים. POOH

למעלה