הרגע ממנו חששתי מתקרב

Krishi

New member
מצד אחד את אומרת שזה לא נכון ומצד שני כן

אני לא מבין אותך כל כך. יש יותר סיכון לדלקת בשתן? יש. נכון, זה בעיקר בשנה הראשונה, אבל סיכון עדיין יש. אז איך זה הופך את דבריי ללא נכונים? לגבי שאר הדברים, לגבי מחלות מין נחקר והוכח שלגברים נימולים יש פחות סיכוי לחלות. לגבי זיהומים שונים בגלל הצטברות לכלוכים, לחומר קוראים סמסגה, ואני מציע לך לקרוא עליו קצת ולגבי הסכנות הבריאותיות שיש בו (יש גם יתרונות בריאותיים כמובן, אבל חסרונות לא חסר). מכל הנשים שהכרתי, להרבה מהן הייתה בעיה עם איבר מין לא נימול. אז הנה לך הבעיה החברתית.

קוראים לזה סמגמה, בתור התחלה

ולגבי השאר - אתה מוזמן לחפש את המחקרים (המחקרים עצמם, לא ציטוט מהם בווינט) ברחבי הרשת. קשה עד בלתי אפשרי למצוא בחקר שבאמת בודדו בו את סוגיית המילה. כלומר יכול להיות שיהיה מחקר שיגיד שלא-נימולים סובלים יותר מ-X, אבל בד"כ אותם לא נימולים היו גם פחות שמרנים מינית (וריבוי פרטנריות בהחלט משפיע על התוצאה. ומה לעשות שבשנים בהם נערכו רוב המחקרים הנ"ל, הנימולים היו כמעט רק יהודים, ועדיין היו חסודים יותר מחבריהם הגויים). כנראה הנימולים שהיא מכירה לא בקטע של הבנות שאתה מכיר.

Krishi

New member
בסדר נו התפלק לי אות אחת אפשר לחשוב...

היה מחקר ממש לאחרונה שנעשה שבדק סיכויי הדבקות אצל נימולים ולא נימולים. או שגם בימינו מדובר רק ביהודים חסודים? זה לא משנה איזה נימולים היא מכירה או לא, אמרתי שלחלקם זה יוצר בעיה חברתית. ברגע שאמרתי שזה לחלקם ולא לכולם והבאתי דוגמאות של כמה בודדים הצדק כבר נמצא איתי.

התפלקה, בסדר.

כי להודות שאין לך ממש מושג בתחום זה מעבר לכוחותיך... ובאשר למחקר- לינק בבקשה. (ולמעשה לא ממש הוכחת כלום. נכון שיש בנות שלא היו רוצות לשכב עם לא נימולים, אבל בכלל לא בטוח שהלא נימולים רוצים את הבנות האלה כך שבהחלט יכול להיות שאין כאן בעיה בכלל. כמו שאני לא מעוניינת לשכב איתך. האם תסיק מכך שיש לך בעיה להשיג פרטנריות לסקס?)

Krishi

New member
כנראה שלך אין מושג יותר ממני

סתם כמה דברים שמצאתי ברשת: http://www.aegis.com/pubs/aidswkly/2007/AW070101.html http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...nel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17187662?dopt=AbstractPlus ויש עוד המון מאיפה שזה בא. (הוכחתי בריבוע. הלא נימולים רצו אותן ועוד איך, ברוב המקרים הם אלו שהתחילו עם הבנות האלה. תסיקי מזה מה שבא לך).

דם דם

New member
אם אפשר להעיר משהו קטן

אף התערבות כירורגית אצל אדם לא נטולת סיכונים ב110%. לא משנה אם זה מילה, ניתוח שקדים או ציפורן חודרנית. כבר נתקלתי במקרים בהם אנשים נפטרו מניתוח פשוט בשקדים. כך שגם ברית מילה בבית חולים אצל כירורג לא נטולת סכנות לחלוטין. עדיין יכול להיות איזה שהוא תקלה בעת הניתוח. אחרי הכול כולנו בני אדם. ראיתי גם באחת התגובות כאן מעלי משהו לגבי הנחיצות של הברית. אומרים המון דברים על הנחיצות של ברית. אבל אפשר להניח שזה באמת בוצע בשביל ההגיינה האישית של האדם. כי הרי פעם היה ידוע שההגיינה של האנשים ובייחוד של הגברים היה נוראה. אבל אם אני צריך לתת סיבה לברית אני מסתמך על מאמר שקראתי. העורלה שמסירים בברית היא גורמת לפין בבוא הזמן להיות יותר "קהה חושים". בקיצור ולעניין, כמו שיש מדינות שעושים ברית גם לבנות ובו מסירים את הדגדגן. עצם הוצאתו גורמם לאישה פחות להינות בעת יחסי מין. כך גם העורלה אצל היהודים היא מפחיתה את ההנאה ביחסי המין. וזה לדעתי אחת הסיבות העיקריות בכלל למילה, הן של נשים והן של גברים. כי הרי ידוע שבעת העתיקה יחסי מין היו לצורך של רבייה נטו. אם אנשים יהנו ביחסי המין הרי שהם יעשו זאת גם לא שבמסגרת הנישואין וירצו להינות מכך. דבר שמתרחש היום. סקס לשם הנאה ולא לשם ילודה.

efratga

New member
ומה עם ניקוב אוזניים לבנות?

אני מכירה אמהות שרצו לעשות חורים באוזניים ( לעגילים) לקטנטנות. דרך אגב, אשתך גם מתכננת לא לספר את הילד עד ל"ג בעומר שלאחר יום ההולדת השלישי? כמו כל דבר בנישואין צריך למצוא את הפשרה המתקבלת על שני הצדדים. מכיוון שאנו חיים במדינה יהודית הנורמה כן למול, ואני יכולה להבין מדוע אשתך מתעקשת (כי ברית במשפחה עם זיקה יהודית היא די ברירת מחדל) כדאי לוודא שלילד אין בעיה המצריכה ניתוח אחר בהרדמה (כגון בקע ) ואז באותו זמן גם יעשו את הברית.

zvikaso

New member
מה הטיעון המרכזי של אישתך לביצוע הברית?

ההיבט הבריאותי? יהדותו של הילד? לחץ משפחתי? לכל דבר יש מענה עזה או אחר. בכל מקרה, נסה להביא בפניה עובדות: 1. ע"פ היהדות, הבן יהודי ללא קשר לטקס. 2. ע"פ הרמב"ם מטרת המילה היא פגיעה מכוונת באיבר. הוא מציין שזהו אקט קשה שאין לעשותו אלא מתוך אמונה שלימה. 3. העורלה מעוצבבת ובעלת תפקידים - הסרתה מטילה מום באיבר. בין היתר, יש לעורלה תפקיד בנרתיק האישה בזמן משגל. במילים אחרות, אין באג בעיצוב גוף האדם, יש סיבה למה נבראנו כך. 4. ביהדות יש מצוות חשובות יותר, כגון שבת. האם אישתך שומרת שבת? (זה מתקשר לנקודה 2 הנ"ל) 5. בעבר הטקס היה שונה. הוא היה פחות מסוכן והרבה פחות אכזרי - לא פרעו, אלא חתכו רק את קצה העורלה. מאחר ויהודים משכו בעורלתם (ממה שנשאר), "חכמים" "תיקנו" על ביצוע הברית באופן האכזרי כפי שהוא מתבצע כיום. 6. השד החברתי הוא די מיתוס. תוכל למצוא עוד פרטים באתר גונן, פורום 202 ובסרטון שבחתימתי. אולי פירוט כל העובדות יזיז משהו אצל אישתך...

מה גם שהמצווה מוטלת ../images/Emo26.gifעל האב../images/Emo36.gif

ואם האב לא רוצה למלא את המצווה הזאת, זה לא ממש משנה לאף אחד מה האם חושבת בנידון.

ronnm

New member
מצחיק איך התפתח השירשור

שמתי פוסט שמביע את החששות שלי, ולא חשבתי שהוא יזכה לזה גל של תגובות כנראה שזה באמת נושא טעון מעניין גם איך הופיעו כאן אורחים (במובן של לא מקבועי הפורום) המטיפים לשלמות (בניגוד לחתוכים), את חלקם אני זוכר משירשורים בנושא מהעבר בפורומים אחרים אני רק שמח שלא הגענו כאן להתלהמות בנשא, ושבאמת ניתנה כאן במה לכל אחד להביע את השקפתו בלי להיות מותקף ע"י אחרים. שאפו לחברי הפורום

ronnm

New member
באמת??? בדקתי עכשיו ואני לא שם

איזה כבוד אני שולטטטטט

נכון, ירד משומה...../images/Emo201.gif לא מיתגו אותך נכון

לדעתי. אני חושבת שהיתה תמונה של תינוק ב"תכריכי" ברית מילה (בגד לבן או משהו כזה, על כרית וכאלה). הכותרת היתה משהו כזה: 'מה עושים עם הבטחה שהבטחתי בברית של הבן הראשון?' תפוז האלה, אין להם מושג
. הם היו צריכים לשים תמונה של רבי שחור עם זקן, או סכין, או פרצופים מבועתים או בוכים של אבא או תינוק, ורצוי שניהם. את הכותרת הם בכלל פיקששו
היו צריכים לשים משהו שכולל את המילים ברית מילה בעד ונגד או פולחן ברברי, או הבטחתי לעצמי שלא יפגעו לי בתינוק, או משפט שלמה, או כל טיזר אחר שמדבר על פגיעה בתינוקות. רצוי גם לכלול אלמנט ויכוחי בין בני זוג. תפוז, אתם קוראים?

אכן, החלטה קשה

נועה כבר באה לקשר עם ההחלטה לא למול. לי, כאדם מאמין, היה קשה יותר. אך עם הזמן, ולאחר שלמדתי וחקרתי, התגבשה אצלי ההחלטה לא למול את הילד. היה לי מאד קשה עם זה. הרגשתי שאני בוגד במי שאני מאמין בו, שמצד אחד אני מבקש ממנו דברים אבל לא נותן בתמורה דבר אחד פשוט. אך עם הזמן הבנתי שיש הרבה דברים אחרים שאני יכול לתת לו, אם אני מרגיש צורך, אבל את הדבר הזה - אין סיכוי. הרגע בו הרגשתי הכי שלם עם ההחלטה שלי היתה כשרע יצא מהאינקובטור והונח בחיקי אחר כבוד. הסתכלתי על היצור הקטן וחסר האונים הזה ששכב לי בידיים, מתמסר לגמרי ובוטח בו בעיניים עצומות, ושאלתי את עצמי: "אתה באמת חושב שאתה יכול לקחת את היצור הקטן הזה ולחתוך לו?" באותו רגע כל הגוף שלי התחלחל והתשובה היתה "לא" חזק וברור, בעיקר בתוך הראש שלי כי לא רציתי להעיר אותו. אז הבנתי שאין מצב. אני לא חותך. אני חושב שעשיתי החלטה נכונה. לאורך כל הדרך הזכרתי לעצמי שאני צריך לחשוב רק עליו ועל מה שזה יעשה לו, ולא על מה יגידו האנשים. שידברו. ולגבי אשתך - יצא לך לפתוח את זה אתה? דיברתם על זה? אם זה כל כך מפריע לך אתה צריך לדבר על זה. בכל זאת, אתה האבא ויש משקל לדברים שלך. וחוצמזה, המצווה חלה על האב, ואם האב מסרב אז אין ברית. ככה כתוב.

למעלה