הרגע שבו חברה ממש טובה מתחתנת

KasteelRouge

New member
הרגע שבו חברה ממש טובה מתחתנת

היה מושלם באמת ... מרגש בכיתי המון בחופה
רקדנו מלא והיה שמח אבל הייתה הרגשה כל הערב שאנחנו כאילו משחקות בחתונה וזו רק מסיבה רגילה עם כל החברים בעצם
היום פתאום אני קולטת שהיא באמת נשואה! והאמת שזה מכניס אותי קצת לדאון..
אני הכי הכי שמחה בשבילה בעולם שהיא מצאה את האחד שלה ושהיא מאושרת
אבל פתאום עוברים לי מליון דברים בראש ואיך אני כל כך רחוקה ממנה וכל כך לא רואה את עצמי מתחתנת בקרוב וכל כך מרגישה ילדה עדיין
שזה גורם לי להרגיש רע עם עצמי :/
מאז שאני זוכרת את עצמי מגיל קטן תמיד היה לי חבר ועברתי מערכות יחסים רציניות שכמעט כולן היו טובות בהתחלה אבל חונקות וקשות בהמשך.. למדתי מהן המון והיום אני פחות או יותר יודעת מה אני רוצה (ובעיקר מה אני לא רוצה) אבל אני לא עושה יותר מידי בשביל למצוא את זה... אני אומרת מתי שזה יבוא זה יבוא
יצא שאני כבר תקופה ארוכה במעגל כזה של עבודה-בית כל יום באמצע שבוע ובסופ"ש מסיבות, חברים, חברות והרבה צחוקים ושטויות
והאמת שאני לא רואה את עצמי יוצאת מהמעגל הזה בזמן הקרוב... או שאולי כן כי אני בטח אתחיל ללמוד אבל עדיין..
ופתאום אתמול ה"בקרוב אצלך" שכל בן אדם שני אומר לי, הניסיונות לשדך לי חברים של החתן (בזמן שאני בורחת וממשיכה לרקוד) דיי הלחיצו אותי
ובכלל בתקופה האחרונה כאילו כולן לאט לאט מתחילות לפתח זוגיות כלשהי ואני נשארת מאחור
אני לא רוצה להיות לחוצה על זה וגם לא רואה מה הטעם להלחיץ את עצמי כי הרי למצוא בן זוג כדי להגיד "יש לי חבר" זה הדבר הכי קל בעולם
אבל אני לא רוצה משהו סתמי ולא רוצה להתפשר... אני לא חושבת שאני בגיל של התפשרויות למרות שיש אצלנו באוויר את ההרגשה שרק אם יש לך זוגיות אז את נורמלית
לא רוצה להיכנע לזה.. לא רוצה לצאת עם מישהו שאני לא נמשכת אליו או לא אוהבת את האופי שלו
לא רוצה לצאת כמו הרבה מהחברות שלי עם בחורים שהם "בסדר" אבל אין שום ריגושים, יש בעיקר הרבה מריבות ועצבים.. אבל לא רוצים לעזוב כדי לא להישאר לבד (אלו בדיוק המילים שלהן, זה לא משהו שאני המצאתי.)
לא מבינה לאן כולם ממהרים, למה זוגיות צריכה לבוא ממקום שאנשים מחפשים זוגיות כדי לחזק את הביטחון העצמי, כי לבד זה לא נורמלי/מוזר
אני יודעת שזוגיות יכולה להיות דבר מאוד ממלא וכיף אבל לא בכל מחיר!
וכן אני מודעת לזה שהפכתי להיות בחורה לא קלה... אני יודעת שקצת קשה לזכות באמון שלי אבל אני גם יודעת שמי שכן זוכה בסוף אז זה מכל הלב
אני באמת מאמינה שאני עוד אכיר מישהו שיהיה לטעמי, בחור צנוע, זורם שלא מנסה להרשים יותר מידי, אמיתי...
אבל כל דבר בזמן שלו ועד אז מקווה שיפסיקו להציק לי בנושא כי כמה שיותר חופרים לי על זה ככה זה מוריד לי יותר את החשק
(מצטערת על החפירה הייתי חייבת לפרוק)

m i r u s h i

New member
מרגישה אותו הדבר..

אין לי הרבה מה להגיד דווקא בגלל זה..

אבל אני באמת מאמינה שיהיה בסדר.

GeJuFan

New member
מעולם לא הבנתי את לחץ החתונה

בכל מקרה את רק בת 21.. אחותי התחתנה רק בשנות ה-30.. חברה שלה התחתנה הרבה יותר צעירה ממך..

כל אחת זזה בקצב שלה. אם לך עכשיו מתאים עבודה-בית ולצאת בסופ"ש ולהשתולל ולא להתחייב לשום מערכת יחסים רומנטית אז זה מה שמתאים לך. זה לא חוכמה להסתכל מסביב ולראות מה יש לכולם. החוכמה זה להסתכל בעצמך ולראות מה את באמת רוצה ומה מתאים לך לשלב זה של החיים שלך.
אני יכולה להגיד לך שאני מבוגרת ממך ומעולם לא הייתה לי מערכת יחסים פשוט כי לא היה לזה מקום אצלי בחיים (וגם מסיבות אחרות).

את בת 21?

את עכשיו הזכרת לי את עצמי בגיל 22... בדיוק הייתי אחרי פרידה מבנזוג שהייתי איתו 5 שנים. שלושה ימים אחרי שנפרדנו (שהייתי שבר כלי) החברה הכי טובה שלי התקשרה אליי והזמינה אותי אליה כדי להודיע לי משהו חשוב. היא הודיעה לי שהיא מתחתנת. קשה לי לתאר במילים את ההרגשה שהרגשתי באותו רגע. אני זוכרת שממש נותרתי חסרת מילים מרוב שהגרון היה חנוק.. גם מההפתעה (היא הפתיעה אותי מאד.. היתה כל כך צעירה), גם מההתרגשות והשמחה בשבילה וגם כי חשבתי על עצמי - איך ברגע שאני הכי צריכה אותה, ואת רווקותה, היא "עוזבת" אותי??
וגם חברות שלי ניסו לשדך לי בלי סוף, הן היו לחוצות חתונה בשבילי... אבל אני דווקא נהניתי לקחת את הזמן, להיות רווקה ולצאת ולהכיר טיפוסים שונים ולגלות על עצמי עוד ועוד דברים.
בכל אופן, קחי את הזמן.. זה שחברה שלך מרגישה שזה המקום שלה, לא אומר שזה בהכרח צריך להיות המקום שלך בחיים. ואל תקחי קשה את זה ש"מציקים" לך. אני היום אפילו נהנית מזה ש"מציקים" לי.. ואוהבת לענות תשובות מצחיקות ושנונות לשדכנים ... זה תמיד מצחיק אותי..
בשורה התחתונה take it easy

lee05

New member
את זה לא היא

כמו שאמרו לכל אחת יש את הקצב שלה.
את צעירה ויש לך עוד הרבה זמן לפניך...
אני תמיד לוקחת לדוגמא את אמא שלי, היא התחתנה בגיל 32 והביאה אותי בגיל 39, ואני הבכורה. לא אומרת שצריך בגיל הזה אבל זה אפשרי.
זה שחברה שלנו לחוצה על נישאים וילדים זה בעיה שלה.
תחי את החיים שלך כפי שאת רוצה ואם בא לך בזמן הקרוב לצאת לבלות ולהנות בלי מחוייבויות אז תעשי זאת.

בהצלחה

Purple Mushroom

New member
את באמת רק בת 21?

כפי שהגיבו לפני, כל אחד והקצב שלו.
ובאמת באופן כללי. (נראה באמת שאת לא זקוקה ממש לעזרה):
זוגיות זה דבר מורכב ולמתקדמים. זוגיות מתאימה, כהגדרתך, לחתונה.
אני די מאותגר בקטע הזוגיות, והייתי ילד ונער מאוד ביישן, ועד עכשיו, מאותגר חברתית וזוגיות.
חברה ראשונה כנראה היתה לי רק בגיל 27 וקצת,
ורק אחרי הרבה גיל 30, היתה לי זוגיות ממש רצינית ואוהבת, שנגמרה בגירושין + .
בהצלחה רבה, אם את באמת בת 21, אז עדיין כל החיים לפנייך, וממליץ באמת לקרוא את התגובות שמעלי גם :)

אגב

כל הדברים שכתבת שאת לא רוצה את גם קצת רוצה.
יש בך צד שמזדהה ומסכים עם כל אלה שאומרים לך - נו מתי אצלך?
זה אותו הקול בראש שלך שאת אומרת לעצמך - נו מתי אצלך?
וזה שורש הקונפליקט, שמצד אחד את רוצה להיות משוחררת מהלחץ ומצד שני את גם בפנים מלחיצה את עצמך.

רק רציתי לציין שהקולות של האנשים שאת מתנגדת להם זה בעצם הקולות שבתוכך.

KasteelRouge

New member
אף פעם לא חשבתי על זה ככה

אבל חייבת להגיד שיש משהו במה שאתה אומר

למה למהר? כל אחד בקצב שלו, אני לא מבינה

את הצורך של אנשים להתחתן רק כי כולם ככה, אני למשל רציתי להתחתן בגיל 23 כבר כי מצאתי את האהבה שלי, אז נכון שבסוף התחתנו כשהייתי בת 25, אבל לא הייתי בלחץ, אני ובעלי מכירים מאז שאני בת 19, למעשה הוא היה החבר הראשון שלי, עדיף להתחתן כשיודעים שזה זה, ולא כי כולם מתחתנים מסביב, כי החיים ביחד הם אלה שחשובים ולא עצם החתונה, צריך גם לחשוב על החיים ביחד, כמה אתם מתאימים, כי לכל קשר יש עליות ומורדות, השאלה היא איך מתמודדים איתם.

KasteelRouge

New member
צודקים...

אין לאן למהר
ואני צריכה לא לתת לזה להשתלט עליי ולהמשיך לעשות רק מה שאני רוצה ומרגישה
פשוט היה לי יום חלש באותו יום והייתי חייבת לשתף
תודה :)

למעלה