הרגשה רעה שלי אחרי חיסון למתן

הרגשה רעה שלי אחרי חיסון למתן

אסתר שלום, אני חוזרת שוב על השאלה ששאלתי בהודעה שהשארתי במענה הקולי שלך ב-"ליס", גם כדי שתוכלי להשיב לי בדרך שתבחרי, וגם כדי שבנות אחרות יוכלו להיעזר בתשובתך, אם היא רלבנטית עבורן. הבוקר התעוררתי בהרגשה כללית מאוד רעה – הרגשתי כאב חזק מאוד בשד הימני (לא בדיוק גודש, כאב אמיתי). בנוסף, הרגשתי חלשה מאוד, עם בחילות, סחרחורות, צמרמורות, קור ורעד לא רצוני. בהתחלה חשבתי שמדובר בתגובה קצת קיצונית לשינויים במזג האוויר, אך לא נראה לי שפה נמצאת התשובה המלאה. אני, אמנם, מאלה שסובלים מאוד מקור, אבל עד היום הסתובבתי בבית עם חולצה קצרה, ואילו היום לבשתי סווטשירט וגם חיממתי את הסלון, ועדיין המשכתי לרעוד. בנוסף, לא הייתי מסוגלת להכניס דבר לפה – מצב שלא חזר על עצמו מאז השליש הראשון להיריון, וגם אז, לשמחתי, תופעות הלוואי שלי היו מאוד מינוריות. אני, אמנם, לא שמנה, וחזרתי די מהר למשקל מלפני ההיריון, אבל אני בהחלט אוהבת לאכול, ותמיד תמיד (גם לפני ההיריון, וכמובן במהלכו ולאחר הלידה) אוכלת טוב בבוקר. הינקתי את מתן מהשד הכואב, ואח"כ שאבתי עוד קצת מהשד הזה, וגם מהשמאלי. אני שואבת כל בוקר אחרי ההנקה, כמות שנעה בין 90-150CC, וכבר יש לי מלאי יפה בפריזר. דווקא היום, הכמות ששאבתי היתה נמוכה יחסית (קצת יותר מ- 80CC). בשבוע האחרון מתן לא מתעורר לאכול בלילה (למעט ביום אחד). הוא ישן בין 9-10 שעות רצופות (כן, יש לי מזל גדול, אני יודעת) וכך היה גם הלילה. לפני כן הוא היה מתעורר אחרי כ- 6 שעות לאכול, ואח"כ ישן עוד כשלוש שעות. בשבוע האחרון, כאמור, הוא ויתר על ארוחת הלילה הזו. כמובן שמאז הויתור על ארוחת הלילה יש לי יותר גודש בבוקר, אבל לא משהו שדומה לכאב שהרגשתי הבוקר. קצת נתונים – מתן היה אתמול בן 4 חודשים, יונק מלא מיום היוולדו, נולד במשקל 3165 גרם וביום ראשון האחרון שקל 7260 גרם. הוא באחוזון ה- 75 בכל הפרמטרים (גובה, משקל והיקף ראש), הפרופורציות שלו טובות והוא מפותח יפה לגילו (נו, טוב, אז גם השווצתי קצת…) בביקור בטיפת חלב ביום ראשון, מתן קיבל את המנה השנייה בחיסון המחומש וכן את המנה הראשונה של החיסון נגד פוליו. הוא התנהג כרגיל אחרי החיסון (כמו אחרי החיסונים הקודמים), אכל וישן כרגיל, היה ערני וחייכן, לא היה לו חום (בדקתי, לייתר בטחון) ולא גירוי מקומי במקום הזריקה. אמרו לי שאחרי החיסון נגד פוליו, החיידקים מופרשים בקקי במשך כחודש לאחר החיסון, ואכן הקפדתי, אפילו יותר מהרגיל, על היגיינה ושטיפת ידיים יסודית אחרי ההחלפה. בשבועות האחרונים מתן עושה קקי בממוצע פעם ביומיים, בכמויות משתנות. אתמול, ביום שלאחר החיסון, הוא עשה קקי 5 (!) פעמים, כל פעם כמות אחרת. מאז אתמול בערב הוא לא עשה קקי, אבל כמויות יפות של פיפי. לפני כחודש וחצי היה לו עוד יום אחד של 5-6 פעמים קקי, אבל זה לא היה אחרי חיסון. מאז הבוקר ההרגשה שלי השתפרה קצת. עשיתי מקלחת חמה מאוד (כולל עיסוי לשד הכואב) והצלחתי לאכול משהו קטן. השאלות שלי הן: האם יש עוד משהו שכדאי לי לעשות, האם ההרגשה הכללית שלי מהבוקר מוכרת לך ו/או קשורה להנקה, והאם יש קשר בין כל הדברים שתיארתי (החיסון, כמויות הקקי, ההרגשה הרעה שלי). סליחה על ההודעה הארוכה, פשוט רציתי לפרט את כל הנתונים שעשויים להיות רלבנטיים, ואני טיפוס די יסודי… תודה רבה ויום טוב לכולן !

Glad we spoke......feel better soon

למעלה