הרגשתם פעם אגרוף ננעץ לכם בבטן

הרגשתם פעם אגרוף ננעץ לכם בבטן../images/Emo202.gif

ככה הרגשתי אתמול בתום הקרנת הסרט "נער החידות ממומביי" , נשארתי המומה , לעיתים עם תחושת קבס, היו רגעים שלא הסתכלתי על המסך מהזעזוע שבסצינה. כשאנו קוראים ספר , (כך אצלי בלופן) אנו מדמיינים בראשנו את הדמויות ומשלבים אותן בתאורי מקום ונופים, ברגע שיש מפגש בין עיבוד הספר לסרט נוצר לעיתים מפץ או של אכזבה ( כך קרה לי בגשרים של מחוז מדיסון למשל) או של הזדהות. נער החידות, העטור פרסים ומועמד לאוסקר, מעובד באופן קצבי ומהיר כל כך , שאם היו מצרפים במהלכו רקודים ושירים הייתי בטוחה שזה עוד סרט הודי בסגנון האיצ'קדנה. הרקודים והשירים הבלתי נמנעים מגיעים אמנם בסיומו , וזו אולי איזו קריצה של הבמאי לקהל המרותק. העלילה מוכרת וידועה לאלו שקראו את הספר , למרות שהתסריט שונה מהמקור , אך השלד הכללי נשאר הנה תקציר לאלו שעדיין לא ..... ג'מאל הוא נער צעיר עם עיניים שבוהקות מחוכמה המסתבך כל הזמן בצרות יחד עם אחיו הגדול - סאלים. לפתע, ברגע מחריד אחד נהפכים חייהם על פיהם כשאימם נרצחת באכזריות לנגד עיניהם במהלך מהומה ברחוב. וכך, לבד בעולם, נהפכים השניים להיות נערי רחוב. קרן אור חודרת לחייהם כשהם פוגשים בלאטיקה - יתומה צעירה, מיוחדת ויפיפייה ועד מהירה לא ניתן עוד להפריד בין השלושה. יחד הם לומדים לשרוד את החיים הברוטאליים בהודו של ימינו - בידיעה שיש להם זה את זה. שנים לאחר מכן, מופיע ג'מאל בגרסה ההודית לתוכנית הטלוויזיה המצליחה "מי רוצה להיות מיליונר?" והוא נמצא במרחק שאלה אחת מלזכות ב-20 מיליון רופי. עד מהירה מתעוררים סביב ג'מאל החשדות - איך זה שנער ללא כל השכלה פורמאלית יודע את התשובות לכל השאלות? הוא נעצר בחשד למירמה ומספר למשטרה את סיפור חייו הבלתי יאומן כנער רחוב ועל הבחורה שאהב ואיבד. אני הייתי מעמידה בשורה את כל השחקנים ששחקו את תפקידי הילדים ונותנת להם אחד לאחת את האוסקר , הם היו מדהימים ואוסקר נוסף לצלם הסרט , שצלומיו משתלטים על כל החושים כשעתיים רצופות ומשאירים אותך המומה לנוכח העוצמות של החיים בהודו שהועברו אל המסך.

אנימו

New member
בוקר טוב.טרם צפיתי בסרט והספר מונח על המדף.

אשר לאגרוף בבטן - הרגשתי משהו דומה בצפיה בסרט " המחברת" ו"רודף העפיפונים" ששניהם עוסקים באוכלוסיה של מזרח אסיה, בסבל הנורא של תושביה ובחשכת החיים שם. דומני שהסרט אותו הזכרת לא מטפל בדיוק באותם אספקטים. לא זכור לי אם הסרטים הנ"ל היו מועמדים לאוסקר, אבל מתרשמת שהסרט על הנער ממומבוי כנראה ראוי לו. ומאחלת הצלחה גם לסרט שלנו: "ואלס עם באשיר " . ויש לך , שוקולד, יופי של פורום. גיליתי זה עתה. ברכותיי.

|פויה ../images/Emo88.gif

אני מחפשת כבר שבוע עם מי לצפות בסרט. הבן הוריד לי אותו מהנט, אשב בשקט בדד...ואצפה.
מאד מאד
את הספר.

עוד לא ראיתי את הסרט, בתי הורידה לי

אותו מהמחשב. שמעתי באמת שהוא מרשים מאד. וקראתי גם ביקורות קטלניות עליו, ולכן אצפה בו ואחליט לבד.

אנימו, לא. יש אתר (לבתי יש הכתובת)

ומורידים. ההורדה דורשת זמן רב מאד, ולכן בתי מפעילה את המחשב בערב לפני שהיא הולכת לישון. מהמחשב היא סורקת ישירות לתקליטור. אבקש ממנה את הכתובת.

רונה 2346

New member
אנימו-שמחה לראותך-ברוכה הבאה

ברוכת כישרונות, אני בטוחה שתוכלי לתרום ולהנות בבית החם, הנעים המונהל בידים ברוכות של עשיה וחן.

אנימו

New member
רונה-אהלן.תודה.../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifואל תצטנעי, גם

לך יד בתרומות ברוכות .

צ'טערת...בפם הבאה תשלחי את היונה../images/Emo8.gif

אחרי הצפייה בסרט הורדתי את הודו מרשימת יעדי טיול בעולם.

בומביי מגעילה ../images/Emo70.gif

לבומביי מגיעים מכסימום ליממה לפני הטיסה חזרה הביתה. אנחנו עוד נעשה טיול תרמליאים בצפון הודו יחד .

../images/Emo88.gifאני יש לי רעיון-נלך להקרנה משותפת

נעשה ערב בנות בשבוע הבא ונלך לסינמה סיטי בגלילות נצפה ביחד

מוזמנות אלי ../images/Emo24.gif

מבטיחה פופקורן ואם תבקשו יפה
מוכנה להכין גם פונדו שוקולד עם תתים.

../images/Emo210.gif עם פונדו ../images/Emo211.gifזה נשמע יאמי יאמי

שיט שוב הלכה הדיאטה,חחח היא תמיד הולכת לאנשהו,חחחח יאללה תגידו מתי, שבוע הבא מתאים לי כל יום חוץ מראשון

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

זה נשמע כמו שוחד בחירות
אני מציעה לך לבוא אלי , אני מוכנה להכין גלילונים עם מקצפת תותים ופאי לימון

למעלה