הרגשת כישלון בלימודים

הרגשת כישלון בלימודים

שלום, אני תלמידת אוניברסיטה, שנה ב'... שנה שעברה לא השקעתי כ"כ ולכן הציונים שלי לא היו בשמיים, אבל לא הרגשתי רע כי ידעתי שככה מגיע לי אולם השנה אני משקיעה מאמצים רבים ומרגישה שאני לא מצליחה . כל כישלון גורם לי למפלת נפש, אני מתחילה להשתמש בביטויין כמו " אני לא יכולה להצליח, כולם פה יותר טובים ממני", מקנאת בציונים של חבריי ושואלת את עצמי איך זה הגיוני שהם מצליחים ואני לא? אני מרגישה השפעה שלילית אדירה של הסוד- אנ אומרת לעצמי שאני לא מצליחה וגוררת עוד ועוד השפעות אלה... בבקשה עזרו לי!! אני לא יודעת איך להוציא את המחשבות הללו מראשי.

שתי נקודות למחשבה

1. היכולת להצליח במבחנים זה מיומנות נרכשת. המפתח פה הוא לאו דווקא לעבוד קשה ולקרוע את התחת, אלא לעבוד נכון. ואיך "לעבוד נכון" זה משהו שאפשר ללמוד. אז במקום להגיד לעצמך "אני לא יכולה להצליח", תגידי לעצמך "אני יכולה להצליח, רק שעדיין לא למדתי איך לעשות זאת. ואני אלמד!" 2. כדאי מאוד שתגדירי לעצמך בצורה ברורה, מהי "הצלחה" בעינייך. אחרת, סביר להניח ששום ציון בעולם לא יספק אותך. אם תקבלי 90, תרצי 95. אם תקבלי 95, תרצי 100. ואם תקבלי 100, אז בפעם הבאה שתקבלי 99 ייחרב עלייך עולמך... זו הסכנה שבהגדרה מעורפלת של "הצלחה", וזה טבע האדם. אז אל תפלי למלכודת הזאת. הגדירי לך מראש, ובידיוק, לאיזה רמת הישגים את תקראי "הצלחה", כדי שיהיה לך מדד קבוע שאליו תוכלי להשוות את עצמך.

naty3

New member
"ידעתי שככה מגיע לי "-באמת זה מה שמגיע לך?

למעלה