הרג המונים, מחנות ריכוז וסאדיזם

הרג המונים, מחנות ריכוז וסאדיזם

רציתי לשאול כאן את השאלה: האם השואה אינה מצביעה על האופי של העם הגרמני בכללו. הרי אדם אחד לא יכל היה לעשות מה שנעשה, אלמלא השתתפות רבים - באופן סאדיסטי וללא רחמים - בהשמדת יהדות אירופה. שאלה זו פתוחה עבורי. והנה נפל לידי ספרה של טובה רובמן [פרלשטיין]: "ציון הלא תשאלי...?" המחברת, שנולדה בעיירה קטנה באוקראינה והיתה חברת השומר הצעיר, נשלחה לעבודות פרך ב- קלימה: חצי אי בים אוחוטסק, איזור עשיר בזהב, אורניום, נחושת ועצים, שנחשב למקום האיום ביותר למגורשים וכונה "אי המוות". אנשים מתו והומתו שם כזבובים. לא שרפו שם אנשים: טמנו אותם בבור גדול, בלילה באו חיות, אכלו את הגופות ולמחרת היה הבור ריק לקליטת גופות נוספות. היו שם כל הסממנים של המחנות הגרמניים: ביציאה לעבודה ניגנה תזמורת, רגליהם של האסירים הקשים ההיו כבולות בשרשראות, עבדו בקור של למעלה מ- 50 מעלות ויום יום הוצאו להורג אלפי בני אדם מהמכרות. מעניינים גם הדברים הבאים: [בעמ' 100]: "בכל הספרים שנכתבו על המחנות ברוסיה, ישנו פרק הנקרא "נשים ואמהות" ["ממקי"]: אצל סולז'ניצין, אצל גרוסמן, שכתיבתו טובה יותר והוא היה יותר רגיש לסבל של הנשים במחנה, ואפילו אצל שולמוב, שהוא יותר אמיתי מכולם, מתוארים המחנות בקולימה; אבל כל אלה לא ידעו מה זה מחנה של נשים ובמיוחד מחנות הנשים בקלימה". והסיפורים נוראים. המחברת מספרת, למשל, שהיתה יוצאת לעבודה כשהשלג מגיע עד לצוואר. וזה "פרט קטן". פלא כיצד שרדה אחרי מקום שכזה. הספר הוא מצבה לציונים, שהוגלו למחנות אלה ומתו שם כזבובים. והמחברת מקוננתץ על כך שאין זכר ותודעה לקורבנות אלה.

deebeebee

New member
הבדל קטן בין הרג פראי

של המונים לבין תכנית "יעילה" מאורגנת היטב. במקומות רבים בוצעו ועדיין מבוצעים מעשי רצח המוניים אבל האם הם ביצוע של תכנית כה "יעילה" כמו זו של הגרמנים?

הספר מתאר את העיירה קופל בתק' השואה

ואת קורותיה של המחברת בתקופה קשה זו. ספר חשוב ומצמרר.

צביקהאו

New member
ללא גורל

שלשום הקרינו בyes סרט הונגרי מבוסס על ספרו של Kertsz Imre (לא בטוח שזה האיות הנכון) בספר/סרט הוא מעלה שאלות כאלה, הוא דווקא לוקח למקום אחר ומראה שכל אלה שמסביב - החיילים וכד - היו בראש ובראשונה אנשים פשוטים, שאכלו ורצו להצליח מצד שני ה"אסירים" הצליחו לחיות בתנאים האיומים שהיו להם והצליחו (חלקם) אפילו להנות מרגעים שונים, הילד בסיפור מוצא את הנחת בשעה החופשית שהייתה להם, כשהוא חוזר הביתה השעה הזו חסרה לו...

iwit

New member
רק שקרטס לא ממש מתעסק בגרמנים

אלא בעיקר למשתפי הפעולה - קאפו, השוטרים ההונגרים וכד'. לא מצאתי בסרט או בספר מי יודע מה אמפתיה והבנה לנאצים. והגרמנים? "מניפי החרב מקדמת הימים" קרא להם קצנלסון. לא יחודי להם הרצח ההמוני, יחודית להם היוהרה והאידיאולוגיה המעוותת.

בהקשר זה הר' פוירשטיין: אם הייתי גרמני בשואה?

שבת שלום, חודש טוב וגשמים בעיתם!

schlomitsmile

Member
מנהל
תודה ענת על הקישור המעניין הרב פוירשטיין ואביו, הם אנשים חכמים בעיניי, במובן העמוק של מילה. ולענין הגרמנים- אני חושבת שרובנו, אילו היינו גרמנים, היינו נוהגים מן הסתם כרוב הגרמנים. מה שנקרא בגרמנית MITLAUEFERN כלומר הולכים עם העדר. לא פושעים גדולים, אבל מאפשרים את הפשע הנורא, שותקים או אפילו מריעים. והרי לא מדובר בגנים של רוע, אלא בנסיבות תרבותיות-פוליטיות-חברתיות-הסטוריות. כך לפחות אני רואה את הסוגיה הזאת, שרבות דנו וכתבו עליה. זה קרה בגרמניה ולא במקרה. אבל לא כיון שהגרמנים הם חיזרים מרושעים, אלא כיון שמכלול הנסיבות שציינתי קודם, יצר חברה כזאת, יצר מסה של אנשים כאלה. כיום, לאחר רעידת האדמה ההיא של השואה, אני לא חושבת שאם יקרה דבר דומה שוב, הוא יקרה בגרמניה. יש מדינות/חברות אחרות, שהסבירות שזה יקרה בהן גבוהה יותר (צפון קוריאה למשל).

7575

New member
מה הייתה עונה לניצולי שואה והכוונה לניצולי

מחנות וגטאות שראו קצת דברים,שאומרים שללא עזרה של יהודים הגרמנים לא היו מצליחים להרוג 6 מיליון מה היית אומר לניצולים שאמורים שלפעמים הקפואים היו יותר גרועים מהגרמנים.

7575

New member
נוסף לכך תביא לי לידיים מחלקה של 30

חיילים יהודיים כשרים למהדרין ותוך פחות מחודש אני הופך לך אותם למחלקה שתבצע כל פקודה חוקית או בלתי חוקית בעליל

תשובות ל- 7575

א. "עזרת" היהודים אורגנה ע"י הגרמנים והעוזרים היו גם הם קורבנות שחרדו למשפחותיהם ולעצמם. היו שסרבו, היו שהתאבדו, אך לא כולם עמדו בכך. בסופו של דבר חוסלו כולם. אנשי היודנראטים לא היו הוגי הדעות והיזמים של ההשמדה, אלא אחד הברגים שבידי הנאצים וראוי לזכור זאת. לא ניתן להאשים את מי שהיה בגיהינום ולבסוף ניספה גם הוא. אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. ב. מישהו הישווה את הרוצחים למטפסים על הר: יש שטיפסו "קצת", יש שטיפסו יותר ויש שטיפסו לצמרת. בין רמה אחת לשניה היה מרחק, אלא אם תאמר שכולם טומטמו ולא יכלו לשלוט על עצמם.

7575

New member
תשמע חיילים יהודיים רבים שרתו במלחמת העולם

הראשונה בצבא הגרמני בתור קצינים ולוחמים ורבים מהם אפילו נהרגו,וסביר להניח אף הרגו איש את רעהו תוך כדי לחימה בצבאות השונים. ונניח והצורר הנאצי היה מחליט להשמיד את הצוענים בלבד,איך לדעתך היינו מתמודדים עם הפקודה ?

הנך נסחף. יהודים "רבים" שרתו בצבא הגרמני?היכן

הם? אגב, המשמידים התנדבו לעבודתם המלוכלכת ויכלו בקלות שלא לעסוק בה. ועוד אגב: כאשר הוקמו היודנראטים, לא צפה איש שישמשו אחד הכלים בהשמדה. ההשמדה נעשתה תוך רמיה, סיפורי כזב והעלמת עובדות, לאורך כל הדרך.

7575

New member
מה זאת אומרת היכן הם.או שהם נהרגו בקרבות או

בתור קורבנות במלחמת העולם השניה,ואם בכל זאת שרדו גם את זה וגם את זה אז מזקנה. לא ידוע לי שבצבא הרייך היתה תוכנית כבקשתך במה לעסוק.וגם אין זה משנה הרבה כי מטורפים אפשר למצוא בכל מקום. שאלתי כנראה תישאר פתוחה

7575

New member
תקרא את זה תקרא את זה.ולמה השירשור לא קופץ מה

זה פה מפעל תעשייתי

למעלה