הרדיו בישראל לאן?

connex

Active member
הרדיו בישראל לאן?

הפוסט נכתב בעקבות רפרוף בהודעות האחרונות כאן על המכרזים והפיצולים וסקר tgi והמסקנה שלי שצריכה להיות רפורמה בשידורי הרדיו שתיתן גיוון
אני רוצה להגזים ולחשוב שרדיו דיגיטלי עם מאות תחנות זה רק עניין של זמן ולכן זאת ההצעה שלי לתחנות העתידיות.
1- תחנות התאגיד: בגדול הייתי שומר על כולן עם שינויים קלים. את כאן תרבות הייתי מחזיר לשם המקורי כאן א' ומאפיין את התחנה בתוכניות מלל ופודקאסטים. כאן ב' תישאר רשת אקטואליה. כאן ג' תישאר תחנת מוזיקה ישראלית. כאן ד' תישאר תחנה לציבור הערבי, כאן קול המוזיקה תישאר גם במתכונתה תחנה למוזיקה קלאסית. גם בכאן 88 לא הייתי נוגע. וגם לא בכאן מורשת.את כאן רקע הייתי מפצל לשתיים. תחנה אחת כאן ה' שתשדר רק ברוסית ותחנה בשם כאן פולקלור שתשדר בשפות מגוונות לעולים וליהודי הגולה.הייתי מוסיף בנוסף עוד תחנה בשם כאן לומדים שתהיה מיועדת לילדים ונוער עם הרצאות בנושאים שונים וחומר משלים אינטראקטיבי
2-גל"צ וגלגל"צ: את גל"צ הייתי הופך לתחנה פרופר לחיילים. תחנה שתאופיין במידע למלש"בים,ראיונות עם חיילים, מורשת קרב וד"שים עם שירים והופעות חיות של להקות צה"ל השונות
את גלגל"צ הייתי מכפיף לתאגיד והופך אותה לכאן נוסטלגיה. התחנה המדוברת עבור האמנים הותיקים ותוכניות נוסטלגיות ששודרו בקול ישראל וגלי צהל בעבר. את הפלייליסט של גלגלצ הייתי משלב בגלי צהל החדשה שציינתי לעיל.
3-רדיו אזורי: הייתי מצמצם את מספר התחנות ומרחיב את טווח הקליטה בהתאם לאזור. הזכיין יבחר את האפיון של התחנה.
4-תחנות נושאיות: מעבר לרשום לעיל הרגולציה תאפשר הקמת תחנות נושאיות שזה יכול להיות חרדיות, ערביות, מוזיקה מזרחית, הומור ומערכונים וכו' כאשר התנאי הוא שמירת החוק ותשלום לאקו"ם. תחנות אלו יהיו במאפיינים יותר מקומיים ויוכלו להסתמך על דמי מנוי חודשיים או פרסומות. מה דעתכם? איך אתם רואים את עתיד הרדיו בישראל?

radiofm1231

New member
אוף שליחת הודעה עשתה לי בעיה ויצא לי כפול. בכל מקרה

הנקודה היא: רעיון מעולה אבל עם כל התחנות מסביב השמאל-ימין ושאר הירקות הסיכוי קלוש אבל אכן זה יהיה טוב לרדיו הישראלי שהם היחידים בעולם שלא התקדמו

I LOVE RADIO

New member
על הרוב אני מסכים חוץ מכמה דברים

1 צריך לעבור כיבוי אנלוגי
1.5. אכן רשת א צריכה לחזור לשם זה ורשת ד לערבית. רשת ה צריכה לחזור כקול ישראל לגולה אבל שתכלול גם רוסית ורדיו רק"ע גם צריכה קצת יותר גיוון ולא כמעט רק רוסית.
2. גלגל"צ וגלי צה"ל צריכות להשאר כמו שהן בדיוק, אך כן להוסיף הרבה שידורים לחיילים
ולהוסיף גלגל"צ 2 שתיתן דגש יותר לשוטרים ושב"ס (גלגל"ש) עם גיוון מוזיקלי שונה. ושיחידות משטרה יקבעו שהפיליסט הוא זהה לגלגל"צ אבל בשעות אחרות יהיה שוני.

גלעד2211

New member
סעיף 2 שלך הוא נוראי.

דווקא יש להפריט את גלגל"צ שהתחנה תתקיים מקצת פירסומות ולא מחשבון משלם המיסים.
מפעל הפיס שהם כל הזמן מפרסמים אותו, הרי זה מפעל הימורים בחסות המדינה. למה אני צריך לממן את זה מהמיסים שלי?

ואתה רוצה להוסיף עוד תחנה כזו על חשבון משלם המיסים? ממש לא.

ido1355

Member
את כאן 88 להחזיר למה שהייתה קודם 88FM

כאן גימל כנ"ל להחזיר את העריכה החופשית לשתי תחנות הרדיו הללו
זה לא ייתכן ששתי אלו לא יתנו מענה לרדיו המסחרי וישדרו עוד מאותו דבר משעמם
זה שידור ציבורי לא רדיו פרטי של אלדד קובלנץ
כאן 88 לא שונה עכשיו מגלגלצ של שנות התשעים
תחנה מיותרת
עם השאר אני מסכים
יש יותר מדי תחנות רדיו אזוריות שאפשר לוותר עליהן ובמקום לייצור אחרות חדשות ושונות

radiofm1231

New member
בהחלט. לרדיו הישראלי יש הרבה מה להציע

כמו למשל שיתוף פעולה עם תחנה מארץ אחרת בתוכנית משותפת למשל דעות שונות בנושאים מסוימים (לא אירוח או בתור ראיון). במוזיקה בכלל יש הרבה קטגוריות שלא זוכות למענה בארץ או שלא זוכות מספיק לכבוד. בכללי המצב ברדיו הישראלי גרם לי להפסיק להאזין לרדיו הישראלי (ככה גם טלוויזיה) ולא משנה אם זה אזורי צבאי או ציבורי.

ido1355

Member
מה אם לשפר את איכות השידור הנמוכה?

הייתי מתחיל גם מזה ולאחר מכן לשפר את הקליטה הבינונית
אני חושב שמחליפת גלגלצ הישנה הכי טוב שקיימת היא - ECO99FM! מעבר לזה שהיא יותר מגוונת מכאן 88
משהו נוסף שהייתי משנה - מבטל את מהדורות החדשות מתחנות רדיו המשדרות מוזיקה כי בשביל חדשות יש תחנות רדיו לשידור אקטואליה בלבד
יהיה כאן יתרון מועדף כי בזמן שמשודרת מהדורת חדשות יש זמן לשדר שיר אחד
הייתי גם מעדיף שתהיה תחנת רדיו שתתמקד בז'אנר אחד בלבד ולא רק בקו אחיד של שירים מכל הזמנים

radiofm1231

New member
עד כמה שאשמח לתחנה בסגנון 98.8 ממצרים (הרבה נעימות)

למדינה כנראה אין התענינות בתחנה מסוג כזה. והלוואי שהיה אפשרות ל99FM להגיע לאזורים ללא קליטה אבל החוקים לא מאפשרים זאת. אני גם יכול לחלום על תחנה שתשמיע שירים מסין יפן וקוריאה (יש לא מעט שירים שנתקלתי בזמן האזנה לNHK לרדיו מסין ורומניה) ויש שם שירים שאין לתאר כמה חבל שלא בארץ (אם זה לא שירי מסורת הם משמיעים ממש שירים חזקים ואפילו קאברים לשירי הביטלס ABBA ועוד ביפנית)
כשיש לי זמן לשמוע רדיו NHK תיהיה הראשונה כי BLISS בתדר 104.3 החלישו את המשדר בגלל כנראה משדר התקשורת בישראל עקב הגברת קול ברמה בדרום

תומר

Member
רדיו 99

משדר חזק יחסית אפילו היו הפרעות בגלגלצ ושם אין הפרעות אני קולט כמעט כל תחנה מקול רגע בצפון ועד רדיו קול הנגב מאיזור שדירות עם אנטנה חיצונית זולה ורדיו סנגין או טיונר קנווד זול ומעולה

ido1355

Member
כשיתחילו לעלות את עוצמת המשדרים ל100-150 וואט וצפונה

ההפרעות יהיה מינימליות עד לא קיימות כנראה.
הייתי לא מזמן בממלכה המאוחדת וגיליתי דרך האתר FMSCAN שעוצמת המשדרים של תחנות הרדיו שם בתדרי הFM היא 250W!
בארץ עוצמת המשדרים אפילו לא חצי מזה ויש הפרעות בכל מקום בארץ כי עוצמת המשדרים חלשה כדי להגיע לכל מקום ולשדר חלק ללא הפרעות
בממלכה המאוחדת משתמשים ב3 שיטות השידור AM/FM/DAB/DAB PLUS
כי יש המון תחנות רדיו ואין מקום לכולם בסקאלת הFM
חלק מהתחנות משדרות גם בFM וגם בDAB
יש קבוצת תחנות רדיו שמשדרת מאותו בניין בעיר לונדון
HEART (לדעתי רק בFM)
HEART EXTRA (רק בDAB,זו אותה תחנה כמו HEART הרגילה רק באיכות סאונד טובה יותר ולכן נתנו לה את השם EXTRA)
HEART DANCE (רק בDAB)
HEART 90S (רק בDAB)
HEART 80S (רק בDAB)
HEART 70S (רק בDAB)
SMOOTH RADIO (רק בFM)
SMOOTH EXTRA (רק בDAB,אותה תחנה כמו SMOOTH הרגילה באיכות סאונד יותר גבוהה)
SMOOTH CHILL (רק בDAB)
SMOOTH COUNTRY (רק בDAB)
RADIO X (FM AND DAB)
LBC (FM AND DAB)
GOLD (AM AND DAB
CAPITAL (FM AND DAB)
CAPITAL XTRA (FM AND DAB)
CAPITAL XTRA RELOADED (רק בDAB)
CLASSIC FM (FM AND DAB)
חלק מתחנות הרדיו ברשימה הזו ללא שדרני רדיו ומשודרת נטו מוזיקה ללא דיבורים
כמעט כל נהגי אובר שנסענו איתם ברכב שם מאזינים לרדיו מתוכם שני נהגים האזינו דרך שיטת שידור DAB
דרך אגב שנהג אובר נכנס לתוך מנהרה בדרך לשדה התעופה בחזור אז לא הייתה קליטת שידור בDAB
גם לא כל תחנות הרדיו של השידור הציבורי הבריטי משדרות בFM כמו BBC RADIO1XTRA שמשדרת מוזיקת היפ הופ וראפ וBBC RADIO 6 MUSIC
&nbsp
המחשבה היא בעצם למה DAB זו שיטת שידור נהדרת? כי יש מקום ליותר תחנות רדיו בשידור DAB לעומת FM ששם יש מגבלה לכמות תחנות הרדיו
איכות הסאונד יותר טובה
רדיו ספריות שבספריה אחת לדוגמה יש קבוצה גדולה של תחנות רדיו בשונה מFM
&nbsp
אם מתישהוא יתכננו בארץ שידורים בDAB זה יהיה טוב רק אם יהיו תחנות רדיו מעוד ז'אנרים אחרים חוץ מפלייליסט להיטים ישן
למשל תחנות נפרדות לעשורי מוזיקה ולא הכל ביחד כמו תחנות הרדיו של HEART
תחנת רדיוCHILL וקאנטרי
אם יעשו שיטת שידור כזאת אבל ישארו עם התחנות הקיימות ולא יפתחו עוד תחנות רדיו המשדרות ז'אנרים נפרדים אז לא בהכרח עשו משהו יעיל כאן כי היתרונות בDAB עצומים לעומת הFM
תחשבו לרגע שתחנת הרדיו רדיוס 100FM יכולה לקחת חלק מערוצי המוזיקה הדיגיטליים שלה ולשדר אותם בשיטת השידור DAB ואז זה יהיה מצוין גם למי שנמצא ברכבים בדרכים ולא רק דרך המכשיר הסלולרי עצמו

גלעד2211

New member
ברדיוס 100FM ולב המדינה 91FM יש לך את הקונספט הזה

פחות או יותר.

חדשות יש רק בתחילת תוכנית. לא בכל שעה. נגמרה התוכנית, יש מהדורת חדשות בתחילת התוכנית הבאה. ובערב בכלל אין ברדיוס.

בסופ"ש ב99 גם אין כל הזמן חדשות לפי מה שאני יודע.

ido1355

Member
קונספט חלקי בלבד

הייתי מעדיף שלא יהיו חדשות כי לא כל תחנת רדיו חייבת לשדר חדשות
90% מתחנות הרדיו משדרות חדשות בארץ
&nbsp
למעשה ב88 אין חדשות מאז 2011 נטו מוזיקה
אולי גם בכאן תרבות אין

ido1355

Member
בעידן היום ניתן להתעדכן בחדשות מהרבה מקורות

הדיווחים ברדיו בדרך כלל הם קצרים ולא הכי מפורטים
יש גם תוכניות רדיו שלמות שעוסקות בחדשות ואקטואליה בתחנות הרדיו המשדרות בעיקר דיבורים
אנשים לא נמצאים כל הזמן ברכב ומאזינים לרדיו ויש אתרי חדשות בהם ניתן להתעדכן
גם אחרים נוסעים באוטובוס וגולשים באינטרנט

neumi85

New member
ברדיו דרום- ב"ש (95.8) זה קורה בחלק מהתכניות

בתכנית של פתחי וזמרי אין חדשות באמצע התכנית
גם אצל דידי הררי- אין חדשות
וגם אצל אמירה בוזגלו אין חדשות.
&nbsp

למעלה