הרדמה

הרדמה

שלום אני אור .. עוד חודש בת 18 ואני ממש רוצה להיפטר מהמשקפיים ... שאלותיי הן: האם גיל 18 הוא גיל מוקדם מידי לעשות את הניתוח? האם בשל גילי הצעיר יתכנו יותר סיבוכים? והאם אפשר לעשות את הניתוח בהרדמה מלאה?

גיל מינימלי וצורת הרדמה

אור שלום, בתיאוריה אין גיל מינמילי לביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפיים. למרות זאת אנחנו דורשים יציבות של מרשם השקפיים במשך שנתיים לפחות. כידוע לך בגיל ההתבגרות יש שינויים בגודל של כל הגוף כולל העיניים, ואם אין יציבות במרשם השקפיים המשמעות היא הגוף עדין גדל. מכיוון שרצוי מאוד שהניתוח להסרת משקפיים יהיה "חוויה" חד פעמית, אז כדאי מאוד לוודא שהמספר יציב והעין סיימה את תהליך הגדילה הטבעי שלה. מסיבה זו הגיל המומלץ לביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא 23 שנים (כאשר מרבית האוכלוסיה סיימה את תהליך גיל ההתבגרות) אך ניתן לבצע הניתוח גם בגיל 18 אם ניתן להוכיח יציבות של מרשם המשקפיים במשך השנתיים שלפני הניתוח (כאן יכול האופטומטריסט שלך לסייע במתן המרשמים ותוצאות הבדיקות שלו בשנים האחרונות). גיל צעיר מהווה גורם סיכון להתפתחות עיוות של הקרנית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים ולכן כיום מומלץ בגיל צעיר לעבור את הניתוח בשיטת הלייזר על פני השטח. מבלבד זא אין סיכון ליותר סיבוכים מהרגיל. ניתן לעשות את הניתוח בהרדמה כללית אך יש מעט מאוד מכונים הבוניים לביצוע הניתוח בהרדמה כללית. יותר מזה, הרדמה כללית תומנת בחובה סכנה לחיים אם משהו משתבש. הרוב המוחלט של המנותחים אין להם בעיה לעבור את הניתוח בהרדמה מקומית בטיפות. (אנחנו נוהגים לתת כדור ואליום להרגעה לפני הניתוח). הרשי לי להזמין אותך ואת הורייך לבדיקת התאמה (אנא הביאי איתך את הסטורית המרשמים מהאופטומטריסט שלך), לאחר שיבדקו העיניים וינתן הסבר מקיף על הניתוחים השונים להסרת משקפיים, יתרונות, חסרונות, סיכויים להצלחה, סיכונים וסיבוכים תוכלי לקבל בתאום עם הרופא המנתח וביחד עם הורייך החלטה לגבי המועד המתאים ביותר עבורך לעבור את הניתוח. לרשותך תמיד

למעלה