הרדמת תאומים בני שנה - שוב צריכה את עזרתך ...

rinat0907

New member
הרדמת תאומים בני שנה - שוב צריכה את עזרתך ...

הי עינת התכתבנו בתחילת השבוע שעבר, ואכן מאז הילדים נרדמים רק במיטות (במקום בידיים או בעגלה כפי שהרגילה אותם המטפלת ....). הבעיה היא שבכל ערב תהליך ההרדמה אורך כשעה וחצי בממוצע, ולמרות שעברו כשבועיים לא נראית מגמת שיפור. אנחנו באמת מנסים עם כל הסבלנות שבעולם אבל הם פשוט לא מתרגלים. אנחנו מקפידים על טקס קבוע - אמבטיה, סיפור, דיסק קבוע, בקבוק במיטה, כיבוי אורות, אומרים לילה טוב, משכיבים ומלטפים והם נעמדים, ושוב משכיבים והם נעמדים וחוזר חלילה. חלק מהזמן אנחנו מתייאשים / מתעייפים / מאבדים סבלנות, אז אחד מאיתנו יוצא מהחדר והשני יושב על כסא בחדר ומידי פעם אומר להם לשכב, ואח"כ שוב משכיבים וכך כפי שאמרתי - שעה וחצי. האם זה סביר? האם אנחנו שוגים במשהו? מחכה לתשובתך המלומדת

אין זה קל כלל ועיקר ...

שלום רינת, ראשית אני רוצה לעודד אותך ולחזק את ידייך/כם על תהליך מבורך ולא קל. אני שומעת הורים שהחליטו על דרך פעולה משותפת ועובדים כצוות בנחישות, רגישות ועקביות. נשאלות השאלות : מהו סדר היום שלהם? יכול להיות שהם מתעוררים משנת צהריים מאוחר . באיזו שעה אתם מתחילים את ה"טקס"? אולי מוקדם מידי? לפני שהם עייפים. יש חשיבות גדולה לשמור על שקט, קור רוח, ענייניות, ה-מ-ו-ן סבלנות. בברכה, עינת גבע

rinat0907

New member
אכן אין זה קל ...

הם ישנים במשך היום 3 פעמים, בכל פעם כ- 40 דקות. הם מתעוררים משנת אחה"צ בסביבות 17:00 - 17:30, ומגיעים למיטות לאחר אמבטיה בסביבות 21:00, נרדמים בסביבות 22:30, ומתעוררים סופית (חוץ מהתעוררויות בלילה) בסביבות 6:00 - 6:30. האמת שביומיים האחרונים זמן ההשכבה ירד משעה וחצי לשעה, נקווה שזו אכן מגמה, אבל זה עדיין נראה הרבה. האם זה סביר? לפי הסיפורים שאני שומעת זה לוקח 4-5 ימים אצלנו זה כבר למעלה משבועיים... בהתכתבותנו הקודמת הסברת לי על שלבים, אני לא רואה את עצמי עוברת לשלב שבו אני יוצאת מהחדר, במשך כל זמן ההשכבה אני נוכחת בחדר (או בעלי) רוב הזמן יושבת לידם, ואם אני יוצאת, אפילו עם הכנות והסברים ישר מתחיל בכי. אגב, הבן בוכה גם במשך היום אם אני רק אומרת שאני הולכת וכבר חוזרת. איך מתקדמים שלב בלי לגרום להם לבכות? תודה.

שינה בקרב פעוטות

שלום רב, נדמה לי שהשינה השלישית מיותרת. הם קמים ב17:30 זו שעה מאוחרת כדי להתחיל שנת ערב בשעה סבירה. הם כנראה פשוט לא עייפים כשאתם מתחילים את ה"טקס". בברכה, עינת גבע.

rinat0907

New member
תודה, ננסה

הבעיה היא שהם ישנים בבוקר בסביבות 8:00 - 8:30 ואח"כ בצהריים בסביבות 12:00, בכל פעם כ- 40-45 דקות, ואז הם לא מחזיקים מעמד עד הערב. בכל אופן ננסה .... תודה.

תכנון סדר יום

תחשבי על תכנון סדר היום. תוכנית שתתאים ... בהצלחה ולהשתמע עינת גבע

למעלה