הרהורים אחרונים לפני עזיבה

fenderon

New member
שלום לכולם,

קיבלתי מכם בעבר פידבק מעולה ואתם עוזרים לי מאד בקבלת החלטות - אז מנסה שוב את מזלי :)

אני 3 שנים פלוס באותו מקום עבודה, חברה בינלאומית עם שם ידוע (שרובכם מכירים) בתפקיד פיתוח.

עברתי תקופות לא פשוטות, אבל הצלחתי להחזיק מעמד עד עכשיו: חילופי 6 ר"צ (חלקם התפטרו חלקם עברו מחלקה), חילופי 3 מנהלי מחלקה (כנ"ל) וסבב פיטורין אחד מלווה בריבוי עזיבות.

בשנה וחצי הראשונות למדתי המון על המוצר וכתבתי יחסית הרבה קוד, אבל מאז, אני רק מתחזק קוד ועוזר לאנשים אחרים (בעיקר חדשים).

הציעו לי מספר פעמים תפקיד של ר"צ וסירבתי (לא נכנס כרגע למה) ובדקתי את כל אפשרויות האחרות שהיו לי כמו מעבר לקבוצות פיתוח אחרות וזה לא מתאים.

אני מרגיש שאני לא מתקדם מבחינה מקצועית וכל מה שאני לומד זה בסופ"ש בעצמי בקורסים מקוונים, אבל בגלל שאני לא עוסק בזה, אני שוכח את הכל.

כל החושים שלי אומרים לי לעזוב, אבל..

אנחנו עכשיו בתקופת קורונה. קשה לדעת מה יהיה. במקום עבודה הנוכחי כבר ביססתי את מעמדי וגם אם יהיו סיבובי פיטורין, אני כנראה לא יהיה כלול.

בנוסף, לעבור חפיפה במקום חדש בעבודה מהבית, לא נשמע לי יותר מדי טוב. העברתי חפיפה לחדשים בזום וראיתי על הפנים שלהם שהם לא מבינים כלום.

פונים אלי הרבה בלינקדין, אבל בינתיים דחיתי את רוב ההצעות.

יש לי מחר ראיון שני בסטארטאפ נחמד בתפקיד שנשמע מעניין ואני מתלבט מה לעשות, כדי לא להרוס הזדמנות שאולי אני מפספס.

חברים אומרים לי - יש לך עבודה ביד? תסתום. בחוץ יושבים אנשים בבית מובטלים.

אשמח לשמוע עוד דעות..

תודה.

אבח"י

Well-known member
שלום לכולם,

קיבלתי מכם בעבר פידבק מעולה ואתם עוזרים לי מאד בקבלת החלטות - אז מנסה שוב את מזלי :)

אני 3 שנים פלוס באותו מקום עבודה, חברה בינלאומית עם שם ידוע (שרובכם מכירים) בתפקיד פיתוח.

עברתי תקופות לא פשוטות, אבל הצלחתי להחזיק מעמד עד עכשיו: חילופי 6 ר"צ (חלקם התפטרו חלקם עברו מחלקה), חילופי 3 מנהלי מחלקה (כנ"ל) וסבב פיטורין אחד מלווה בריבוי עזיבות.

בשנה וחצי הראשונות למדתי המון על המוצר וכתבתי יחסית הרבה קוד, אבל מאז, אני רק מתחזק קוד ועוזר לאנשים אחרים (בעיקר חדשים).

הציעו לי מספר פעמים תפקיד של ר"צ וסירבתי (לא נכנס כרגע למה) ובדקתי את כל אפשרויות האחרות שהיו לי כמו מעבר לקבוצות פיתוח אחרות וזה לא מתאים.

אני מרגיש שאני לא מתקדם מבחינה מקצועית וכל מה שאני לומד זה בסופ"ש בעצמי בקורסים מקוונים, אבל בגלל שאני לא עוסק בזה, אני שוכח את הכל.

אנחנו עכשיו בתקופת קורונה. קשה לדעת מה יהיה. במקום עבודה הנוכחי כבר ביססתי את מעמדי וגם אם יהיו סיבובי פיטורין, אני כנראה לא יהיה כלול.

בנוסף, לעבור חפיפה במקום חדש בעבודה מהבית, לא נשמע לי יותר מדי טוב. העברתי חפיפה לחדשים בזום וראיתי על הפנים שלהם שהם לא מבינים כלום.

יש לי מחר ראיון שני בסטארטאפ נחמד בתפקיד שנשמע מעניין ואני מתלבט מה לעשות, כדי לא להרוס הזדמנות שאולי אני מפספס.

אשמח לשמוע עוד דעות..

תודה.
זרוק מטבע, או קוביה, ותן לגורל להחליט.
(בעיקרון אם יש לך כסף בצד ואתה לא צריך לפרנס משפחה, עדיף לעזוב את העבודה שאתה לא אוהב ולא רואה בה עתיד. אם אתה צריך לפרנס משפחה אז אין לך ברירה ואתה צריך להמשיך בעבודה המשלמת כדי שתהיה הכנסה והילדים שלך לא ירעבו ללחם)
אני מצטרף לקלייטון - אין זה הזמן המתאים אם אתה מחויב לפרנסת המשפחה לקום ולעזוב. אם בת זוגך/בן זוגך עובדים ומפרנסים כראוי, אז יש מקום לחשוב על כך. אישית, to follow your dream, זו המצאה קפיטליסטית ניו-אייג'יסטית בחברה שאיבדה את רכיבי "סמכות העל" והפכה אדולצנטית [גיל ההתבגרות ] מגוחכת, כמו חטיאר המתלבש בבגדי נערים בני 16, לצורך הענין.

choo

Active member
שלום לכולם,

אשמח לשמוע עוד דעות..

תודה.

כמה דברים וכמה שאלות הבהרה:

א. הזכר לי - האם זו העבודה הראשונה שלך בקריירה (במשרה מלאה), או שהיו כבר לפניה?
ב. הטכנולוגיות שבהן אתה עוסק - האם הן טכנולוגיות גנריות, או מאוד ספציפיות לחברה שבה אתה עובד?
ג. אותם אנשים חדשים בזום ש"ראית שלא מבינים כלום" - האם הם בוגרים טריים, או אנשים בעלי נסיון משמעותי בתעשייה? האם הבנת מה הם לא מבינים, או שגם אתה לא יודע מה הם לא הבינו? אגב, האמירה "לא מבינים כלום" על פי נסיוני לרוב אינה מבוססת. בדרך כלל אנשים מבינים לפחות חלק מהנאמר.
ד. שאלה לגבייך - האם כדי להתחיל לבצע משימה, אתה צריך להבין אותה עד הסוף, או שאתה מסוגל להתחיל לבצע אותה גם אם לא הבנת חלקים ממנה?

ברמת העקרון, במצב של עבודה מלאה מרחוק, אתה צריך להיות אדם מאוד עצמאי, ואתה צריך שהאנשים שיקלטו אותך בעבודה יהיו בעלי ידע/מודעות ונסיון בעבודה מול אנשים מרחוק בעצמם. ראיתי מספר קטן של אנשים שנקלטו בעבודה מרחוק בלבד - הם היו מאוד עצמאיים בגישה שלהם, ולכן מהבחינה הטכנית הם השתלבו מאוד מהר ובקלות במערכת.

מנגד, נמצאת הקליטה החברתית והבין-אישית - וזה החלק הבאמת קשה יותר, לאורך זמן, גם לאנשים עצמאיים. מעבר לחברה שבה כבר עובד מישהו שאתה מכיר (חבר ללימודים, קולגה שהתחברת אליו במקום עבודה קודם) עשוי להקל מאוד על העניין (אדם כזה, בהנחה שמעמדו המקצועי והחברתי בעבודה בינוני ומעלה, יגרום לאנשים אחרים בחברה לקחת אותך מלכתחילה ברצינות ויוריד ממך חלק מ"חובת ההוכחה המקצועית" - שלעיתים מהווה חסם לקליטה חברתית). מצד שני, זו יכולת שמשפיעה לטווח ארוך יותר, ובהנחה שנחזור לעבודה חלקית במשרדים תוך חודשיים-שלושה, זו תהיה בעיה פתירה - בהנחה שאינך הולך לאחת החברות המאוד גדולות שהודיעו כבר על "לא יותר מ-10-15% מגיעים למשרד בכל יום, עד להודעה חדשה". מהבחינה הזו, בנקודת הזמן הזו, אם תחליט על מעבר עבודה, שקול לתת עדיפות לחברות שלא הכריזו על מדיניות גורפת כזו.

לגבי האנשים המובטלים שיושבים בחוץ - זה עדיין מצוי יחסית בשוליים בחברות ההייטק בארץ, ככל הידוע לי. מה שכן - לא הייתי הולך לעבוד כרגע בחברות הייטק מתחום התיירות, הבילויים, ניהול ארועי תרבות וכדומה... ולא הייתי הולך לעבוד בסטארטאפ שלא גייס את כספו מקרנות הון-סיכון אמריקאיות גדולות (או לחליפין שהבעלים הוא אדם בעל כיסים מאוד עמוקים שגם שם את הכסף הראשוני בעצמו, כמו משה ינאי).

d70

Well-known member
אני 3 שנים פלוס באותו מקום עבודה,

כמות החילופים של המנהלים שלך ב 3 שנים חריגה. בנוסף אין פיתוחים חדשים רק תחזוקה. סבב פיטורים. לי זה היה מדליק נורה אדומה.
אם לא מדברים איתך מה מתכננים קדימה, האינטואיציה שלי אומרת שההנהלה הבכירה החליטה לעצור את ההשקעה במוצר. (בחברות אמריקאיות זה אומר חיסול המוצר).

ai27

Well-known member

אשמח לשמוע עוד דעות..
תודה.
תראה - אני נמצא במצב די דומה:
החברה שלנו סגרה אקזיט, לאחר הרכישה הניהול בחברה הפך לגרוע באופן מזעזע, וממש רציתי לעזוב

אלא מה,
שלחתי קורות חיים, התראיינתי, דיברתי עם חברים שעובדים במקומות אחרים,
וכולם אמרו אותו דבר:
השוק כרגע "בונקר". מעסיקים בודדים תרים אחרי המוני מפוטרים נואשים שיסכימו לחטוף במשכורת כי אין להם חלופות..
אם אתה לא עובר מעבודה-לעבודה, חצי שנה ומעלה בבית לא יהיה מופרך.

הצעה שלי:
אופציה א':
תמשיך להתראיין מעמדת כח. בלי לחץ.
תמשיך לחפש את "המקום המושלם" (שזה נשמע מה שאתה עושה אם אתה דוחה הצעות).

אופציה ב':
תחשוב מה יכול להפוך את מקום העבודה הנוכחי שלך לטוב יותר
במידה ולא תמצא את המושלם (קשה. במיוחד עכשיו), התפשר על מציאת מקום עבודה "סביר",
וכאשר תהיה לך בכיס חלופה (מקום עבודה שאישר אותך, ומבחינתך הוא "אותו דבר" רק בטכנולוגיה חדשה שצריך ללמוד) - תעלה את הדרישות שלך.
הייתי במצב הזה לפני שנה וחצי - והמעסיק קיבל את הדרישות שלי,
אבל זה היה לפני הקורונה.

קלייטון.ש

Well-known member
זרוק מטבע, או קוביה, ותן לגורל להחליט.
(בעיקרון אם יש לך כסף בצד ואתה לא צריך לפרנס משפחה, עדיף לעזוב את העבודה שאתה לא אוהב ולא רואה בה עתיד. אם אתה צריך לפרנס משפחה אז אין לך ברירה ואתה צריך להמשיך בעבודה המשלמת כדי שתהיה הכנסה והילדים שלך לא ירעבו ללחם)

למעלה