הרהורים בעקבות כתבה

לקשמי

New member
הרהורים בעקבות כתבה

אני לא יודעת כמה מכם ראו, אבל ב"7 ימים" של השבוע ב"ידיעות אחרונות" התפרסמה כתבה שכותרתה "תגידו יפה שלום", כתבה שכוללת "תסריטים" שונים וכל מיני תחזיות לגבי סוף העולם או לפחות סופה של האנושות. למעשה הכתבה הזאת לא מחדשת הרבה, אלא רק חוזרת על כל התחזיות שכבר נאמרו: אסטרואידים שמאיימים לנחות על כדה"א, טרור גרעיני, החור באוזון וכו'. האמת, לא יותר מדי התרגשתי מהכתבה הזאת. כלומר, ברור לי שהאנושות תיכחד מתישהו, זה רק עניין של זמן. אם הדינוזאורים נכחדו ואחריהם עוד אינספור יצורים אחרים שהיו כאן ואינם, למה שהאנושות לא תיכחד? אבל במשך כל זמן קריאת הכתבה, שאלתי את עצמי, מהי התוכנית האלוהית בכל זה? אולי "סוף העולם" יגיע דווקא כשאנחנו, כהוויות נהיה מוכנים להתפתח יותר? אני נוטה לחשוב שאנחנו כבני אדם למשל, מפותחים יותר מהדינוזאורים. (אולי אני טועה, אגב, אבל ככה ההגיון אומר לי). אז אולי כל התחזיות האלה, גם אם הן אמיתיות, הן הרבה פחות מפחידות ממה שהן נשמעות? ואולי בכלל, עצם הכתבה הזאת היא רק מסר אלינו, שבא רק לעורר את המודעות לסכנות, שגם לנו, בני האדם יש חלק לא מבוטל בהתעוררות שלהן. (דהיינו המלחמות, זיהום האוויר והפגיעה בשכבת האוזון, אלה תוצרים של מעשה ידי אדם). אני חושבת על כך, כי כשקראתי את הכתבה, לי אישית זה עורר רצון לפעול יותר למען איכות הסביבה ואולי גם להתנדב לארגון שפועל בתחום הזה. מה דעתכם?

bios

New member
אני בעד האפשרות האחרונה שהעלית

לפי "שיחות עם אלוהים" 2 ו-3, אין שום תוכנית אלוהית שהאנושות תיכחד. התוכנית האלוהית היחידית היא לתת לבני האדם לברוא את עצמם. איך שאנחנו עושים את זה כרגע - יש סיכוי גדול שניכחד. אם נחליט לברוא את עצמנו כגזע מתקדם יותר שמבין את הקשר בינינו לסביבה - נוכל להתגבר על זה.

orela444

New member
אבל

האלוהים מכוון אותנו, לא? אז סביר להניח שהוא מחליט על ההכחדה..

bios

New member
לא במובן שאת מתכוונת

ע"פ ספרי "שיחות עם אלוהים" הנשמות של כולנו הן חלקים של אלוהים, ולא מדובר במשהו נפרד מאיתנו. אם אנחנו נמשיך להתנהג בצורה שתגרום להכחדה, זה מה שיקרה, ובמובן הזה "אלוהים מחליט על ההכחדה". לעומת זאת, אם נחליט שזה דבר שחשוב לנו לפעול למענו, נוכל גם להציל את העולם. אלוהים לא מכוון אותנו. הוא רק נותן לנו הזדמנויות להחליט איזה בני אדם אנחנו.

orela444

New member
זה תלוי לדעתי

באמונה של כל אחד. יש המאמינים שהאלוהים קובע ומכוון אותנו ויש המאמינים בדרך שלך..

bios

New member
ברור שכל אחד זכאי להאמין בדבר אחר

אבל אם הולכים לפי מה שהצעת - למה שאלוהים יחליט על הכחדה? ואם הוא מכוון אותנו, למה בני האדם מתנהגים כמו שהם מתנהגים?

J e s p e r

New member
לדעתי קצב ההתפתחות של האנושות הוא..

כ"כ מהיר, שהסיכויים שהאנושות תושמד לפני ה-BIG CRUNCH (קץ היקום) לדעתי לא גדולים כל כך. בסה"כ ב-5000 שנים מסכנות של ציוויליזציה, מילי-שניות יחסית לגיל היקום, תראו לאן הגענו. עד שיגיע קץ מערכת השמש, עוד כ-4 מיליארד שנים, אני לא חושב שמישהו יכול לדמיין לאיזה גבהים האנושות תגיע, אבל בטח שכדוה"א כבר לא יהיה נחלתה הבודדת והיחידה. הגענו כבר למצב שיש תוכניות רציניות להתגוננות בפני אסטרואידים. קראתי על זה כתבה לא מזמן, ואמנם זה רק בראשית הפיתוח, אבל נראה שעוד מספר שנים לאנושות באמת תהיה תשובה לסכנת התנגשות אסטרואיד מהחלל, ראו כאן. השמדה של האנושות ע"י עצמה לדעתי לא תתרחש, בטח לא ע"י מלחמה גרעינית. רק נשק ביולוגי מהווה לדעתי באמת סכנה לאנושות, מכיוון שעליו גם קיצוניים סהרוריים יוכלו לשים את ידם ולהשתמש בו, בניגוד לנשק גרעיני. אבל גם אם זה יקרה, תמיד יהיו ניצולים. שום נגיף או חיידק לא יוכל להשמיד את כל האנושות טוטאלית. כך שאמנם יהיה זה מטורף להתנבא לתקופה של ככ הרבה שנים קדימה, אבל הסיכויים שהאנושות תמשיך להתקדם עד ה-BIG CRUNCH הם לדעתי סבירים בהחלט, ומה אח"כ? אני לא יכול לחשוב איך על זה האנושות תוכל להתגבר, אבל לך תדע למה נהיה מסוגלים עוד 24 מיליארד שנים...

למעלה