הרהורים ברומו של סולם

Sigal H

New member
הרהורים ברומו של סולם

סולם כאב 1 עד 10. אתם וודאי מכירים את הנוהל, למספר את רמת הכאב בסולם. אבל מה זה כאב 10? מה זה מצב סביר, 0 או הממוצע 5? איך אפשר להשוות ולמספר כאב בדרגת "קרנף נינג'ה אכזרי שמשחק היאבקות בתוך מערכת העיכול" מול דרגת קושי של "קן של טרמיטים נשכנים ושורפים שפתח סניף גדול ופעיל ברגל"?

בהעדר שפה משותפת, איזו משמעות יש לסולם כלשהו אם בכלל?
זה בשבילנו, בשביל הרופאים, בשביל מה?
מה יכול להיות "הדור הבא" בעל הערך של סולמות הכאב?

רציתי להביא קריקטורה חביבה עליי בנוגע לשימוש בסולמות ואני לא מוצאת כרגע, אז אתן לכם חידה: למה הקואלה חיבקה את הפרה?

Sigal H

New member
הידד, נזכרתי מה רציתי לכתוב!

וזה לקח רק שלושה ימים

אז לי היו שני סולמות ולכל אחד מהם תפקיד מאוד ברור: לסמן לסביבה מתי להתקרב ומתי לא, מתי לעזור ומתי רק לתת לי לנוח. כלומר, דרך תקשורת חזותית עם הסביבה וחיסכון במשאבים - במיוחד מול אחותי הקטנה שלא הבינה בדיוק למה וכמה.

הראשון, מדד הכאב (שפותח במקור לסטטוס מיגרנוזוס אבל היה רב שימושי) - סולם מיקי
. מיקי הייתה בובת קפיץ (בערך כזו אבל בצורת פרה) שתליתי ליד המיטה כך שהקפיץ שלה יצר מעין סולם, אשר על שלביו הייתי מזיזה בובת קואלה מחבקת על בהתאם למצב. למעלה - יותר, למטה - פחות, ישנה תפיסה של עד כמה לכל כיוון, ולא צריך מספרים. מד כאב תוצרת ילדה בת 11

השני הוא סולם החולשה המכונה ברוב כבוד מדד הבורקס
- כלומר, האם יש לי מספיק כוח כדי למחוץ בורקס. אולי תופתעו לגלות שזה לא מובן מאליו, והעובדה הזו הופכת את העניין להרבה יותר מצחיק ומעניין. זה לא מדד מספרי אלא מעשי. אם אני לא מצליחה למחוץ בורקס אני על הפנים, על הקרשים או במרתף; אם אני מצליחה אני גיבורת על, כל יכולה, יש לי כוחות על סיגליים, מכאן ישר לאיש הברזל. בשביל החיוך, בשביל לקבל את העזרה הטכנית שאני צריכה, ושגם הכן וגם הלא יהיו מצחיקים ומטופשים ומעוררי התלהבות. למותר לציין שגם מדד הבורקס הומצא באותה תקופה...

אז זה לא "הדור הבא" אלא "הדור הקודם", אבל הוא ממלא את תפקידו נאמנה - לתרגם את מגבלותיי למשהו שהסביבה יכולה לראות ולהבין, ובמקרה הצורך להתגייס לעזרתי בלי ערימות של הסברים ומילים מעייפות.

מה אתם עושים?

חופן חיוכים,
סיגל

bimbo15

New member
מה שאני עושה, זה להנות ולצחוק כהוגן מכל מה שכתבת, בעיקר

על מדד הבורקס. אגב, זה מתאים גם לי: אוכל למעוך או לא אוכל?? שאלה, שמבחינתי עומדת ברומו של עולם!

תודה על עולם הדימויים והאתגר המחשבתי-רגשי

מתחילה את כתיבת הפוסט:
שלוש ועשרים, באישון ליל, לקחתי כמות מקסימלית של כדורים כבר לפני שעות. ואיפה אני ואיפה שינה. זה מטריף. בשלושת הימים האחרונים כמעט ולא ישנתי. פשוט כי הכדור לא עובדים, ואז בשבע בבוקר פתאום סמסים שאני חושבת שיכולים להיות קשורים למשהו חשוב ומקלפת את עצמי מהמיטה.
חוסר היכולת לישון וההשלכות של זה, זה סרט שמי שלא חווה אותו לא מבין בכלל.

אז אחרי שהחלטתי להכנע ולא להמשך לבהות בתקרה, פתחתי המחשב ומאד ריתק אותי מה שכתבת. תודה, עשית לי את הלילה

אז אני רוצה גם להוסיף לאתגר שלך גם איזה מדד של רמת הטירוף והעייפות (רק שעייפות היא לא מילה מתאימה בכלל, כי זה לא קשור לשינה בכלל. אין יכולת לישון וככל שאתה צובר יותר לילות לבנים ככה תצליח פחות לישון. חוסר שינה מביא ליותר חוסר שינה, זה לא אני אומרת זה רופאים אומרים).
אז גם כן לך תסביר לאנשים שאתה כבר בצד השני של השפיות, הגוף והנפש מפוררים למולקולות, וגם אם אני מדברת או נעה זה לא אומר שאני בכלל מודעת למעשי או שיש איזשהו היגיון. ואז אנשים שלטובתך אומרים דברים כמו: 'יופי, את בטח הלילה תשני טוב'. אחרי שאתה מסביר להם שאתה לא ישנת כבר ימים (או שנים...)

אז אני גם צריכה איזו קואלה או מדד אחר גם להסביר לאנשים את רמת ההזייה שאני מצויה בה מתוך חוסר שינה. כי לא מבינים במילים "רגילות".

---

אני אתן את הדעת על השאלות שהצגת. אני חושבת שזה גאוני מצדך, בטח מצד הילדה שהיית. כי באמת עולם הרפואה הוא כל כך צר אופקים ויבשושי ולא נותן באמת תשובות עמוקות, בעיקר בכל מה שקשור לסטטיסטיקה..

אני חייבת לארגן לי קואלה ופרה
ולהסביר למכרי ושוחרי טובתי את השיטה הזו, זה גאוני. בעיקר כי מאד קשה לי להסביר לאנשים שגם אם אני מאד אוהבת אותם וגם אם יש להם את כל הכוונות הטובות שבעולם, מפגש איתם או שיחת טלפון ואפילו לנסח סמס מתישים אותי מאד, ויש רגעים שבהם מערך הכוכבים מאפשר את זה :). ולך תגיד את זה בלי העליב את אותו אדם המלא בכוונות טובות, שבגלל ה"לא נעים" אני גומרת את הכוחות שלי.

טוב, ברור שאין לי מושג מה אני כותבת ואם זה עושה היגיון. אבל זה עוזר לי מאד עם ההיטרפות הזו של חוסר היכולת לישון, ואט סו אבר.

אז תודה. נתת פה באמת סטארט אפ מדהים.
מקווה שיהיו עוד טכניקות של חוכמת חיים של חולים אחרים. ואני גם אנסה לחפור.
ואולי לחשוב על דרכים יצירתיות. כי עד כה כל כמה שניסיתי להסביר במילים לא עבד, חות מהבודדים שבאמת מבינים את המצב, ואז גם לא צריך להזיע על להסביר להם.

אבל הרב לא מבינים.
אז תודה, ומקווה לחזור לדיון הזה בשעה יותר הגיונית ובמצב מנטלי פחות הזוי. זה מעניין מאד.

בורקס??? אני מכירה את זה מהמצבים שבהם אי אפשר לכופף את האצבעות, שאי אפשר לאגרף את כף היד. אבל אולי אתחיל לעשות ניסויים בבורקס ונראה מה אגלה.

אגב, מרשה לעצמי לכתוב פה גם משהו לא קשור (ואולי כן בעקיפין, גם היה לנו דיון על זה). היום ראיתי עיתון, ובשורה שממש ממש שימחה אותי (במובן העצוב ולא השמח) זה שמסתבר שאכן סוגרים את חוות מזור. זה רגע ממש חשוב בבלימת מה של האכזריות האנושית וניצחון אנשי האור על אשני החושך. הלוואי ויכולתי לחבק אישית כל קוף וקוף, משמע אלה שנותרו בחיים. וגם לבקש מהם סליחה בשם המין האנושי.

טוב, עשרה לארבע. נראה איך ימשיך הלילה. מחר מלא משימות ממש כבדות ומסובכות די מוקדם בבוקר.

אבל אני כבר מרגישה פחות לבד, ובכלל... הקלה בצד הרגשי.

bimbo15

New member
וויויאן יקירתי, טוב שיש אנשים שלא צריך להסביר להם ובכל זאת

הם מבינים.
אני רואה ב,כוונותיהם הטובות" של דורשי טובתנו גם נימת שתלטנות מסויימת: הם הרי יודעים טוב ממך מה טוב בשבילך, ואת, כפויית טובה שכמוך, לא שועה לעצותיהם.

באשר לשינה, חוסר שינה גורר עוד חוסר שינה, בבחינת "חבר מביא חבר". רופאה אמרה לי פעם ששינה זה הרגל של הגוף. היא רק לא אמרה לי איך מכניסים את הגוף להרגל כזה.

והקופים, הוי הקופים. כולי עולזת ועולצת על סגירת חוות מזור האיומה. והאיש שעשה זאת ראוי לכל החיבוקים והתודות שבעולם. צריך לשאת אותו על כפיים.

כעת אחד משני הכלבים שלי מתאמץ לעלות לי על הברכיים. הוא קטן ואני יכולה לשאת את משקלו (פחות מ-6 ק"ג).
הכלבים הם נחמה גדולה בים הכאבים. הם אוהבים, מבינים ומנחמים

מאחלת לך שינה רגועה ומעודדת, והמון

רק בקצרה על זה בשתי נקודות, בעיקר
. בסוף יצא ארוך מאד

1. אני מאד מאד וכל כך כל כך שמחה לשמוע את מה שאת אומר על השתלטנות, אני קוראת לזה פטרונות, של "שוחרי טובתנו", אני חושבת שזה מאד זלי"ז. מאד. יש הרבה אנשים (גם הם שייכים לקבוצה הזו), שמנסים להגיד לי ש"העיקר הכוונה" ושאני אנסה לראות את הצד החיובי שגם אם אנשים פגעו בי מאד, רגשית וגם ממש פיזית לעתים, התכוונו לטוב ואני צריכה "להכיל" וכל זה. בעצם נזכרת שכבר היו לנו דיונים על הנקודה הזו בדיוק.
ולא, כוונות טובות מרצפות את הדרך לגיהנום. וכוונות טובות זה לא מספיק. ואני אומרת את זה לשני הצדדים, לא רק החוצה. גם פנימה.

טוב, כל הנושא של לאבד את היכולות שלך בתחומים מסוימים ולהיות תלוי ולא עצמאי זה נושא זלי"ז מאד ונראה לי שאני אשמח להכנס יותר לדיון הזה. כי מי שעצמאי וכל מיני פעולות בסיסיות הן כל כך מובנות לו מאליהן, והוא לא נדרש לאינטראקציה ומערכות יחסים סבוכות עם אנשים שעוזירם לנו, לעתים בצורה יותר מוצלחת והרבה פעמים לא. לא יכול להבין את זה.
ואני חושבת שאובדן העצמאות היא נקודה מאד מאד עמוקה וקשה במצב שלנו.

2. הקופים. זה שימח אותי לשמוע את התגובה שלך. וששמחת איתי ביחד. למרות שזה ממש לא נושא הפורום. (אבל יש לזכור שחלק מהתרופות שעוזרות לנו, יש מי ששילם מחיר יקר עד זוועתי בשביל זה. ואנחנו צריכים להכיר להם תודה לפחות ולאחל לנשמותיהן הברוכות שנתנו לנו לפעמים את החיים, שלוות נצח אחרי החיים האיומים עלי אדמות שהיו להם, מידי אדם ובשם הרפואה והקידמה, ועליונות המין האנושי).

זה לא מה שרציתי לכתוב... גלשתי פה, כמו תמיד המוח מתפזר.. לכתוב בקצרה זה לא

מה שרציתי לכתוב שזה לא בן אדם אחד שהביא לסגירת המקום הבלתי יאומן במפלצתיותו "חוות מזור". זה הרבה מאד אנשים, מאות להערכתי והיכרותי. שבמשך שנים ארוכות פעלו בנחישות. וזה רגע אחד שמוכיח שלפעמים הצדק והטוב מנצחים.

אני רואה בעצמי חלק קטן, שבריר, מאותה קבוצת אנשים, גדולה מאד שפעלו לסגירת והפסקת הפעילות הלא חוקית בכל כך הרבה מובנים הזו - כתם נורא על מדינת ישראל - בניגוד לחוק הבינלאומי ולחוקי מדינת ישראל. וזה היה מקום סגור, שלאף אחד כולל אף אחד היה אסור להכנס לשם. אף אחד לא בטח לא פיקח ולאף אחד היה אסור לדעת מה קורה שם. וכמובן הבלתי מוסרית, שלא ארחיב עליה, גם כי קצרה היריעה וגם כי לא רוצה להכאיב לקוראים. מה שחשוב שזה ייגמר
. בקרוב אמן.

הנקודה שלי עם זה, וזה משהו שימשיך לשבת עלי עד שאולי יום אחד אכתוב מכתב לאותו עורך. זה שאני בשנת 99 בערך הגשתי לעורך העיתון שכתבתי בו אז, תקציר לכתבת תחקיר רוחב ואורך, כתבה סנסנציונית שהיתה אמורה לחשוף לראשונה את מה שקורה בחוות מזור ואת הקשר שלהם דאז עם פארק הקופים בבן שמן. העורך פסל את זה על הסף, בטיעון שזה "טריוויה, שלא מעניינת אף אחד".

משהו כמו חצי שנה אחר כך התפרסמה במעריב
, אותה כתבה שאני רציתי לכתוב ולפרסם, באורך של כ-16 עמודים. שזעזעה את אמות הספים והתחילה את המאבק נגד חוות מזור. (בעקבות החשיפה העיתונאית של הקשר והבעלות המשותפת עם פארק הקופים בבן שמן, ניתקו את הבעלים של חוות מזור את חלק הבעלות שלהם עם הפארק, שהיה בעצם "מכבסה" בשבילם).

באופן אישי זה לא מטריד אותי שאני לא הייתי חתומה על הכתבה הזו. זה הכי שימח אותי בעולם שהיא התפרסמה. אבל מאז ועד היום יש לי דחף לבוא לעורך הזה ולהגיד לו "זניח, אה? טריוויה שלא תעניין אף אחד, הא? 16 עמודים זה קיבל במעריב". ועוד הרבה מאד עמודים מאז.

זה אחד ה"פצעים" שנשארו לי מעבודתי כעיתונאית. אותו עורך כמובן שיגשג והיה מוערך מאד הרבה שנים. אני לא מעריכה אותו. הוא לא יודע להבחין בין עיקר לטפל.

אז זה
לגמרי.
אבל היה לי צורך להוציא את זה כנראה. ובהסתכלות על כל הפוסט הזה אני חושבת שיש קשר בין שני הנושאים. להבדיל אלפי הבדלות כמובן הנושא של חסרי ישע והחלש כמי שזקוק להגנה דווקא ולא לפטרונות. וגם הנושא של היכולת להשפיע על סביבתך, הקרובה והרחוקה.

פעם היה לי הכוח והיכולת לשנות עולמות, בין היתר בעבודה מתסכלת מאד ולא מתגמלת בכלל, כעיתונאית. והיום אני צריכה עזרה בדברים כל כך קטנים. ומה שבעיקר קשה זה התגובות של אנשים. לא, חמלה זה הדבר הנדיר. יותר קל לאנשים להגיד לך מה אתה צריך לעשות ואיך אתה צריך לחשוב מאשר פשוט לעזור לך, בלי ביקורת, בלי שיפוט ובלי פנקסנות.

אבל את התחלת מלהגיד שיש אנשים כאלה והם באמת ראויים להמון כבוד הערכה ותודה. על ל"ו צדיקים העולם עומד. וצריך להסתכל טוב טוב לכל הצדדים כדי לראות אותם. ובאמת לשים את הדגש על אלה.

אבל זה לא מבטל את התסכול והקושי מהצד השני. ובעיקר את התסכול מה"טרור" של האופטימיות, שלא מרשה לנו בכלל לדבר על הקושי.

טוב, היו לי איזה מילות סיכום חכמות אבל המוח שלי גמר את המכסה שלו.

עד כאן.

Sigal H

New member
הרבה כתבת פה, אנסה להשיב

א. שמחתי לעזור

ב. אני משתדלת תמיד להיות עם הנייד בהישג יד, גם כדי לא להצטרך לקפוץ מהמיטה וגם כדי שאם אצטרך משהו יהיה לי איך לקרוא לאנשים. אני יודעת שזה אולי (המחלוקת טרם יושבה) לא הכי בריא להיצמד אליו כך, אבל ממילא אין לי כוונות לחיות לנצח בכל מחיר.

ג. הבאת אותי לחפש מילים נרדפות לעייפות כדי להבין נכונה, ולהפתעתי זכרתי שבע עוד לפני שפתחתי מילון! ובכן, אלו המילים: חולשה, רפיון, יגיעה, עייפות, תשישות, שחיקה, לאות, עם הלשון בחוץ, שפכטל SOS. מכולן, היגיעה והלאות אהובות עליי ביותר כי הן באות עם התחושה החמימה בבטן שעשיתי משהו ששווה להתעייף בגללו. את חוסר היכולת לישון אני מדביקה לתשישות ולשחיקה, תשישות שלא עוברת ומיום ליום רק שוחקת יותר, ולא מאפשרת לגוף לנוח. את כל כך צודקת, זר לא יבין זאת.

ד. אפשר ליישם את סולם מיקי בדרכים אחרות. לטלפון אין לי רעיון כרגע, אבל את סולם הצלילות הכתיבתית אפשר (פתאום דמיינתי) לכתוב כך – כאשר הכי לא מאופס למטה והכי צלול למעלה -

.

...

נקרא לזה סולם ה"מה?” (נא לקרוא ברגש כאילו בן שיחתך אומר משהו, את מאבדת את חוט השיחה ומגיעה השאלה הבלתי נמנעת - “רגע, מה?”)
כך התשובה תהיה למשל (על משקל 7 בסולם ריכטר)
בכתיבה - … בסולם ה"מה?” או ! בסולם ה”מה?”
ובדיבור - שלוש נקודות בסולם ה"מה?” או סימן קריאה בסולם ה”מה?”

סתם אילתור של הרגע, לא ממש מה שרצית אבל אפשר להמציא עוד הרבה. השאלות הכי חשובות לדעתי הן מי אמור להבין את הסולם ומתי זה רלוונטי.

שבת שלום ומחויך,
סיגל

קודם כל תודה על החרציות

או הפרח הצהוב הקטן הזה... ששכחתי את שמו... הנה מבחן המה בא לידי ביטוי. (הרבה דקות אחרי זה: סביון? גם כן לא בטוחה אם זו המילה שהיתה לי בראש..)

אהבתי את הויזואליה. איזה מקסים זה להמציא שפה גרפית חדשה לפוסט
נהניתי מזה עד למאד.

אני חושבת שאני צריכה להפנים יותר את שיטת המה המסומנת בנקודות סימני קריאה וסימני שאלה. - זה כמו מורס רק יותר ספציפי :)
אבל כן, יש בזה משהו, לגבי הצלילות המחשבתית. מעניין אם מישהו כבר עשה סולם כזה, לפי כמה פעמים בדקה (של דיבור או כתיבה או הפעלת המוח בצורה אחרת) אתה מאבד את זה, ויש לך בלקים.

זיכרון של דג זהב אומרים שהוא 5 שניות ? (למרות שזו נשמעת לי כמו שמועה אורבנית מרושעת, רק כי דגי זהב הם סלבס של אגדות עם), אז אולי אני יכולה נגיד להמציא לעצמי איזו סקלה של דג זהב??? בעיקר כשיש אייקון שלו בתפוז אז בכלל.

היום מצב רוח פילוסופי משהו. ודווקא חושבת שאולי בפורום זה יהיה המקום לנהל לפחות חלק מהדיאלוג הפנימי שלי. בדברים שאולי עוד אנשים חווים.

משהו שרובץ עלי כבר הרבה זמן: עייפתי מלהסביר את עצמי לאנשים, עייפתי כל כך מזה.
אולי באמת לשחק עם כל העולם ב"כן, לא, שחור, לבן" כי באמת כל כך מעייף אותי להוציא כל כך הרבה מילים ולנסות להתנסח וגם אז בסוף לא מבינים..

אז הדיון הזה שפתחת פה הוא ממש כר פורה בשביל מה שיושב עלי. וכל כך יצירתי וכל כך נכון שהדברים שמפריעים לנו הם דברים שקשה בכלל למצוא להם מילים, אפילו בין מי שחווים את אותם דברים, לא כל שכן מי שלא.
ולמצוא "סולמות" זה כזה גאוני וכזה יכול להקל עלינו ולחסוך לנו אנרגיות ועוגמות נפש.
אז לחיי הפרויקט הזה. אני בעד!

השורה התחתונה שלך, למי מיועד כל סולם ובאיזה סיטואציות, זו כמובן שאלת הפתיחה. אבל אני בעד לאחד כמה שיותר "קהלי יעד" תחת אותה שיטה. חבל שאי אפשר להסתובב עם האייקון של הפינגווין הזה כל הזמן ולהרים אותו ברגעי הצורך.
היו לי השבוע כמה תובנות לגבי הקשיים הקוגניטיביים שלי. וניסיונות לעשות דברים אחרת.

Sigal H

New member
דגי זהב הם סלבס של אגדות עם

אהבתי, שמרתי לי את המילים

&nbsp
לפי הסדר בלי עריכה:
הפרח הוא סביון, לפחות ע"פ תפוז.
המשפט הנ"ל (דגי זהב הם סלבס וכו')
סקלה של דג זהב זה מעולה, לכי על זה!
דיאלוגים פנימיים-כלליים זה כאן.
לפעמים אני חושבת - לא תמיד צריך להסביר.
&nbsp
לפעמים, בנסיבות המתאימות, אפשר להיות מספיק סמכותי, אמין ונוח לאוזן כדי שיקחו את זה כנתון ולא כפנייה. פאסיב-אגרסיב כזה. עליי לסיים כרגע, למרות שלא הצלחתי להעביר את הנקודה האחרונה.
&nbsp
אה, ונשמח לקרוא מתובנותייך.
&nbsp
חופן חיוכים וחיבוק,
סיגל

תודה. המשפט האחרון הוא ארס-פואטי

המשפט על זה שלא תמיד צריך להסביר. ולגמור את המשפט גם אם הוא לא ברור.

נראה לי שזה הולך להיות הדבר הבא שלי: להפסיק להסביר. וללמוד להגיד דברים בשלוש מילים. ואם זה לא ברור, אז זה לא.

bimbo15

New member
אני כבר מזמן חדלתי להסביר. וכשחוכמולוגים

ופסיכולוגים בשני מיל מאבחנים שהכל בראש שלי, אני אומרת שייתכן מאוד שהם צודקים.
התגובות מעניינות: יש כאלה שנדהמים, ויש שממליצים לי ללכת לפסיכולוג.
באחת הפעמים התעצבנתי ושאלתי את החכמה ששלחה אותי לפסיכולוג: את לא פסיכולוגית בעצמך?
לשמחתי היא הבינה את העקיצה ונעלבה מאד.
לפחות חסכה ממני עוד מתובנותיה.

למעלה