הרהורים לחגים למי שאין לו ילדים

rucale

New member
הרהורים לחגים למי שאין לו ילדים

היי, חג-שמח! החגים קרבים וההרהורים עימם... מי שקורא כאן , עבר כבר שינוי כלשהו ומבין עצמו יותר. יכול לפחות לנסות להבין שזו התנסות. אך יש הגיון בריא שמבין הכל ומסביר הכל ויש את הרגש המבעבע .ואני מתחילה לחשוב שהוא מבעבע כדי שוב להעמידני במבחן! מבחן ה"פולניות"! כן, נראה לי שיש סעיף כזה שם למעלה! אני אעבור אותו גם הפעם. אבל הפעם ב2007 אני לא אשתוק ואשמור בפנים. הפעם אני אוציא לאור ! והוצאתי ,סחטתי,ותליתי על "חבל" האינטרנט .עכשיו כ ו ל ם יכולים לראות! שתבינו ,אין לי טענות, זה פשוט צף ועולה ונטמן וחוזר שוב. להלן הכתוב: יש מצב שבו אדם הוא רק "דודה". לא אמא . רק דודה. נכון שהיתה זו בחירה של הנשמה(ויש להתחשבן איתה). אפשר לשהות ימים ולילות ולשקוע במחשבות ושאלות "למה לא מתקשרים אלי האחיינים,לפחות בחג? אני כבר לא מדברת על לשאול :"מה שלומך דודה? מה את עושה?" אפשר גם לתת תשובות: עסוקים (?!) מרגישים שאת מבוגרת לטעמם(?! אף אחד לא יבקש "לקפוץ חבל"ואף אחד לא מבקש ללמדם מתכונים לבישול) אבא ואמא (אחיך)לא העבירו לתודעתם להרים פעם ב...טלפון קצרצר ומושיע לדודה הערירית! אבל כשמגיע "ארוע", מתחתנים או נולדים ילדים, או אז פתאום כשעושים רשימות -יש דודה! ולעיתים קרובות ההזמנה אפילו בטלפון, לא יגיעו לכמה דקות לכבד אותה בנוכחותם. וכאשר נפגשים בארוע-שמחה וצהלה! נשיקות,חיוכים,"לא זיהיתי אותך! ". עצוב עצוב. בא לך, לנתק את כל הקשרים עם המשפחה ולדעת שאין לך באמת אף אחד בעולם חוץ מבן זוגך שיחיה! ואז חושבים: אולי בכל זאת הם בסדר ואת צריכה "לתקן" את אופייך? אבל כ ו ל ם ? לאף אחד אין טיפת מחשבה ורצון וסקרנות קטנה לדעת מה קורה לדודה? ואולי הרגלת אותם שאת תמיד מחייכת(מאהבה אליהם) ולך תמיד טוב ואת לא שברירית. הם רק אינם יודעים עד כמה את נרגשת לאחר שיזמת בלית ברירה שיחה עימם וגילית שאין מהצד השני שום "אנטי" כלפייך רק סתם , לא מרימים טלפון. האם זהו העידן? דוקא לכולם יש פלאפונים! אפילו ברכת "חג שמח" קצרה בין רכישת סוכר או שמן לחג ,תהיה גואלת מתחושת הבדידות והכאב. הכאב נובע מזה שיודעים שיש משפחה ויודעים שאם לא תתקשר באופן יזום, איש לא יתקשר! וואי , איזו פולניות! איזו תחושת קורבן! כבדה , כבדה! לא חבל על האנרגיה השלילית הזו? ברור שהתחושה עוברת "אחרי החגים" ואפילו רווחה כלשהי. בסך הכל , העולם רחב ,מענין ומרתק. מכירים אנשים בכל צעד ושעל שאנו פוסעים. יש נשמות טובות בדרך. יתכן והנשמות הללו גם לא זוכרות את הדודה שלהן ,אבל אלי מחייכות בנקודת מפגש מסויימת. אין ספק, יש המון מה לשפר ולומדים לא לחשב חשבונות על מה עשיתי למענם ועל מה ויתרתי למענם. לדעת שאם עשית משהו, זה היה כי כך הרגשת צורך לעשות! כך הבעת את מקומך בחברה בה שהית! זה היה מתאים אז! היום, תגידי תודה דודה שאת חיה, מתפקדת, נהנית מהחיים ומה שהם מעניקים ויעניקו לך ותעשי טוב לאחרים הנקראים על דרכך. למדי לאהוב את מי שתמיד תמיד יאהב אותך, בכל גיל ובכל מקום-הטבע. חושי את העצים מחפים ומגוננים עליך, רחפי על הגלים בים בחדוה, גלשי על כנפי צפרים ברוחך ושוטי עימם למרחקים מהם באו ואליהם ישובו. כמה טוב! נכון שהפצע עוד יחשף , מדי פעם, אך נכון לרפא אותו בכל דרך טובה וחיובית אפשרית! זה אחד השעורים שיש ללמוד, אולי "חוב" מגלגול קודם,חשוב לקבל עובדות כהוויתן וכלל ברזל : לא לכפות עצמך על איש, זה רק מרתיע יותר! מוקדש לכל הדודות והדודים היקרים חג שמח לכם,אור אהבה ופרחים בחייכם! אני איתכם רחלי.
 
חג שמח יקירה

אני מניח שידוע לך שאין מה לעשות חשבון עם הנשמה...שבחירתך היא אך ורק עבור התקדמותך ולימודך על פני ארץ. שיעור לא קל לרוב בני האדם בעולם מלכות וזו מהותו, לזרום עם היש ולקבלו כפי שהוא.לקבלו ולחוות את החיים בצידם הבהיר. מאחל לך קלות ורוך
 

rucale

New member
לחוות רגש - סימן לחיים!

תודה דוד, עצם ההרהורים והתחושות במבט מגבוה יותר- זכות היא לנו! תמיד אני אומרת שזה עדיף מלהיות סתם(יודעת שאין סתם) עוד ביצית מושלכת לביוב. משחקים את התפקיד והחיים יפים ויש חברים כמוך שזה מרגש ויש לברך על כך! שתהיה לך ולכולם שנה טובה וברוכה עם חויות טובות! אני מאחלת כבר כי לא אהיה שבועיים בערך מול מחשב וחשוב לי לברככם רחלי.
 
שולחת לך המון אהבה וחיזוק

ומאחלת לך שעוד יהיו לך ימים טובים מאלה, כדברי השיר. שעוד תדעי אושר, שלעומתו יחווירו כל ארועי העבר המצערים.
 
שלום רחלי

אני חושב שאת שופטת אותם בחומרה, הילדים היום בקושי מתייחסים להורים שלהם, אז את רוצה שהם יתייחסו לדודה? אני בטוח שהם אוהבים אותך (איך אפשר שלא) אבל הם צריכים משהו שיזכיר להם את זה. פתחת ב-"הרהורים לחגים למי שאין לו ילדים", נראה שזה מכביד עליך וביחוד לפני עונת החגים שבה הקטע המשפחתי מקבל משמעות. איש אינו יודע מה צופן לו העתיד, אם גורלו יוביל אותו לכאן או לכאן, אבל מה שאמור להיות, יהיה, אנשים יכולים לוותר אבל הגורל לעולם לא. אכן העולם רחב, מעניין ומרתק, תהני ממנו ככל יכולתך כי העולם מעניק בדיוק בכמות שאת מסוגלת לקבל. חג שמח יעקב
 

מגי 336

New member
רחלי יקרה

אני קוראת אותך ותחושה של עצב נכנסה בי, עד ש... הבנתי שהתחושות שלך מגיעות ממך את היא זו שבוחרת לחוש כך שלא אוהבים, שלא זוכרים, שלא באים לבקר... רחלי, יש דודות רבות בעולם שאינן עריריות, ובכל זאת האחיינים לא באים לבקרן ולא מתקשרים לשאול לשלומן, והאחים עסוקים מכדי להרים טלפון כל יום וההורים מתקשרים רק לפעמים. נסי לראות את עצמך בעיני הסביבה אולי זו את שלא מתקשרת אליהם ומשדרת שאת נורא עסוקה ואין לך זמן לביקורים בטלים? חלילה לא שופטת אותך רק מבינה שלעיתים זה אנחנו שקולטים בדיוק את מה שאנחנו משדרים מעין "אפקט מראה"...
 
מאחלת לך שנה טובה נשמה יקרה../images/Emo24.gif

ראי את כל העולם כילדייך. נשמה טהורה וזכה שכמותך אל תרגישי רע עם מה שעובר עלייך בתחושותייך העולם הזה שייך לכולנו עם מה שיש בתוכו. גם ילדים ביולוגים שייכים אלינו רק במידה מסויימת אז אל תצטערי על מה שאין לך ותהני ממה שיש לך. את אהובה על ידי כל הנשמות הטובות שבעולם. תחיי את חייך בנתינה וחסד ורחמים והכי חשוב תאהבי את העולם כי העולם אוהב אותך. שנה טובה ומאושרת שנת טוהר וחמלה שנה של אהבה אין סופית ללא תנאים שתחווי את האושר בכל רמ"ח עצמותייךנפשך ורוחך.
 

eliru

New member
אין מילים - דמעה אני מוחה משמחה!

שלום לכל הנשמות היקרות , קראתי את תגובותיכם והבנתי כמה דברים: הבנתי שהדבר הנפלא ביותר שיכול לחוש אדם הוא קשר שנובע מהלב ,מנשמה לנשמה. ההתיחסות שלכם גם מעודדת,גם תומכת ומעשירה את הנפש במלאי אדיר של אהבה ! "דלק" לכל השנה להערכתי. הבנתי גם שאפילו אם יודעים את התשובות , תמיד נעים לשמוע חוות דעת נוספות המחזקות את הידוע ולעיתים מוסיפות פן אחר שאולי לא חושבים עליו. זה היופי שלנו כיצורים חושבים. כך גם מתפתחים מן הסתם. הבנתי שאני מאושרת בחלקי ואמשיך לדאוג שזה ימשך ויגיע גם לאחרים מאושרים פחות או לא יודעים עד כמה טוב להם. המון תודה וברכות רק שמחות, שלכם באהבה, רחלי.
 
למעלה