אני מצטט מדבריך
לא יודע איך מאמיני הברית החדשה מתייחסים לדברים האלה. כמו כן הוא אמר שהוא נשלח רק אל הצאן האובדות אשר לבני ישראל. זה לא כולם על כל פנים, באופן ברור תשובתי היא כך : גם אני לא אהיה בין המושעים אם לא אקבל ישוע המשיח באופן אישי והוא יהיה מלך חיי, לא רק במלים אלא גם בלשאת את הצלב (לא פיזי) אלא בחיי היומיום כמו שאמר האדון אם לא נושאים את הצלב יומיום אנחנו לא יאהים לו נראה לי הרבה יטענו באחרית הימים לישוע ויגידו אנחנו מאמינים בך לא? אז יגיד להם : לא ואלף לא, אתם מזויפים, אתם הגדים לא הכבשים, לא הייתם זקוקים לי הרי אתם מושלמים,, כי באמת כשדפקתי על הבית לא עניתם (פירוש: כאשר דפקו נזקקים הן מבחינה כלכלית או רוחנית -לשמוע על החיים החדשים בישוע אתם סתמתם את הפה או פשוט התנערתם ממני- אתם הרי מאמינים בישוע (נוצרים, יהודים משיחים או כל מי הוא טוען להיות חסיד או תלמיד או קשור לישוע והוא בחיי היומיום רק נאד נפוח) אבל חייכם הם חיי ריקנות חיי בשר ודם לא חיי אדם רוחני לפי הפרמטרים שאני שמתי הדרשת ההר המפורסמת נאמר כאן מוסלמים או כל בני דתות אחרות , אלוהים לא מסתכל לפי הזהות האתנית או הלאומית (יהודים למשל ) או השייכות הדתית (אני מאמין שיש בני דתות אחרות שפשוט נולדו כך להורים וחייהם השתנו שפגשו את המושיע מהם גם מוסלמים או בני דת היהדות או בודהיסטים או כל שייכות דתית בתורשה או בראיית עולם) לא להגזים כאן אבל ישוע אומר (בחזון יוחנן) שמי לא שמע את דבריו (הבשורות הטובות) יהיה לו דין וחשבון על פי תורת חייו אחרי הכל כולם יעמדו מולו הגדולים והקטנים העשירים והעניים מהמזרח והמערב מצפון ומדרום תבל מכל מה שנקרא בהי אנוש, מלבד אלה שחתומים בדם ובחצימת השה הנשחט לחטאי העולם ישוע המשיח (שרבים יזלגו דמעות שסירבוהו וחייהם גם כן לא העידו על שום דבר טוב , אני מאמין שיש כאלה והם לא רבים שלא שמעו על ישוע אבל יהיה להם משפט הוגן אבל על זה אף אחד סומך גם כי האנגיל (הברית החדשה החדשות הטובות הן שכיחות בפני כולם היום , אחרי הכל זה אלוהים ישוע האוהב ומשפטיו או גזר הדין באחרית הימים יהיו לפי ההגיון המושלם,,, לפי נמשפט האחרון : האיסלאם היום נשאבים רעיונותיו מפי הזרם הקיצוני הוואהאבים שהופיעו מלפני 200 שנה והביאו בזמנו לסיום עידן האיסלם המתון, מה שנקרא הקצנה ופרשנות דתית מעוותת,, אני לא חסיד לדתות, גם כן הנצרות וכל זרם בנצרות עלול להיות מושפע מקיצוניות יותר גרועה מהאסלם הוואהבי, מה שזכור לנו בשם ימי הביניים,, בנוגע לשאלתך בשרשור אחר על הסתירות, לא היה ולא יהיה לי בימים הקרובים זמן, כי העבודה מוצצת את זמני מתנצל