הרהורים על שתי כתבות מ- Ynet

IcePrincess22

New member
הרהורים על שתי כתבות מ- Ynet

"בני 30 ועושים סקס בקושי 3 פעמים בשנה" זעקה הכותרת, ואני מיהרתי לקרוא.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4769333,00.html

מדור "שאלות ותשובות" במדור היחסים של Ynet. בחורה בשם מיכל ביקשה ייעוץ מענת לוין יעקובי, מטפלת זוגית ואישית, וכתבה:
"חברותיי מתלוננות כל הזמן על הבעלים שלהן שרוצים סקס כל הזמן. איך אוכל לספר להן שאני ובעלי שוכבים רק שלוש פעמים בשנה? אני בת 30 ובעלי בן 36, אנו נשואים שנתיים וביחד 5 שנים, ותמיד היתה לו תשוקה נמוכה, רק שעם השנים זה הלך והידרדר. הנושא לא הפריע לי בצורה קיצונית כי גם אני לא טיפוס מיני במיוחד, אבל השנה קלטתי שעשינו סקס אולי שלוש פעמים, אז איך אוכל להיכנס להריון בצורה כזו בכלל? נמאס לי כבר לחייך בכל האירועים המשפחתיים ולענות על השאלה 'מתי ילדים?' בתשובה המתחמקת 'כל דבר בזמנו'. האם זה לא הזמן שלנו עכשיו? אני חוששת לעלות את הנושא מול בעלי על מנת שלא לפתוח תיבת פנדורה ולא יודעת מה נכון לעשות, אנא עזרי לי".

המטפלת בתשובה שלה העלתה כל מיני נקודות למחשבה:
* מה הסיבה לחשק המיני הנמוך של בעלך?
* מה החשיבות של מין בעינייך? ילדים? היעדר אינטימיות?
* האם תרצו להפוך להורים כאשר נושא המין עדיין לא פתור ביניכם?
* למה הסכמת למצב שבו אתם כמעט ולא מקיימים יחסי מין?
* האם גם בעלך רוצה בהקמת המשפחה או שזהו הרצון האישי שלך בלבד?
* מה מצב התקשורת ביניכם באופן כללי?
* האם זירת המין היא זירה שדרכה אתם מענישים או מתגמלים זה את זו? מהן אותן 3 פעמים עליהם כתבת: ימי הולדת? יום נישואין? האם זהו "פרס" על משהו? האם אלו מועדים מוסכמים וקבועים ביניכם? האם כעס או תסכול של אחד מכם או שניכם מונע מכם להיות כנים זה עם זו, ועקב כך לקיים יחסי מין בתדירות גבוהה יותר?

חשבתי שיש צדק בדברים של המטפלת, אבל לדעתי היא לא התייחסה לנקודה הכי חשובה. מושגים כמו "א-מיני" ו- "אפור" בכלל לא הופיעו בכתבה. בכתבה אומנם הופיע המשפט: "ייתכן שבעבר החשק המיני של שניכם היה דומה ולכן אף אחד לא נפגע מכך", אבל מכל שאר הכתבה השתמעה נימה כאילו היעדר המיניות הוא בעיה.
הכתבה לא התייחסה ללחץ שבני המשפחה מפעילים על מיכל. אולי מיכל לא כל כך מעוניינת להביא ילדים לעולם, ופשוט נמאס לה להתחמק מהלחצים? אולי מיכל מרגישה שאם היא לא תביא ילדים לעולם, לא יעריכו אותה?
אחרי הכול, מיכל לא אמרה: "אני רוצה לשכב עם בעלי יותר".

הכתבה השנייה שנתקלתי בה, שוב במדור היחסים של Ynet, עוסקת בחשיבות יחסי המין בקשרים זוגיים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4770463,00.html
המראיין, תומר רון, שאל את פרופ' גורית בירנבוים, מרצה וחוקרת בבית הספר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי, אם יש מינימום של פעמים בשבוע שהם הכרחיים כדי שאפשר יהיה להגיד שאדם נהנה מחיי מין מספקים.
התשובה של הפרופסור כללה את המשפט הבא: "אם תפסיק לקיים יחסי מין, צפויה להתרחש ירידה באיכות הקשר, כמובן (אלא אם שני האנשים א-מיניים, ואז לא תחול הירידה הצפויה)".
המשפט הזה העלה לי בחזרה את החיוך על הפנים.

k500

Active member
מנהל
בגלל זה צריך כמה שיותר מודעוּת א-מינית בקרב הציבור

בייחוד בקרב ציבור המטפלים והפסיכולוגים השונים. ובעניין כל הסקרים והמחקרים למיניהם שתמיד פסיכולוגים ומטפלים אוהבים לצטט בקשר ליחסי מין, לא לשכוח שהסקרים הללו נערכים ברוב המקרים בקרב אנשים מיניים ולא כוללים א-מיניים ולכן התוצאות הן כאלה.
לכן גם המחקר על המיניות מראשיתו (במאה הקודמת) מתעלם מא-מיניות, כי תמיד שאלו אנשים מיניים על הרגלי המין שלהם מאחר שזאת היתה הנורמה ומי שלא היה בטווח הנורמה, הוגדר כ"בעיה" או משהו שצריך לטפל בו. פרויד חגג על זה, מאסטרס וג'ונסון (שסיפורם הופיע בסידרה "הסקס של מאסטרס") וכל השאר שהתעלמו מא-מיניים/ות אמנם קידמו את המחקר על מיניות האדם, אבל על מיניים בלבד.

ועדיין, כפי שהתבטאה יפה פרופ' בירנבוים, יש לאחרונה חלחול של התכנים הא-מיניים לשמחתינו, אז כנראה שהכיוון הוא בהחלט חיובי.
תמיד אמרתי ואמשיך לדבוק בזה: צריך הרבה סבלנות וזמן עד שהדברים יסתדרו ויתבהרו יותר ויותר בקרב הסביבה שלנו.

p019

New member
בקשר לכתבה הראשונה

מעוד חבל לי על התשובה של המטפלת.
כיוון שהבחורה כלל לא התלוננה על הכמות בחיי המין שלה.
היא רק התלוננה על הסיכוי להביא ילדים.
&nbsp
שכמובן לא קשור כלל לכמה בני זוג מעוניינים במין עצמו.
קודם שתדבר עם בעלה כדי לגלות עם הוא ביכלל מעוניין בילדים.
ועם כן, כמו שאני לרוב עונה למיניים ששואלים אותי על איך א-מיניים מביאים ילדים:
אנשים עושים כל כך הרבה דברים שהם לא ממש רוצים בשביל הילדים שלהם.
מין (עבור א-מיני) אפילו לא יתקרב לאחד מ10 הדברים הללו.

למעלה