הרהורים של מנהלת פורום...

לקשמי

New member
הרהורים של מנהלת פורום...

לא ידעתי איפה לכתוב את זה, אז בסופו של דבר זה נראה לי המקום הכי מתאים, לכתוב את המחשבות שלי בעקבות משהו שקרה ביום-יומיים האחרונים בפורום שאני מנהלת: נכנסה לפורום גולשת, שאיך לומר, פשוט מעלה לי את הפיוז. ההודעה שלה מלאה שנאה וזעם כלפי הציבור הדתי בישראל, על המנהגים ה"פרימיטיביים" לדבריה שלהם וכו'. היא גם סיפרה שהיא כתבה את אותה הודעה בפורום אחר וההודעה שלה נמחקה. אני בכל זאת החלטתי לנהוג במידה של סובלנות ולא למחוק אלא להתייחס לדברים שלה תוך שאני מנסה לעודד אותה לפתח סובלנות גם כן כלפי מי ששונה ממנה. כתגובה קיבלתי תגובה זועמת אף יותר וזה כבר ממש העלה לי את הדם לראש! וזה לא סתם ביטוי, אלא פשוטו כמשמעו, ממש הרתיח אותי מבפנים. ומה שמצחיק הוא שכתבתי לה שכעס פוגע רק בכועס עצמו וזה בדיוק מה שקורה אצלי. התגובה שלה מכעיסה אותי מאוד אז למעשה אני זאת שפוגעת בעצמי עכשיו בזה שאני נותנת לזה להכעיס אותי. השאלה שאני שואלת את עצמי עכשיו, היא לא רק מה אני כמנהלת פורום אמורה לעשות (אם זה יימשך בקצב הזה, סביר להניח שגם כן אצטרך למחוק לה הודעות), אלא מה אני אישית כאדם צריכה לעשות עם הכעס הזה. מה הדרך הכי נכונה להתמודדות עם כעס שגואה בי ומציף אותי? אשמח לקרוא את דעתכם.

ToryMaster

New member
אגיד לך את האמת?

גם לי נורא קשה לשלוט בזה, אבל, מכיון ששמעתי מכמה חברי פורום שלי שבלי להכיר אותי, רק מהודעות, אני עושה רושם של כלבה, החלטתי למתן. וזו השיטה: כבי את המסך, קחי כמה נשימות עמוקות, וחשבי עם עצמך למה היא כל כך מעצבנת אותך, במה זה מועיל לך, ומה תהיה דרך טובה יותר להתייחס אליה. העיקר, תדגישי לעצמך שהיא לא באמת שווה את זה שתתעצבני עליה, אולי תרחמי.

לקשמי

New member
תודה

בינתיים השרשור שם נמשך ונראה שהוא באמת התמתן. בחרתי לנצל את ההזדמנות הזאת כדי ללמוד משהו גם על עצמי. כמו שאת אומרת, לבדוק עם עצמי למה זה כל כך מרגיז אותי בעצם ואולי בעצם אני זו שפוגעת בעצמי, כפי שכתבתי לה בקשר אליה. אני מרגישה שיש שם הרבה ביקורת ושיפוט כלפי ציבור מסוים של אנשים, והביקורת הזאת לא מוצדקת לדעתי. אז אני מנסה להציג את הדברים באור אחר וכאמור למתן את הדיון.

ToryMaster

New member
יש ספר

דיברתי עליו המון, "אופטימיות נצחית" של לני רביץ. הוא מדבר שם על זה שברבות מהפעמים אנחנו נדחים מאנשים ומתעצבנים עליהם בקלות כי אנחנו רואים בהם דברים שאנחנו לא אוהבים בעצמנו. הוא טוען שהשיטה היא לגשת את הבן אדם, ולהשלים עם הפגם ע"י זה שאת משלימה איתו, ותוך כדי זה להתחיל הליך של השלמה עם זה שאת לא מושלמת, ויש בך פאקים.

לקשמי

New member
ואת יודעת מה מצחיק?

שבדיוק את התיאוריה הזאת כתבתי לאותה גולשת בפורום.

חייםלוי

Member
מנהל
גם לי יש גולש שמדי פעם נכנס ובכל

פעם שהוא מופיע הוא מקפיץ לי את לחץ הדם. מזל שיש לי לחץ דם נמוך
אני לא מוחק את ההודעות שלו כי הן לא עוברות על חוקי הפורום אבל משתדל להתעלם ממנו ומהודעותיו. לא תמיד זה הולך לי אבל אני משתדל.

למעלה