הרהורים

אמא לה3

New member
הרהורים

בכל העולם מתקיימות מדי פעם השתלמויות למאמנים. בארה"ב הנושא כל כך מפותח שההשתלמויות כוללות את מיטב המאמנים והמתעמלים/ות והאירוע כמובן יקר ויוקרתי. מעבר למה שתואר בהודעה הקודמת (על בית הספר למצויינות למאמנים), מתקיימות עוד השתלמויות . בהשתלמויות אלו, המאמן הראשי מסביר על אלמנט מסויים, דרכים ללימוד אותו אלמנט וכמובן דוגמאות וביצועים ע"י המתעמלים. בארץ, כרגע, דוקא איגוד האקרובטיקה מעביר השתלמויות כאלו למגוון המאמנים הלוקחים חלק בגימנסטרדות השונות. לצערי, למדריכות ולמאמנות צעירות, לאחר הלימוד בבית הספר למאמנים אין שום דרך בצורה מסודרת להמשיך וללמוד ולהתפתח (מעבר, כמובן לעשייה מעשית בהתאם לרמת הקב' בה הן עובדות) וזה ממש חבל. הייתי כן רוצה לראות גם בארצנו השתלמויות המיועדות למדריכות ולמאמנות בכל הרמות על מנת שכן יהיה קידום ממשי לענף (הרי מתעמלת בינונית בקב' עממית, שהגיעה לרמת ערבית פ"פ, סיימה קורס הדרכה וחזרה לעבוד בקבוצה שבה הרמה היא של ערבית פ"פ, מקסימום סלטה, לא תילמד ולא תלמד מעבר לכך גם הלאה לא?). זה דוקא כן משהו שאפילו אנחנו, במסגרת הפורום, כן יכולים לקדם ולעשות. אנחנו יכולות להחליט על מפגש מסויים, השתלמות, להזמין מאמנים (בתשלום, כמובן) ולקיים השתלמויות בכל נושא שנבחר. ראיתי כבר שעושים דברים כאלו בפורומים אחרים. האם אתן הייתן לוקחות חלק בהשתלמויות שכאלה?

Tammie

New member
גם אני!

אני חייבת לציין שבאקרובטיקה- ההשתלמות האחרונה שנרשמתי אליה התבטלה עקב חוסר במשתתפים.... השלב הבא הוא להחליט על נושא- מה הכי מעניין אתכן?

השתלמויות מאמנים

דווקא כן יש קורסים והשתלמויות שונות למאמנים, והמצב אפילו רק הולך ומשתפר כשכל שנה יש יותר ויותר קורסים. בביה"ס למאמנים של מכון וינגייט, במכללה האקדמית, בביה"ס להשתלמויות של המכללה בוינגייט (לא חזרתי על עצמי, ציינתי כרגע 3 גופים שונים שמציעים קורסים), בסמינר הקיבוצים, במכללת גבעת וושינגטון, באוהלו בצפון ועוד. הקורסים המוצעים בין היתר הם הכנת מופעי ראווה, קפציות, טרמפולינות, תנועה לגיל הרך, התעמלות לגילאי על-יסודי, כושר גופני, תזונת ספורט, ניהול מרכזי ספורט ועוד, כל אלה קשורים במישרין לעבודת מאמנות התעמלות ויכולים לתרום רבות לעבודת המאמן. מידיי כמה שנים יש השתלמויות חד יומיות ספציפיות ע"י איגוד ההתעמלות. השנה למשל, האיגוד הפסיק/הגביל את השתלמות השופטות והמאמנים לשנה זו, אך אורנה שי האחראית על השיפוט הציעה בכל זאת לקיים השתלמות מסוג זה באחד הבתים ורק אמרה לכולם להתארגן ולהזמין אותה והיא תבוא לתת השתלמות. אבל אנשים לא מתארגנים. קשה מאוד לארגן דבר כזה. הייתי שמחה לארגן השתלמות כזו של בנות הפורום, אך בפועל אני לא רואה את זה קורה, כי צריך לפחות 20 בנות שיתחייבו להגיע ולשלם, להזמין אולם וכמובן מרצה. אולי אם מספר המשתתפים הפעילים בפורום יגדל נוכל להריץ יוזמות מסוג זה.

למעלה