הרהור על אנשים:

אני מנסה לשפר את הדיבור שלי ושל אנשים סביבי. אני מדבר על מה שאוהבים לעשות כדי לחזק את החברויות, ופותר בעיות בעזרת הסברים כדי לשמור על שלום בין אנשים. אם שופט רוצה לראות ראיות ולא רוצים שידע, נאלצים לסרב לענות ולסרב להראות. אנשים חושבים בצורה פשטנית ומשעממת. אתה אומר לבחורה שהיא נחמדה ושאתה אוהב אותה אז היא חושבת שיש לך כוונות רומנטיות עליה. כדי למנוע את זה צריך קודם כל להיות שמח וחייכן ולחיות טוב שזאת הנקמה הכי טובה. חשבתי גם אולי אם אגיד לפעמים בצחוק מלים בוטות כמו פק שיט, זה יזכיר לאנשים שהם חושבים מכוער על דברים כמו אהבה, ואז יהיו יותר שלום ואהבה בין אנשים.

dory30

Well-known member
חשבתי גם אולי אם אגיד לפעמים בצחוק מלים בוטות כמו פק שיט, זה יזכיר לאנשים שהם חושבים מכוער על דברים כמו אהבה, ואז יהיו יותר שלום ואהבה בין אנשים.
יש אמירה שלפיה אדם שמקלל הוא לא אדם שלילי, לעיתים זה יכול לשחרר לחצים בכפוף למינון. אחיו של מחבר של אבא שלי היה דיפלומט פורטוגלי, שבעיתות משבר ולחץ רציניים היה הולך לשירותים ומקלל את כל מי שעלה בדעתו (אשתו, הבוס והממשלה בין היתר) ואחרי זה חוזר לעמל יומו רגוע כאילו חזר מויפסנה בהודו.

יחד עם זה צריך להשתדל לא לדבר רעות על אנשים, אלא להתייחס עניינית למה שעושים לך ולפעמים להתלונן. זאת התנהגות יותר מכובדת. קללות בצחוק זה לא נורא, אם לא ייעלבו מזה. אם צריך לנזוף ולהעיר אני אוהב את האמירה הניטרלית: "אני מקווה שיהיה לך לא טוב". יש הבדל רב בין להגיד "זאת האמת" ובין להגיד "תאמין לי שזאת האמת": אפשר להגיד שיחליט אם להאמין לי גם אם זאת לא האמת, ושאני לא רוצה להגיד מה האמת. זה יותר כדאי כי אז לא יתפסו אותי בשקר ולא יימנעו מלהגן עליי מפני השומע. למשל כשחושדים בי ושואלים אם גנבתי או אם קיללתי, יותר כדאי לשתוק מאשר להסתבך בשקרים. אמנם לא מדברים עם אנשים שלא מכירים כי הם לא יבינו ולא יקשיבו, ועלולים מתוך רגש להגיב בחוסר היגיון. צריך לדעת להגיב בשנינות לאמירות, לסתור אותן לפעמים ולדבר ביעילות רבה.

נערך לאחרונה ב:
אני המצאתי את זה, אם כי למדנו פעם אגדה שלפיה האב קילל את בתו שייקח אותה הלא טוב כלומר השטן, ומאז היא הייתה סגורה בארמון מפואר ולא יכלה לצאת ממנו ודווקא זה כאילו הלא טוב.

פעם שאלתי עובד סוציאלי אחד נחמד אם זה עונש טוב להגיד "אני מקווה שיהיה לך לא טוב", אז אמר שאתאר לעצמי שהשופט אומר לנאשם לבוא ביום ראשון לקבל את העונש, ובתור עונש אומר לו "אני מקווה שיהיה לך לא טוב":)

אמירות נזיפה כמו "התבייש לך" "אתה חוצפן" "אתה לא בסדר" "שיהיה לך לא טוב" מותרות ופוליטיקלי קורקט. כששוטר או שופט שואל אם עשיתי עבירה אפשר להגיד שיחליט אם להאמין לסיפור שלא, אבל לא אוכל לענות מה העובדות. זה פשוט מהסיבה שאני לא רוצה שידעו את העובדות ונאלץ להסתיר אותן. מבחינה הגיונית זה כמו לענות ולסרב להראות ראיות. זה לפחות למיטב הבנתי. צריך לשאול חברים מה עשו וכמה הצליחו בתחביביהם השונים לאחרונה, ולספר אותו דבר על התחביבים שלי.

נערך לאחרונה ב:
לשוחח עם חברים על תחביבים ועל נושאים רגשיים.
לדבר מאוד ברור ולעניין.
לדבר בשפה יפה.
להיות שמח, אמיתי ועדין.
לפתור מריבות בעזרת הסברים.
לתת הרבה אהבה ודאגה לחברים.
ליצור אמנות מקורית ומעניינת.
לשמור על המסורת.
לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.
לחיות בריא ונכון.

למעלה