הרהור קל שעלה בראשי לפני כדקה

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
הרהור קל שעלה בראשי לפני כדקה

[זה יישמע די מעופף בהתחלה] משמעות החיים - אם הדת גרמה לאנשים להאמין שלחיים שלהם יש משמעות ושלפי מה שהם יעשו בחיים שלהם ייקבע גורלם אז זה בעצם מאד מלחיץ לדעתי אשליה של מישהו צופה מלמעלה כל שניה מהחיים שלכם כל החלטה קטנה שלכם כל פעולה ברורה מאליו שלכם היא מפחידה באותה מידה - בעצם יותר מאפילו - פראנויה מ BIG BROTHER = לווינים מתסכלים מלמעלה :) אז בעצם הסוג פחד הזה היה קיים הרבה הרבה לפני ג´ורג´ אורוול

Alinush182*

New member
מממממממממממ........

זה הרבה חומר למחשבה! אבל רק בגלל שיש לי מחר מבחן ואין לי כוח להתכונן אני חשבתי על זה וזה מה שיצא מזה: כאילו אם אתם חיים רק בישביל לחיות טוב אחר כך או משהו כזה? יענו הגילגול הבא שלכם יהיה יותר טוב, אבל גם אותו לא תוכלו לממש כי תמיד תצתרכו לישמור על אל ואחד כללים כדי לחיות טוב יותר בגילגול הבא וכך האלה........אז מתי נהנה מהחיים ונשתחרר מהגילגולים לגמרי? לדעתי הגילגולים הם מין עונש על החטאים שלנו בעודנו היינו חיים.... כאילו עם היינו טהורים בגילגול הנוכחי אז נשהה בגן העדן עד שנחטא פעם נוספת? בתשובה שלי יש יותר שאלות מתשובות..... בייייייייי בייייייי
אלינה

S__A

New member
../images/Emo52.gif אבל יש לי דעה אחרת ...

גורל לא נקבע ממה שאתה עושה.. וגם לא הדת גרמה לזה.. אני מאמין שגורל מושפע מהאישיות שנקבעה לך בטרם יצאת לאוויר העולם והיא נקבעה גם מהגורל שלך, שגם הוא נקבע לך בטרם יצאת אל העולם. ואגב, כל דבר מושפע מהשני - הגורל שלכם מושפע מהאישיות שלכם. האישיות שלכם מושפעת מן הגורל שלכם. אגב, מכירים את הספרים האלו עם מיליון סופים ? שאתה מגיע לפרשת דרכים ואז אתה צריך להחליט אם לעשות ככה או אחרת אז אני מאמין שהחיים שלנו הם כאלו, אם נעשה ככה, אז הגורל שלנו ילך בדרך כזו, ואם נעשה אחרת אז הגורל שלנו ילך בדרך אחרת ...

TomerZimmermann

New member
זה לא גורל

אם האישיות מושפעת מהגורל והגורל מהאישיות אז אתה לא מאמין בגורל. גורל טוען שלא משנה לאיפה תמשיך לקרוא (על פי המטאפורה של הספרים) תמיד תגיע בסוף לאותו דבר...

S__A

New member
איפה בדיוק מצאת את ההגדרה הזאת ?

ואל תגיד לי ש"כולם יודעים את זה" ... אגב - גורל [ע"פ מילון רב-מילים] : כוח לא רציונאלי חיצוני או פנימי, שהאדם מרגיש כי הוא קובע את מהלך חייו בעולם ואין לו שליטה עליו; מכלול האירועים בחיי אדם הנתפסים כנקבעים בידי כוח זה , ואינם תלויים ברצון האדם ומעשיו. אני אישית חושב שמשהו מסויים משפיע על הגורל, במקרה חשבתי על האישיות שלנו וזה הסתדר לי בראש... יש לך הצעה יותר טובה ?!

time to fly

New member
איזה מעניין, לפתוח דיון

באחד מהנושאים היותר אבטרקטיים שיש (מבחינתי) לעניינך S_A, תקופותמסוימות החזקתי בדיעה שהגורל נקבע לך מראש לפני שנולדת, ואפילו שאתה חושב שאתה משנה דברים, נקבע לך שתשנה, כך שאתה בכלל לא משנה אלה רק מגשים את ייעודך ופועל לפי התסריט. לא יודע, אחד הדברים המאוד מאיימים עלינו, בני האדם, לדעתי, זה לדעת שאין לנו יכולת לקבוע את חיינו. בדיוק כמו ניאו, כך אנו "רוצים לשנות את הכוכבים" ("סיפורו של אביר" הנפלא, אם מישהו ראה
) ולפעמים אנשים מרגישים נשגבים יותר כאשר הם מבינים שהם חלק מדבר כלכך גדול וכלכך מסתורי כמו המציאות שלנו או הקוסמוס או כל תיאור הנובע מתיאולוגיה כלשהיא, ומשלימים עם העובדה שהם לא צריכים לחפש איך לשנות את גורלם והולכים לאן שהמציאות לוקחת אותם ולא מנסים להזדהות איתה, רק מביטים. לא יודע אני לפעמים שם ולפעמים שם יודעים, לפי תפישה אחת, אנחנו, הנשמות, שזה בעצם אנו ולא הגוף הפיזי שלנו (לפי פן אחד מתפישת עולמי - שאנו תודעה ולא גוף, אבל משפט קטן זה מחטיא את כל התמונה שלי) אז לפי התפישה הזאת היא, אנחנו בוחרים את הגלגול שלנו לפני שאנו נולדים, את ההורים, אחים, הסביבה בה נחייה, כדי לחוות תיקון מסויים שיביא אותנו הלאה, לעבר הגאולה. (ופה אני מתכוון לענות על שאלה שהועלתה מקודם) אז בעצם לפי תפישה זאת, אנו קובעים את ייעודנו רק שאנו יכולים להישאר בשינה עמוקה, ולא לבצע כל תהליך מודעות ותיקון או להתעורר ולחוות את מה שאנו אמורים לחוות בגלגול הזה לא יודע כמה עניתי בצורה ישירה/מלאה על הנושא של גילגול, פשוט נושא זה רחב ועמוק כלכך, כמעט כל תקופת תודעת המין האנושי, דנו אנו בני האדם המתורבתים או השבטיים בנושא המוות והלידה. אז לאט לאט אפשר יהיה להביא מידע לגבי מהות הגילגולים והמשכיותם, מה שאלינוש העלתה שוב, לפי תפישה אחת אנחנו בכלל לא נשמה אלה קרמא, שגוררת אחריה את כל העוונות שלנו, תשוקות ופחדים ולפי הקרמא עימה נפטרנו, כך לידתינו תהיה בגלגול הרציף אחרי. לפי תפישה אחרת, כמו שאמרתי, ישנם גלגולים טובים יותר וטובים פחות, אין דווקא כרונולוגיה ברצף הגלגולים מבחינת הקשר בינהם, יש יותר Master Plan שיביא אותנו רחוק לעבר הגאולה ויש עוד ועוד ולא יודע כמה זה משנה, תפישה זאת או אחרת, אולי לי עכשיו קצת פחות, אע"פ שהייתי עמוק בתוך כל המיסטיקה תקופה מסויימת בחיי, כעת אני מנסה לחוות את הרגע בצורתו הטהורה ביותר לא מנסה להבין דברים שאין לי מושג בהם, אני לא מנסה להתיימר להבין דברים שרמת החוויה שלי היא אמונתית ולא ידיעתית כלומר מה שאני יודע, רק זאת יודע אך לא מנסה ללכת אחרי האמונות שלי, כי הן פרי מוחי ותאוותיי נכון שאמונות לעיתים מגיעות מהמציאות, מהחיבור לעולם, מהאינטואציה, וזאת מקווה אני לדעת כזה יגיע, מה אמת ומה לא. זהו לא יודע כמה מובן או מפוזר יצאה הודעתי זה לא תמיד כך? הודעות? יש להודעות מורכבות נטייה, אצלי בכל מקרה, לצאת לפעמים כלכך מפוזרות ותמיד אחרי שחרור ההודעה יוצא לי לקרוא אותה ולראות כמה לא העברתי את המסר אותו רציתי להעביר בכל מקרה אין לי זמן לעשות הגהה מכבה שיובנ
שלומי

S__A

New member
סוף סוף מישהו הבין אותי !!

תודה על ההסבר, מאוד אהבתי את כל המידע שמסרת פה. אשמח לדעת מאיפה מצאת את המידע הזה, כדי שגם אני יוכל למצוא כי בינתיים כל שעה צצות אצלי שאלות חדשות .. וגם משעמם לי אז בכלל .. הייתי מאוד רוצה לדעת על ספרים בנושא גילגול נשמות, גורל ומיסטיקה .. אגב, היית מציע לך לעשות הגהה על ההודעה היפה הזאת ושמנהל הפורום הטוב-לב והמיסתורי יהפוך אותה למאמר .. [אגב מנהל, אל תמחוק את ההודעה הזאת אחרי ההפיכה למאמר, תן לדיון להימשך]

S__A

New member
שני תוספות ... חשוב !

אגב ראשון : חבל שדיון כזה טוב מבוזבז , כי אף אחד לא משתתף בו .. אז .... תשתתפו אנשים ! כן כן, גם את\ה שקורא\ת את ההודעה ! [ ההבדלה בין זכר לנקבה היא גם בשביל האנדרוג´יניות של Love_asp ] אגב שני : מישהו פה יודע אם אפשר לקחת קורסים על נושאים כאלו [מיסטיקה,גורל וכו´] באוניברסיטה ??

S__A

New member
ועוד תיקון קטן : שתי תוספות ...

שהמורה ללשון לא תגלוש לפה במקרה ותצעק עלי ..

RedStorm

New member
אתם

מאמינים ששכל דבר שתעשו בחייכם הוכתב מראש?????? ואתם לא יכולים לשנות את זה?

TomerZimmermann

New member
איבדתי אותכם...

לא הבנתי מה נאמר פה אבל לא עקרוני במיוחד בגלל שאני ממש לא מאמין בגורל או כל כוח עליון\מנחה\מכוון או מה שיהיה.. אני מאמין שאנחנו נולדים, חיים את החיים חסרי המטרה שלנו, עושים מה שבא לנו מתי שבא לנו איך שבא לנו בלי שום הכוונה ואז מתים... בכל אופן, הדיון לא ממש רלוונטי בשבילי... ועוד משהו, איך אתם מצפים שנשתתף בדיון שנערך בסביבות 1 בלילה... לחלקנו (לצערי הרב) יש בית ספר ומבחנים... :(

time to fly

New member
שכחתי להגיד לך אתמול, תודה :*) ו...

מידע????? ממממממ...... כלכך קשה לתת לך שם ספציפי של ספר מסויים אולי בתור התחלה אמליץ פה בחום על שני ספרים: "זן באומנות הקשת" ספר מצויין ועמוק כלכך,שיש בו המון ממה שאני אוהב לקרוא "תימצות מורחב" המתאר את חוויותיו של פרופסור גרמני לפילוסופייה מערבית שאורז את פקלאותיו וקופץ על ההזדמנות להרצות ביפאן וללמוד בו זמנית זן (ובכוונה איני אומר זן-בודהיזם) ספר שני- "הסיפור שאינו נגמר" ספר מוווווווווווווווווווווושלם שאולי לא קשור ישירות לגורלות וגלגולי נשמות, אבל מלמד אותך להאמין בעצמך, ובעיקר בגלל זה הוא נכנס לכאן, כי תפישת העולם הרוחנית חייבת להיבנות ממגוון כמה שיותר רחב ושונה של אספקטים- זוויות. אבל יודע מה העצה הטובה ביותר שלי אלייך? תתחיל לחפש. ואני בטוח שהנך עושה זאת. אבל פשוט חפש תשובות לשאלות שלך, אל תפסיק, לך אחר ליבך והאמן בעצמך שיודע אתה מה הטוב ביותר בשבילך, ורק אתה יודע את האמת שלך, אף אדם אחר זולתך. (ולפעמים אנו עצמנו לא יודעים
) תיכנס לפורומים רלוונטים, תקרא, תיזום דיונים, אנשים בטוח ישמחו לקראתך, ואולי אתה יכול גם להתחיל מעוד ספר קריאה של קסטנדה - הדרך לאיכטלאן. לא קראתיו אך יודע אני שהוא הנכון לקריאה משורת ספריו. בעצם כנס ל"דרך לוחמים" (ואני לא עושה פה ספאמינג לאיזה פורום, זה קיוסק!!! ) תקרא שם המון מרוחו של קסטנדה. אבל הכי חשוב, מצא את מה שליבך חפץ בו, מה שמדבר אליך הכי המון. אני למשל למד המון מספריי ילדים, יש שם חכמה אדירה ומשלים נפלאים שמלמדים אותי כל פעם דבר חדש.
שלומי

lin23

New member
בהמשך לענין ה"גורל" - תורת הכאוס

"רובנו מאמינים שאנו שולטים באופן בו אנו מגיבים למצב מסויים,ולכן יש לנו רצון חופשי לקבוע את מסלול חיינו. בהסתכלות כזו התנהגותנו היא במידה רבה רנדומלית, שכן יש יותר מאפשרות אחת למה שיקרה. אפשרות שנייה אומרת שעתיד היקום כולו, כולל בני האדם, נקבע מראש, ורצוננו החופשי הוא רק אשליה. רעיון זה נראה לנו מוזר ולא מציאותי אך הוא הועלה שוב ושוב ע"י פילוסופים רבים במהלך השנים. הרעיון מעורר שאלות קשות בנושאים שונים. אם העולם באמת דטרמינסטי (קבוע מראש), אין סיבה להעניש פושעים, שכן אין הם יכולים לקבוע אם ברצונם לבצע או לא לבצע פשע. מצד שני כבר נקבע מראש אם נעניש פושע או לא. אם העולם דטרמינסטי גם העובדה שחלקנו לא מאמינים בכך נקבעה מראש. מה אם העולם הוא כאוטי? כלומר העולם פועל עפ"י חוקים קבועים מראש"... "אם כן, במה נבחר? האם עלינו להאמין שהכל נקבע מראש או ברצוננו החופשי? אדוורד לורנץ מהוגי מדע הכאוס מציע שנאמין בכל מאודנו ברצוננו החופשי. אם הרצון החופשי הוא מציאות, אזי בחרנו באפשרות הנכונה. ואם לא, לפחות לא טעינו, מכיוון שמעולם לא ניתן לנו רצון חופשי לבחור." ודרך אגב "בלינק 182" DO SUCKS!!! לא יעזור לכם כלום, אולי אתם מבינים גדולים בקונספירציות אבל במוזיקה ממש לא. בחייאת זו מוזיקה שילדים בני 17 אוהבים, אולי אתם בעצם כולכם ילדים קטנים. שמא אתם "זוועטוטים"?!

RedStorm

New member
מבין או לא!

דווקא אני עונה לך למשפט האחרון שלך כי הוא היה מרגיז אני אוהב מוזיקה שגורמת לי הנאה במקרה הזה בלינק הם כאלו מבין במוזיקה לא אוהב כן

IC4

New member
אויש נו, ארשום פה מה שרשמתי פעם

בפורום מוזיקה בתור אחד שלא יוצר מוזיקה אלא רק אוהב לשמוע אין ממש מה להבין במוזיקה מה שיש להבין זה לדעת לשמוע מה שאתה נהנה לשמוע אוקיי , אז נכון שג´אז לא מרגש אותנו, וסטיירווייז לא מעמיד לנו את הזין או לא יודע מה לעזאזל את שומעת :) אבל בלינק פשוט טוב וכיף לשמוע בקשר לצד האחר של ההודעה שלך לראות את התנהלות האירועים כ"גורל קבוע מראש" זה ממש בולשיט לדעתי הגורל הוא בעצם מה שאת עושה ממנו, כמו השקפת "החיים הם סרט" שטריניטי ואני מחזיקים בה הרי אם בןאדם מאמין בגורל איזה מן מוטיבציה יש לו לעשות משהו למה לא לשבת סתם בדירה הריקה אם תחתונים במקום ללמוד שבע שנים ולהיות רופא - אם גם ככה הכל מסתכם ב"גורל" אני כן מאמין ד"א ברעיון של "זה לא אשמת הפושע" אבל לא מקיום דטרמיניזם אלא בגלל שהפושע הגיע למצב שעל סמך כל מה שהוא למד בחיים ואיך שהוא רואה את מקומו בעולם, הוא לא יודע מה עוד הוא יכול לעשות חוץ מלבצע פשע חיזוק לטענה שלי היא שרוב בעלי החיים קיים אצלם דחף בסיסי לשרוד

time to fly

New member
חברה חברה חברה, יחי השירשור

ומוות להודעות החדשות!!! בקשששששששששששששהההה לשרשר הודעות הקשורות אחת לשנייה כרונולוגייה, כאילו דאהההההההההה!!!!! טוב בקשר לבלינק יש לאנשים המבינים בתחום מסויים ברמה טכנית בסיסית ומעלה נטייה להסתכל על העולם או התחום בו הם מבינים דרך המשקפת המקצועית הזאת זה מביא להם, לעיתים,את איבוד הרגש הכלכך נחוץ להבנה של כל דבר הקשור לבני אדם (שהוא לא תאורטי וקר) ניהלתי דיון זה בעבר עם חבריי שלא עשו הפרדה בין הרגש לתאורטי, לקר, לאקדמי לפעמים אנשים שוכחים גם שמה שלימדו אותם בבית ספרם היה סובייקטיבי ושייך לאסכולה מסויימת. מורים משפיעים ומנתבים את תפישת תלמידיהם. לין, (ואני לא הופך אותך לאובייקט הראשי אליו התייחסתי בפסקה מקודם, זה היה במבט "מקרו-אי" יותר) נסי להבין שצרכים שונים לאנשים שונים. אני למשל מתייחס לקצב כשאני שומע מוזיקה, לבס ולתופים, בעיקר לתופים וסתם יפה היה הקטע : שהופתעתי מקודם כשראיתי את מילות השיר של דרימ-טיאטר, שיש לי את הדיסק בית , שהוא סוף הדרך!!! והדיסק שיש לי הוא הוא החלק הראשון לדעתי, ובטח גם בו ישנן יצירות שקשורות לרוח ושאלות קיומיות, ובחיים לא ידעתי זאת!!! נפלא שישנו חיבור בין כתיבה עמוקה או רוחנית לנגינה פאקינג מדהימה, טכנית-וירטואוזית, פאקינג אלוהית ומתופף שהוא קונספירצייה, כי אי אפשר לנגן כך
אחותי למשל הזדעדעה לשמוע שקראתי למישהי מתוקה "איך אפשר להגדיר מישהי כמתוקה???"בעולם המושגים שלה מתוקה מזוהה כטפשי, חלול, נטול כל אינטליגנציה ואינפנטילי, ובעולם המושגים שלי, בחורה שתהיי איתי חייבת להיות מתוקה הכי חשוב !!!
IC4, אני אוהב אותך נהנה לקרוא אותך ות´הודעות שלך זה שהגורל קבוע מראש, לא הופך אותך לצמח פשוט זאת זוית אחת דרכה רואים את העולם, ובתוך המשגרת שלה משחקים והמסגרת שלה מצטרפת לעוד מסגרות שיוצרות שלם במילים אחרות: הבנתך שהגורל נקבע לך לא חייבת להפוך אותך לצמח כי תלוי מי אתה אם המסגרות הנוספות שלך מכילות בתוכן אמביצייה, פעולה ולא תגובה, אמונה עצמית, ביטחון בדרכך, אהבה לעצמך ולאחרים, אז תהיה אדם שמאמין בגורל ויוזם ומגשים את המקסימום שאפשרי להגשים בחייו, כי הא יודע שהוא אינו יודע את גורלו, רק יכול ליצור לו כזה, כי אולי נקבע לו שייצור כזה, וזהו גורלו? ואולי הוא אדם פאסיבי שמאמין שאלוהים יביא לו כלה ומקצוע ושאינו צריך לעשות דבר חוץ מלהתפלל כל היום? דברים מורכבים כלכך, לא ניתן להתמודד עם סוגייה אחת בלי לקשור אליה את האחרות או להביט במבט כולל יותר. אני מאמין שקיים עוד המון!!!!!!!!!! שאיני מבין אבל אני לא מנסה למצוא תשובה מסויימת, כי ברגע שאחפש תשובה מסויימת, אמצא את הלא נכונה, ולא אאפשר לתשובה הנכונה להגיעה כי ארצה כלכך להרגיש את הטעם אליו אייחל, וכשטעמה של התשובה יגיעה ללשוני, לא הבחין בו או אם אבחין, לא אתייחס אליו. אחרי שירות הקורס ויפאסנה האחרון שלי הבנתי שאני צריך ליצור לי מטרות בחיים - "אופק". כי ברגע שאין לי אופק, כל פעולותיי הן ארעיות, כל רגע שיניתי דברים בהתאם לרוח הזמן. ברגע שקבעתי לי אופק - נ.צ. יכלתי לכוון אליו את מצפני. ברגע שאין לי אופק, המצפן שלי רקד יותר מדי. שלכם שלומי

IC4

New member
אני טיפש

עד שגמרתי לקרוא שכחתי מה שרציתי לרשום
תודה על הנאתך ממני כקודם כל בקשר למה שאמרת על החיפוש אחר התשובה המסוימת שאתה מחפש זה מזכיר לי את צוחה והתבססותו המעורפלת באמונה שאני יצרתי את הפורום הזה :) אז כפי שאמרתי אני לא זוכר מה רציתי לרשום עוד אבל אני זוכר שרציתי משום מה לרשום את המשפט LETS BE ALL WE CAN BE כתגובה להודעה שלך (או הודעה אחרת <?>) משפט שאני מאד אוהב (מהפריצה לאלקטרז, למרות ששם אם המשפט היה מבוצע, לא היתה יותר סאן פרנציסקו)

RedStorm

New member
לגורל יש מטרה

IC4 יכול להיות שיש מטרה לחיים שלך לגורל שלך אבל כל אחד יכול להגיע עליה בדרכים שונות אפשר בלשבת בבית כל היום עם תחתונים וגן בלהיות רופא שפורץ את הגנום האנושי העיקר שהגעת למטרה בדררך הכיפית או לא

למעלה