הרהור/ שאלה

נטלי666

New member
הרהור/ שאלה

היי חברה, מעניין אותי מה, לדעתכם, הקשר בין גאונות לשיגעון? יש כזה בכלל? אני מקווה שהשאלה מובנת

russell

New member
תלוי את מי שואלים

גאון בחיים לא ימצא את הקשר והטיפש בחיים לא ימצא כלום חוץ מהקשר הנ"ל.

melindo

New member
לאחר חשיבה ראשונה

רוב הגאונים המוכרים בעולם, מוכרים בעקבות המצאות ידועות תחשוב על טלויזיה סתם המצאה רגילה מה כבר כל כך מיוחד בה... אבל בעבר היה צריך להיות *משוגע* בשביל להמציא כזה דבר.

shabaz

New member
גאון אמיתי, אולי.....

אבל יש גאונים שהם נקראים גאונים רק בגלל הידע שלהם... בגלל שהם טובים במתמטיקה, והם לא קרובים להיות משוגעים. אתה בטח מתכוון לזה, שיש משוגעים שהם גאונים... ובכן, אני משער כי התפיסה שלהם היא יותר חופשית וגדולה משלנו, בני האדםן המאופקים, שצריכים להתנהג לפי חוקי החברה.. אני מניח שאולי הם גם מפחדים.. המשוגעים חיו עם תפיסה חופשית כל הזמן לכן היא כנראה מפותחת וזה הופך אותם לגאונים...

גאונות\שיגעון

מאוד תלוי באלפי הגדרות. נניך שמשוגע הוא אדם המביע את אשקפת עולמו ואשקפה זו היא סוטרת את דעת הרוב. אם אותו אדם יצליח לאוחיך שאשקפת עולמו נכונה יעריכו אותו כגעון לאומת זות אם הוא לא יצליח אז.... נ.ב אם תבדוק היום תראה שהמספר היחסי של משוגעים למספר האוכלוסין הוא נמוך לאומת העבר געונות: תואר שמקבל מישהו שאוכיך את העובדה שהו חשיו על משהו שאחר לא חשיו עליו ושהדבר הזה הוא נכון. משוגע: תואר שמקבל מי שאיתנעגותו או דעותו שונות מהכלל. שנהים מתארות אנשים שפעילות מוחם שונה מהרגיל.

למעלה