הרהור

enbalush

New member
הרהור

אני צמחונית 7 שנים (כבר סיפרתי), ואמרו לי תמיד:"זה יעבור לך"... וכמובן שהתנגדתי לרעיון הזה, בקרוב אני 25, אז כבר לא אומרים לי את השטות הזו, האם רב הנערים/ות צמחונים או טבעוניים חוזרים בהתבגרותם לאכול נבלות? קשה להבין את זה...

חדף

New member
לכולם אומרים את זה

ברגע שהפכתי לצמחוני פתאום לכל חבר שלי היה איזה חבר של חבר של שכן של בן-דוד מדרגה שנייה שהיה צמחוני וזה "עבר לו". ברוב המקרים זה סתם נסיונות סתמיים לשכנע אותך שאת עושה שטות. יש גם מקרים אמיתיים כאלה, אבל זה בעיקר ילדות מתלהבות שנהיו צמחוניות כי מגעיל אותן לאכול בשר. אני ממש לא חושב שזו איזו תופעה רווחת.

tali_le

New member
../images/Emo32.gif ילדות מתלהבות ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

*טלי רותחת*

Neta558

New member
עזרה בהרהורים

אין לי מידע וסטטיסטיקות לגבי צמחונים וטבעונים שחוזרים לאכול בשר בגיל מסוים. (אלון-מה איתך?) יש לי את תמונת המצב שאני מכירה מחברים ומכרים, שהיא בודאי לא מייצגת (על אף שאני מכירה יותר צמחונים וטבעונים מהודי ממוצע). ישנם בני נוער שעוברים תקופת צמחונות שכזאת. זה יכול להיות קשור בחברים חדשים צמחונים, בגל מוסר שתוקף אותם... נוהגים להגיד שצמחונות זו עוד אופנה, וכמו כל אופנה של בני נוער, היא תעבור. בודדים האנשים שנתקלתי בהם שבאמת עברו תקופת צמחונות קצרה וחזרו לאכול בשר. היו כאלה שחזרו בהוראת רופא, בלחץ של ההורים... אבל אצל רובם משהו בתפיסה השתנה בכל הנוגע לזכויות בע"ח. בקיצור, הטענות האלה כמוהן כטענות לייחס צמחונות וטבעונות למרד נעורים שחולף עם הזמן... מקווה שזה לא נכון

Neta558

New member
וסיפור אישי, סתם כי נזכרתי בו...

אני לא ממש זוכרת את התגובות לצמחונות שלי, אבל התחלתי עם זה מוזר, אז בטח הגיבו מוזר. קצת אחרי זה החלטתי לעבור לטבעונות. הייתה לי את הסביבה התומכת של טבעוני נוער מרצ, אבל חברים מחוץ לתנועה ממש לא הבינו מה אני עושה. שניים מהם החליטו לנסות להמר כמה זמן זה יחזיק. אחת הימרה על חודשיים, השני היה נחמד ונתן לי חצי שנה. אחרי כמעט שנה הוא טען שהוא ניצח, כי הוא היה יותר קרוב... חבל שלא התערבתי איתם על משהו מענין... שבוע טבעונות שלהם למשל

vegan

New member
הסטטיסטיקה שאספתי

כאשר אני שומע על מישהו שהיה צמחוני והתקלקל (יש הרבה כאלה לצערי) אני תמיד שואל מדוע, בעיקר לצורך הסקת מסקנות כיצד לשמר את הצמחונים ככאלה. כמעט בכל המקרים מתברר שהמעבר חזרה מקורו בטעות - סברה כאילו הצמחונות פגעה בבריאות. לפעמים זו החלטה של אותו אדם (ככל הנראה בהשפעת האמונות התפלות הרווחות בסביבתו אוכלת החיות) ולפעמים בעקבות עצה רפואית לא אחראית מרופא שלא למד תזונה ומושפע גם הוא מהאמונות התפלות לגבי אכילת חיות. המסקנות שלי הן: 1. להפיץ ככל האפשר מידע אמין לגבי תזונה בריאה. 2. להשתדל לשמור על אורח חיים בריא למען הדוגמה האישית. 3. להסביר לאנשים את ההבדל בין רופא לתזונאי ובמיוחד תזונאי המתמחה בתזונה טבעונית. ברור שרק האחרון יכול לתת מידע אמין בנושא. 4. לעתיד, להפיץ מידע אמין בקרב ציבור הרופאים. צעד זה יכול להתבצע על ידי כל צמחוני וטבעוני בעל מודעות שיכול להביא חומר בנושא לרופאו האישי.

guruyaya

New member
אני מכיר דוגמה אחת

לרוב אנשים שבחרו מסיבות של גועל להפוך לצמחונים, ולא כאלה שהצמחונות מושרשת אצלם באורך החשיבה. אני מניח כי בין כותבי הפורום לא יהיה אחד שיהפוך לאוכל בשר.

למובילי הדרך תמיד יש בעיה...

את חייבת לזכור שצמחונות בהיקפיה כיום היא תופעה די חדשה בישראל. אני משער לעצמי שרוב הצמחונים במדינה הזאת הם צמחונים בודדים במשפחה \ כיתה \ קבוצת חברים \ מקום העבודה \ ווט אבר שלהם. לכן הם לא מקפידים על תזונה נכונה ומסכת הלחצים שמפעילה עליהם החברה (והממסד הרפואי לא נטול מהמיתוסים לגבי תעשיית הבשר) גורמת לכך שהם נשברים. בדיוק בגלל זה קמו אגודות כמו אנונימוס, וקהילה כמו הקהילה הוירטואלית הנ"ל. היום אם אדם רוצה להפוך לצמחוני זה כבר קל יותר. יש סיכוי סביר יותר שימצא תזונאי שיעזור לו. גם אם לא הוא יוכל למצוא מידע בעצמו אם רק יחפש. הוא יכול בקלות להכיר טבעונים וצמחוניים אחרים דרך האינטרנט. ואפילו יש סבירות רבה יותר שהוא יפגוש כאלו במעגלים החברתיים שלו. צמחונים \ טבעונים שחיים בסביבה תומכת ויש להם ידע בסיסי בתזונה נכונה, אינני רואה שום סיבה שיתקלקלו.

למעלה