הרהור

Nataly A

New member
הרהור

לא יודעת לאיזו מסקנה אני אגיע כשאסיים להרהר בנושא הזה, אבל חשבתי לעצמי אתמול על משהו. כשהייתי בת 16, ואבא שלי חזר בתשובה, הוא החליט שהוא לא מוכן שאני אעשה כל מיני דברים שעשיתי עד אותה נקודה - כמו לצאת לרקוד עם חברות, ללבוש חצאיות קצרות וכד'. הוא תמיד אמר לי "הבחירה שלך, אני לא אגיד לך מה לעשות" - אבל הוא היה אומר את זה בטון ובצורה שמראה שהוא לא אומר את החצי השני של המשפט הזה: "אם תעשי, אני אמרר לך את החיים" (למרות שפעם אחת כשהעזתי לנסות, הוא אמר לי שאני יכולה ללכת לרקוד, אבל הוא נועל את הדלת ושאני לא אחזור). ואמרתי לעצמי, שזה נורא מזכיר לי כל מיני אנשים בחיי שאמרו לי (בנוגע להבאת ילדים, או יותר נכון - אי הבאת ילדים), "זו הבחירה שלך", "כל אחד יעשה מה שהוא חושב" - אבל שכחו להשלים את המשפט ב "אבל בכל זאת אני אמשיך לרחם עליך/ לחשוב שאת פסיכית/ משוגעת/ מסכנה/אומללה..." וכו'. לא חושבת שזה באמת באמת מפריע לי. אולי רק קצת. טוב, אין לי פואנטה, סתם מחשבה. תרגישו חופשי לענות...

שושלסר

New member
"תעשי מה שאת רוצה..."

זה אחד הכלים הבסיסיים בכל סוגי ההתנגדות. אני דווקא מכירה את זה מהצד ה"פולני" - מאמא שלי, בסגנון המיסכנות ויצירת רגשות אשם - של "תשאירי אותי לבד, בחושך..." עצם העובדה שלא ממשיכים, ולא מטילים סנקציות ברורות, בזה כוחה של האמירה.

gertrude

New member
קצת דומה וקצת לא דומה

גם אני מקבלת לא פעם תחושה שהאנשים יודעים מה "צריך להגיד" (במקרים שאני נתקלת בהם הם יודעים מה ליברלים כמוהם אמורים לחשוב) אך רואים להם על הפנים את תעצומות הנפש שהם מגייסים כדי להוציא את זה מהפה (לפעמים הם מודעים לזה, לפעמים אני בטוחה שלא)... למדתי פעם על תופעה דומה (שנחקרה ביחס לשחורים בארה"ב, אך ניתן להשליכה על קבוצות שונות) שנקראת גזענות אברסיבית: זהו מונח שמתאר עמדות של אנשים שמצד אחד מחזיקים בסטריאוטיפים ובדעות קדומות (שספגו במהלך חיברותם) כלפי הקבוצה הנגדית, אך מצד שני תומכים בצדק ובשוויון (מן הסתם גם את זה הם ספגו בחיברות המוקדם). הגזענים מהסוג הזה רואים את עצמם בלתי מוטים ונטולי דעות קדומות. כדי להימנע מפגיעה בדימוי העצמי הליברלי שלהם, הם לא מאפשרים לרגשותיהם השליליים כלפי הקבוצה הנגדית לחדור למודעותם (הרגשות הללו לרוב אינם עוינות ושנאה, אלא יותר אי-נוחות, רתיעה ופחד). הגזענים מהסוג הזה מתאמצים במיוחד להימנע מלנהוג באופן מפלה, לעתים עד כדי אפליה הפוכה. הם עושים זאת כדי לאשש את הדימוי העצמי שלהם כאנשים סובלניים ופתוחים ושוויוניים ופלורליסטיים. למרות כל זאת, במצבים מסוימים, המאפשרים להצדיק תגובות גזעניות, הרגשות הגזעניים יבואו לידי ביטוי (אגב, יש זן שלם בשמאל הישראלי של גזענים מהסוג הזה, שכמעט תמיד הנסיון להציג בפניו את גזענותו שלו-עצמו נתקל בחומה בצורה של קלישאות). נראה לי שזה קצת אחר ממה שאבא שלך משדר (הבנתי שהרצון להראות ליברל הוא אחת מדאגותיו הפחותות) אבל הבסיס נראה לי דומה.

magicgirl1983

New member
אני דווקא חשבתי

ש"תעשי מה שאת רוצה" אומר בסופו של דבר תעשי את מה שכולן עושות...

למעלה