הרהור

yoav e

New member
הרהור

האם שאלתם את עצמכם פעם מי הם הגיבורים שאנחנו מכתירים לעצמנו האם הם באמת גיבורים ? במה נמדדת גבורתם האם בזה שהם נלחמים בשינוי שאנחנו לעיתים כל כך מפחדים ממנו אותם גיבורים לכאורה לא נותנים לנו הזדמנות להתמודד עם השינויים הבאים לטובה או לרעה הם מעניקים לנו בריחה מהמציאות ומהתמודדות

ליואבי-בדרכ כלל אנחנו נוטים ל...

להכתיר כגיבורים אנשים שעשו משהו שנראה לנו כיוצא מן הכלל באופן מיוחד שלא נראה כניתן להשגה והם הצליחו או אנשים שפעלו בהתאם לנטיות ליבנו וערכינו ועשו מה שאנחנו רצינו או שאולי לא העזנו לעשות. שלך חנה גונן

yoav e

New member
אני יציג תשאלה אחרת

אם בשעת משבר יהיו אלו שישלימו עם גורלם ויהיו אלו שיברחו מהגורל ואלו שילחמו איתו מי משלושת הדוגמאות אתם רואים כגיבור

morning star

New member
ה"מונח" גיבור

משתנה בהיסטוריה. לדוגמה - ב-1917 לנין נתפס כגיבור, אשר שחרר את הרוסים מידי הצאר. סטאלין ב-45´ היה "שמש העמים" ונתפס כגיבור. ראה דיון קודם בפורום כיצד רואים בו עכשיו. בעיני הציונות ההכרזה "טוב למות ביד ארצינו" היא הכרזה של גבורה. בעיני פציפיסטים ומתנגדי מוסד המדינה (מדינה בכלל, לאו דווקא שלנו) יראה הדבר כטפשי. בעיני מתנחלים (קיצונים) יראה מעשהו של ברוך גולדשטיין כמעשה גבורה. בעיני השמאל יראה הדבר כמעשה טרור. בעיני השמאל, ויתוריו של רבין ז"ל נראו כגבורה. בעיני הימין - כבגידה. כעת ענה לי מיהו גיבור. שלך הנווד

ליואבי-וואו כל כך קשה ל הגיד

אם לשלוש המצבים שהבאת פה אפשר לקרוא גבורה ביחוד אם אנחנו לא חווים אותם על בשרנו,זה נתון לזמן ולתקופה תמיד יגידו שזה היה גיבור ואחרים יגידו בוגד. שלך חנה גונן

morning star

New member
גיבור הוא גם מי משהווה דוגמה

אישית. צ´רצ´יל, אשר בתור מדינאי הייתה לא הצלחה מבריקה, היה אדם אשר לא הייתי בשמחה מחקה אותו. מעשן בשרשרת ושתיין (ואם אני זוכר נכון - גם נואף), השתמש בסמים... הזהו גיבור? כך אנחנו מצמצמים את מי הוא גיבור - אדם שאף על חולשתו האנושית, מצליח לעשות דבר מה שיחסית אלינו נראה דבר טוב וכביר. וגם זה רק בתחום מסויים וניתן לסיוג נוסף. שלך הנווד

conatus

New member
מי באמת עצר את היטלר ?

וינסטון צ´רצ´יל. ידידי. הוא אשר עצר את היטלר. ובעצם הצליח למגר את החושך הגדול שעמד לבוא על העולם. למה בעיניי הוא גיבור ? כי הוא ידע זאת לאורך כל הדרך !!! ואם היה נזיר סגפן לא מעשן היה זה משנה משהו. השאלה היא למה אתה בוחר להתייחס ? ומה בעיניך הוא גיבור - תן דוגמא משלך.

morning star

New member
אילולא

פטון היה מביס את צבאו של רומל באפריקה, אילולא הובסה איטליה הפאשיסטית בידי האמריקאים, אילולא ההפסד של הגרמנים ל"גנרל חורף" הרוסי, אילולא הצבא האמריקני היה מעמיד את מירב גייסותיו לצד הגייסות הבריטים, ספק אם היית היום יכול להכריז הכרזה כזו של צ´רצ´יל. בעיני גיבור? בעיני גיבורה למשל, היא החברה שלי. חרף העובדה כי אביה מת לפני שנתיים, חרף העובדה כי היא גרה עם אימה במרתף שהוסב למגורי אדם (בגודל של חדר וחצי), על אף שכסף אין להם והיא עובדת, עושה פר"ח, לומדת - היא יודעת גם לצחוק ולחייך. היא יכולה להקדיש לי ולחבריה האחרים זמן. זו דוגמה אישית. אדם אחר שהכרתי - שאביו נטש את משפחתו עוד בהיותו קטן. שאחיו הבכור נפגע ונהיה לצמח בצבא, וגם מצבם הכלכלי לא היה מזהיר, הוא מלא שמחת חיים, נשאר בצבא אף עפ"י שאמרו לו כי הוא יכול שלא לשרת, והוא עוד שירת בבסיס שבו אחיו נפגע, אפילו שאימו אינה בקו הבריאות, ניסה לעשות קורס חובשים כמו כל חייל אחר... בשל זה הוא היה גיבור בעיני (הסיפור קצת התכער. הוא עשה מעשה שבל יעשה לחבר אחר...). אלו הם גיבורים בעיני. הגיבורים הקטנים שאינך שומע עליהם בחדשות, שכל יום בחייהם הוא גבורה ואומץ. שלך הנווד

conatus

New member
ובזכות מי הצטרפו האמריקנים למלחמה

ידידי תעבור מעט על ספרי ההיסטוריה ותגלה מי הצליח להעביר את האמריקנים ממצב פאסיבי בדלני למצב אקטיבי לוחמני בטרם תדלג שלב ותקבע שהנצחונות האמריקניים הכריעו את המלחמה. לפני הצטרפותם התחוללה דרמת ענקים כשבמרכזה עמד האיש נמוך הקומה ותבונתו אשר גרמה לו להבין שיש לצרף את האמריקנים למלחמה באופן אקטיבי. גבורתו הייתה להבין זאת לדעת זאת ולדעת שהצטרפות האמריקנים שכלל לא הייתה מובנת מאליה היא זו אשר תציל את שאר אירופה ואת בריטניה מכישלון מוחץ,שהיה די קרוב.ולמעשה את העולם כולו. חלק מהדרמה היה לשכנע את האמריקנים להצטרף למלחמה. שכנוע אינטנסיבי אדיר שלבסוף הכניס אותם פנימה.

conatus

New member
פרל הרבור היה הקש ולא המשא כולו !

הרי האמריקנים יכלו להילחם ביפנים ולא להתערב באירופה. שים לב לולא השכנוע האינטנסיבי של וינסטון את רוזוולט ואת אמריקה כולה יכול להיות שהאמריקנים היו באמת נלחמים נקודתית ביפנים ומותירים להיטלר לכבוש את כל אירופה כולל אנגליה. הרי הטענה האמריקנית הייתה שדעת הקהל האמריקנית לא תקבל יציאה למלחמה באירופה. ולכן הם סייעו תחילה רק בכלי נשק וציוד תומך לחימה. גדולתו של וינסטון הייתה להבין את כל המערכת הפוליטית האמריקנית ולפעול נמרצות גם בשדה זה. אני שוב מזכיר לך המדיניות האמריקנית הייתה בדלנית.

שבילים

New member
לאו דווקא

לפעמים דווקא הגיבורים יכולים לתת לנו השראה להתמודד עם אתגרים ועם קשיי המציאות. הרי אנחנו מעריצים אותם ורוצים להיות כמוהם. מודל לחיקוי. ולגבי השאלה האם הם באמת גיבורים - תלוי באיזה גיבור מדובר: אם זאת דמות דמיונית מספר, סרט או הצגה, אז הוא יכול להיות גיבור עם כל המשתמע מכך. (יכול, אבל גם אז, לא בהכרח, תלוי בדמות). אם זאת דמות נערצת מפורסמת שקיימת במציאות (אישיות מפורסמת או אפילו מכר נערץ) אז הוא בעצם גיבור רק בעיניים הסובייקטיביות שלנו. שהרי אין אדם מושלם. מצד שני, גיבור גם כן לא חייב להיות מושלם. השאלה היא מהי ההגדרה שלך לגיבור והאם אותו אדם או אותה דמות עומדת בקריטריונים של ההגדרה הזאת. כל אחד והגיבור שלו. יש מי שיכתיר בתואר "גיבור" את זה שמתגבר על פחדים ועושה דברים למרות הפחד. יש מי שיכתיר "גיבור" כהגדרתך, את זה שעושה שינויים ולא מפחד מהם. ויש מי שיכתיר גיבור פשוט בגלל שהיה לו סיפור מעניין, חריג ויוצא דופן. הכל עניין של הגדרה ושל השקפה.

למעלה