הרהרתי לעצמי (ואשתף גם אתכם)

הרהרתי לעצמי (ואשתף גם אתכם)

למיטב הבנתי, האדם הפוסטמודרני הממוצע עבר רידוד ורגרסיה. עזב את ערכיו התבונתיים וחזר לרמה כלשהי של אינסטינקט בלבד. עקב אותה מתקפה מ]ורסמת על החושים הוא מנותק כמעט לחלוטין, חי במין תקופת זמן לא ברורה כלל. אם כן, מה טומן בחובו העתיד? האם הוא יהיה מזהיר ונהדר - ימצאו תרופה לסרטן, תהיה דרך חדשה להורדת שיערות בבית השחי, יהיו רובוטים שיכינו לנו קפה? (במחשבה שנייה, הדברים האלה אינם מרגשים כל כך (מלבד הראשון**). למעשה אני חושבת שרק חדדתי לעצמי את ההרגשה שהכל שטויות בתקופה הזו) ומצד שני, יש צורך בפסימיות. האדם העכשווי אינו אלא יצור מגודל שלא מסוגל להתמודד עם הדברםי המורכבים באמת. אז מה? אבדון? חור שחור בקצה המנהרה? מה דעתכם ידידיי?
 

אנימל

New member
מה שמשתמע מדברייך הוא

שמודרניזם = ערכים תבונתיים בעוד שפוסט-מודרניזם = אינסטינקט. וכמובן שזה לא כך. התקדמות (והתבגרות) מדור לדור נעשות (בין השאר) באמצעות מרידה במה שהיה שם קודם, וחיפוש של דרך חדשה להתבטא, דרך חדשה להיות. גם אם (וזו הנחת מוצא שגויה לדעתי) במעבר מהמודרניזם לפוסט היתה רגרסיה (??) הרי שחוסר תבונה אין שם, והררים של תיאוריות ופילוסופיות מפארים את חלקיקי הדה-קונסטרוקציות של הפומו. ואכן, זו תקופת זמן לא ברורה בכלל, אבל זה בדיוק אחד המאפיינים שמבדילים אותה מהתקופה הקודמת. מצד שני, האם באיזשהו תחום בחיים, באיזושהי תקופה בהיסטוריה, העתיד כן היה ידוע? בוודאי שלא. הריגוש תלוי בחוסר הידיעה של מה שהולך להיות. ואולי יהיה טוב.
 

אפיפני

New member
שתיכן צודקות ../images/Emo39.gif

אני מודאגת מזילות הידע, ומהאפשרות שידע בשיטה המודרניסטית לוגית יעלם אי שם בארכיונים וספריות, שמי שיגיע לידי מגע איתו תהייה האליטה האינטלקטואלית המצומצת שיש לה הנאה אישית מנבירה בהררי ידע והפנמתם, מטריד אותי שהידע שנצבר לא יהייה נחלת הכלל. דיברנו פעם פה בקולקטיב שוקק יותר על תהליך העממיזציה של הידע ומשמעותו , אנימל בטח זוכרת ואולי עוד כמה קוראים מסוג LURKER שיש פה.. ולגבי מה שיהיה - אי אפשר לדעת, תהליכים מתרחשים תמיד :)
 
למעלה