נו טוב אז גם אני...
סמלים, יש המון ולא חסר. קפיצת הדרך - מונח שטבע הרמב"ם, מישהו היכול להעביר (?) את עצמו למקום מרוחק מבלי לזוז בגופו. מן השלכה אסטרלית בלי האסטרליות שבה. בנות גשרית והלשכה - לדעתי מעין מסדר הבונים החופשיים בהפוך על הפוך - רק נשים (במקום רק גברים בגרסה המקומית שלו על כוכבנו) אבל עם כל הטקסים והסודיות הנדרשת. אי אפשר כמובן לשכוח את הפאדיון ואת הג´יהאד. בימים כאלה אין צורך להכביר במילים. הבורא הגדול - נו התולעים החביבות - מעפר באת ואל עפר תשוב. ברור לא?!?! ובאותו עניין... לטו, קיסר אלף השנים (מישהו אמר הרייך השלישי בלי להצביע?) - אל תגיד שלא אמרתי שברא אותו בדמותו ובצלמו. ובדיוק שמתי לב שאם אתחיל לא אסיים... מכל מקום הסדרה גדושה בהפניות ורמזים וציטוטים כמעט מכל אלמנט היסטורי ודתי ולינגוויסטי אפשרי על פני האדמה הזו. נדידת הפרימנים עד לכוכב חולית, נדידה ארוכה ומתישה עד הגעתם לארץ אוכלת יושביה... אם תרצה 40 שנה במדבר, אם תרצה שבטים נודדים הוניים שמשתלטים על העולם. צ´מע, אני רואה שאם לא אעצור את עצמי תכמוש ידי על המקלדת ואז איך אדליק סיגריה? למען האמת, אני מצטרף למצווה שתקרא כפי יכולתך כי חלק מהתענוג הוא לגלות את השילוב של ה"מסורת" בטקסט המופלא. אם תתקל במשהו, אולי אוכל (וחברינו פה בוודאי שיוכלו) לעזור לך טוב יותר. בכל מקרה, לא בכדי, חיבתה של משפחת אטריידס לטרגדיות יווניות מהווה מעין בבואה של הכתיבה, זו המציגה את העלילה כטרגדיה יוונית רחבת היקף כולל חטא היובריס (היבריס), עונשו והאל שבתוך המכונה (דאוס אקס מאכינה). אגב, הצבע של בית אטריידס הוא ירוק, כיאה ליערות קלאדן. והמשפחה עצמה, משפחת אטריידס היא המשך שושלת ישיר של אצולה יוונית עתיקה עוד מהימים שהיוונים היו אימפריה שיש להתחשב בה ולא מקלט דיוטי-פרי קרוב לנופשי ישראל וסקנדינביה (אני מתבייש לכתוב ששכחתי את המשפחה, אולי נשמה טובה פה תזכיר לי?). בקשר לציטוטים הסטוריים. אני חושב שכמעט בכל אפוס רחב יריעה - מעצם היותו שכזה, ניתן למצוא השלכה למצב העניינים באותה תקופה. זה בדיוק הוויכוח הגדול על כתיבתו של טולקיין. לא יודע, אני אדיש לתשובה במקרה זה. חולית היא לא סידרה אנלוגית לדעתי, היא פשוט יצירת מופת. אם ממש תרצה, בהסברים של ג´וניור על מיכלי בני טלילאקסו בשלושת ספרי ההקדמה (המצויינים עד מאוד לדעתי - אל תירו בי) יש ביקורת על ההנדסה הגנטית. באותו נושא, הרצאותיו המקיפות והמאלפות של האבא היקר לנו אודות חשיבות האקולוגיה והשבריריות שלה גם בעולם ובתקופה בה נכתבה הסדרה. עזרתי? מה פתאום. נכון סיבכתי אותך יותר?