הרובד השני של חולית

Dorfl

New member
הרובד השני של חולית

חולית הוא גם אנאלוגיה למצב העולמי באותה תקופה, למיטב הבנתי ולפי מה ששמעתי, אבל לא ממש הבנתי מה כל דבר מסמל. בנוסף, מישהי דיברה כאן בפורום על היהודים בחולית - ולזה בכלל לא שמתי לב. אבקש מכם להסביר בשרשור הזה את כל הסמלים בחולית (אמרו לי למשל שההארקונן [מצטער, קראתי את הספר באנגלית {וגם מזמן}, אז אני לא יודע איך לאיית את זה בעברית] מייצגים את הסובייטים - הרמז הכי ברור הוא הצבע האדום) והאנלוגיות למיניהן. תודה מראש.

SaidinsTaint

New member
טוב אז

בחולית יש הרבה רבדים, וכמות של ניתוחים ששווה לכמות המנתחים... תיקון טעות קלה - בניגוד למשחק דיון2, הצבע האדום - בסיפור, שייך לנץ של אטריידיס, והכחול שייך להארקונן... היהודים לא מופיעים עד הספר כופרי חולית (או אולי בית הלשכה חולית) ושם כ"ישראל הסודית" (אם לא קראת אני לא רוצה סתם להרוס לך [שזה שונה מלהרוס לך בכוונה]). חוץ מזה יש את השמות - בנה ג´יזרית, וthe quizat hadarach - שהם כמובן בנות גשרית, וקפיצת הדרך - הגבר שיכול להיות במקומות רבים בו זמנית. הדררים לדוגמה שייכים - או צאצאים של הזנסוני - כפי הנראה שילוב של תורת זן, עם האיסלם הסוני.... שלא לדבר על פידאיון, שייח´ חולוד וכולי.

ashnak

New member
נו טוב אז גם אני...

סמלים, יש המון ולא חסר. קפיצת הדרך - מונח שטבע הרמב"ם, מישהו היכול להעביר (?) את עצמו למקום מרוחק מבלי לזוז בגופו. מן השלכה אסטרלית בלי האסטרליות שבה. בנות גשרית והלשכה - לדעתי מעין מסדר הבונים החופשיים בהפוך על הפוך - רק נשים (במקום רק גברים בגרסה המקומית שלו על כוכבנו) אבל עם כל הטקסים והסודיות הנדרשת. אי אפשר כמובן לשכוח את הפאדיון ואת הג´יהאד. בימים כאלה אין צורך להכביר במילים. הבורא הגדול - נו התולעים החביבות - מעפר באת ואל עפר תשוב. ברור לא?!?! ובאותו עניין... לטו, קיסר אלף השנים (מישהו אמר הרייך השלישי בלי להצביע?) - אל תגיד שלא אמרתי שברא אותו בדמותו ובצלמו. ובדיוק שמתי לב שאם אתחיל לא אסיים... מכל מקום הסדרה גדושה בהפניות ורמזים וציטוטים כמעט מכל אלמנט היסטורי ודתי ולינגוויסטי אפשרי על פני האדמה הזו. נדידת הפרימנים עד לכוכב חולית, נדידה ארוכה ומתישה עד הגעתם לארץ אוכלת יושביה... אם תרצה 40 שנה במדבר, אם תרצה שבטים נודדים הוניים שמשתלטים על העולם. צ´מע, אני רואה שאם לא אעצור את עצמי תכמוש ידי על המקלדת ואז איך אדליק סיגריה? למען האמת, אני מצטרף למצווה שתקרא כפי יכולתך כי חלק מהתענוג הוא לגלות את השילוב של ה"מסורת" בטקסט המופלא. אם תתקל במשהו, אולי אוכל (וחברינו פה בוודאי שיוכלו) לעזור לך טוב יותר. בכל מקרה, לא בכדי, חיבתה של משפחת אטריידס לטרגדיות יווניות מהווה מעין בבואה של הכתיבה, זו המציגה את העלילה כטרגדיה יוונית רחבת היקף כולל חטא היובריס (היבריס), עונשו והאל שבתוך המכונה (דאוס אקס מאכינה). אגב, הצבע של בית אטריידס הוא ירוק, כיאה ליערות קלאדן. והמשפחה עצמה, משפחת אטריידס היא המשך שושלת ישיר של אצולה יוונית עתיקה עוד מהימים שהיוונים היו אימפריה שיש להתחשב בה ולא מקלט דיוטי-פרי קרוב לנופשי ישראל וסקנדינביה (אני מתבייש לכתוב ששכחתי את המשפחה, אולי נשמה טובה פה תזכיר לי?). בקשר לציטוטים הסטוריים. אני חושב שכמעט בכל אפוס רחב יריעה - מעצם היותו שכזה, ניתן למצוא השלכה למצב העניינים באותה תקופה. זה בדיוק הוויכוח הגדול על כתיבתו של טולקיין. לא יודע, אני אדיש לתשובה במקרה זה. חולית היא לא סידרה אנלוגית לדעתי, היא פשוט יצירת מופת. אם ממש תרצה, בהסברים של ג´וניור על מיכלי בני טלילאקסו בשלושת ספרי ההקדמה (המצויינים עד מאוד לדעתי - אל תירו בי) יש ביקורת על ההנדסה הגנטית. באותו נושא, הרצאותיו המקיפות והמאלפות של האבא היקר לנו אודות חשיבות האקולוגיה והשבריריות שלה גם בעולם ובתקופה בה נכתבה הסדרה. עזרתי? מה פתאום. נכון סיבכתי אותך יותר?

ברינסלי

New member
הקשר היווני../images/Emo22.gif

המשפחה שהזכרת היא שושלת אטרוס (Atreus), ומכאן השם. כנהוג במיתולוגיה היוונית, אבי המשפחה הכעיס את האלים, וכעונש הוטלה קללה על הדורות הבאים של המשפחה. מביניהם, הסיפור המוכר ביותר הוא של המצביא אגממנון, שנרצח ע"י אשתו. גם הלנה מטרויה, שחטיפתה גרמה לפרוץ מלחמת טרויה, היתה ממשפחה זו.

kenny66

New member
הלנה קשורה לאגממנון בנישואים בלבד

היא היתה נשואה לאחיו (מנלאוס), והוא לאחותה (קליטנמנסטרה). אני לא בטוח שהסיפור על רציחתו הוא המפורסם ביותר. הסיפור על הסיבה לכך שאשתו רצחה אותו מוכר לא פחות - הוא הקריב לאלים את בתם (איפיגניה) [וזאת כדי שהצי היווני שעליו הוא פיקד, יוכל להפליג לטרויה ולשחרר את גיסתו - הלנה]. וגם התיאור שלך את מקור הקללה של בית אטראוס לא לגמרי מדויק. אני מצרף את הערך atreus מתוך האציקלופדיה בריטניקה אם אתה מעונין.

SaidinsTaint

New member
בקשר לצבע של

בית אטרידייס - היה לי ריב צעקות ארוך מאוד עם מישהו בפורום אחר (דימונס אולי? - אוי הזיכרון שלי) שלי בנושא - ובסופו של דבר הסתבר ששנינו צדקנו סמל בית אטרידייס הוא נץ אדום. נס בית אטרידייס הוא ירוק על שחור - נדמה לי שאחרי זה מתווספת לזה צינורית השתייה של חליפת זקק (או שזה מהסרט?). נדמה לי או שמישהו פה האשים את ההארקונן כהקבלה לקומוניזם בגלל שהם ג´ינג´ים? איך קוראים בספרים המאוחרים למחווה הזו? המחווה ה´דסייאנית?

preacher

New member
משהו ששמעתי פעם

חולית לקוח במידה לא מועטה מספר שנקרא the sabers of paradise, שמספר על מלחמה/מהפכה/משהו כזה בקווקז. המילה סיטש (וכנראה עוד כמה מלים) מקורן בקווקזית. אבל זה מידע מיד שניה, אם מישהו שמע על זה ויכול לאמת ולהרחיב, יבורך.

למעלה