הרוגי מלחמת העולם השניה

גליה11

New member
הרוגי מלחמת העולם השניה

שלום רב, האם מישהו יכול לומר לי היכן אוכל למצוא באינטרנט את מספר הרוגי מלחמת העולם השניה, לפי מדינה,עמים וכו. תודה רבה גליה
 

Y. Welis

New member
אגב זה, ב'60 דקות' ששודרה לאחרונה

(התוכנית המצויינת הזו משודרת מדי שבוע עם תרגום בערוץ 33 (הלוויין של רוממה) מדי יום ראשון בעשר וחצי בערב), הוקדשה כתבה ארוכה לפתיחת ארכיוני מחנות-הריכוז שנשתמרו בגרמניה (בעיר בשם באד משהו), ורק לאחרונה נפתחו למחקר. יש שם מסמכים רבים וחפצים אישיים של קרוב ל-17 מליון אנשים שעברו במחנות האלה בתקופת המלחמה (ואולי גם לפניה) - מקור אדיר למחקר היסטורי עתידי.
 

גליה11

New member
מספר התושבים - היום ?

שאלה נוספת, היכן אוכל למצוא את מספר התושבים היום לפי מדינה בטבלה אחת? תודה רבה.
 

mishauli

New member
ברה"מ איבדה כ-40 מיליון לפי חישובים

של היסטוריון בוריס סוקולוב. לצערי, יש לי רק ספר ברוסית.
 

TaL53

New member
40 מיליון?!

קראתי על הערכות הכי גבוהות של 25-27 מיליון. אם סה"כ אבדות במלחמת העולם השנייה נעו בהערכות גסות בסיבות 50-55 מיליון, 40 מיליון רק לרוסים נשמע לא הגיוני.
 

TaL53

New member
מרתק,מישה

תודה על הקישור. אני זוכר שקראתי באיזה ספר סובייטי על הערכות של 17 מיליון אבדות. חתיכת טיוח הם נתנו במשך 50 שנה
 

Y. Welis

New member
זכור לי שבתחילת שנות התשעים הופיע

ספר 'פורץ דרך' שנקרא משהו כמו 'כמה אנשים באמת נהרגו במלחמה הפטריוטית הגדולה' (הכינוי הרוסי למלחמת 41-45), ושם דובר אכן על 26 מיליון. ידוע לי שנעשה מפקד אוכלוסין במערב בריה"מ בשנת 1939, והוא הבסיס למרבית החישובים; העניין הוא שמס' החיילים שנהרגו הוסתר זמן רב בארכיונים ונחשף רק באותו ספר (כנראה). קראתי הערכה מסוף שנות הארבעים על מס' האזרחים שנהרגו, שכנראה היתה בגדר המעטה (המס' היה כ"כ מדויק, שנדמה היה שאפשר היה להוסיף עוד סיפרה מימין לנקודה העשרונית..). הבעיה היא שהיתה כזו נדידת-עמים באותן שנים שקשה מאוד להעריך מי ברח מזרחה ומי נהרג בתקופה ההיא.
 

TaL53

New member
בעיה נוספת היא

שגם מפקד האולוסין של 39 לא היה מהימן. הסובייטים ערכו מפקד אוכלוסין בשנות ה-30 אבל גנזו אותו מהר מאוד כדי לא לגלות לעולם שאוכלוסיית המדינה הצטמצמה בכמה מיליונים טובים העקבות הרעב באוקראינה והגליית תושבים לסיביר.
 

mishauli

New member
חיילים נרשמו כהרוגים רק אם נקברו,

אבל בצבא האדום לא ראו חשיבות בקבורה. יתר על כן, מהטעמים הכלכליים העדיפה המדינה שיהיו לה פחותת הרוגים: כך נחסכו מענקים חד-פעמיים למשפחות ההרוגים (בהתאם לדרגתם). עד היום מוצאים שם גופות ממלחמת העולם השנייה. מעניין שבחיפושים אלה עוסקים מתנדבים, כי שלטונות הצבא לא אכפת. היו גם מקרים הפוכים. אני מכיר אדם שחי היום בארץ וששמו מופיע על אנדרטה כנהרג בקרב. זאת משום שראו פגיעה בטנק שלו, מצאו גופות של שלושת חברי צוותו והניחו שגם הוא נשרף. דווח עליו כמת, אבל הוא נשאר בחיים ופונה לבית-חולים על-ידי יחידה אחרת. אגב, על אנדרטות הם לא חוסכים.
 
למעלה