"הרודן הגדול"

ellii

New member
"הרודן הגדול"

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=245&msgid=1354190 בהקשר להגדרה של "אלוהים" או הכוח השולט באנרגיה הראשיתית,בתור "רודן" ע"י הרואים החדשים....שאלתי היא מה יחסם הכללי של הרואים כלפי הכוח הראשוני של היקום(אלוהים)?! האם הוא מצטייר רק בתור רודן או שמא עצם ההתיחסות של דון חואן ל"רודנותו של אלוהים" בתור הגדר שיש בה מין ההומור,מוכיחה שאין הדברים כפשוטם?! לסיכום:מה יחסם של הרואים,אל הכוח הראשוני...האם הם אינם מוצאים ענין להתעסק בו...היות שלדעתם אין בינו ובינינו השפעה הדדית ישירה?!...ואם הם סוברים שישנה השפעה ישירה שלו עלינו,ואולי אף שלנו עליו באיזה אופנים מתבטאת הדדיות זו בינינו (אלוהים ואנו) ומה זה אומר במישור המעשי,כלומר......מה הם כללי ההתנהגות הנכונים כדי לתקשר היטב עם ישות זו הנקראת אלוהים ?! ? !?

"הרודן" הוא אכן תיאור שיש בו מן

ההומור, כמיטב מסורת הרואים החדשים... ועם זאת, הוא מעשי ומדוייק. למיטב ידיעתי, הוא משמש בעיקר בהקשר של "רודנים קטנים" (שהינם נדירים יחסית בימינו) ו"רודנים זעירים" (שכולנו מכירים היטב). לגבי הקשר הישיר שלנו עם... אלוהים?... אני לא יודע אם המלה הזאת קיימת בכלל בשפתם של הרואים החדשים. קיימת התייחסות לאותו חלק ביקום שלעולם לא נוכל להבינו או לדעתו - אותו חלק ביקום שכל נסיון שלנו להתחבר אליו או להבינו יוצר בנו חולשה נוראית ופוצע את האנרגיה שלנו. חלק זה צריך להימנע מ"לבקר" (במשמעות של "להיות") פשוט בגלל שאין לנו את היכולת או ההתאמה לעשות זאת. אני חושב שהרואים החדשים הצטיינו בעיקר בהעדרן של מערכות "טוב" ו"רע". הם לא מחפשים משהו שיגיד להם שהם בסדר או לא בסדר שילטף להם את הראש ושיגיד להם איך לחיות. הם מחפשים לחיות ולהיות מאושרים. נקודה.

ellii

New member
מעניין...אך טעון בירור..בעיקר המשפט

שכתבת "כל נסיון שלנו להתחבר אליו ולהבינו יוצר בנו חולשה נוראית" שהרי המקובלים היהודיים האורגינלים והצדיקים החסידיים למיניהם..עסקו בהתחברות אל הכוח הישיר של הבריאה... בהתבטלות אליו.ובתפילה ישירה אליו. אף כי גם לדעתם הוא יוצר אתנו את הקשר בעזרת רבדים יותר ויותר נמוכים שלו כך שנוכל לתקשר איתו...עם זאת יסוד חשוב הוא ביהדות שיש השגחה פרטית של כוח האין סוף על כל מעשה ומעשה...*למרות זאת אין צורך להוכיח מה רבו אנשי העוצמה הרוחנית בקרב עמנו...שלא לדבר על הגנים החכמים של עמנו אשר פותחו ללא לאות במשך דורות על ידי העמקה בתורת האלוהים..ובדורות האחרונים עברו בחלקם הגדול הסבה...לאיינשטיינים למיניהם בכל התחומים. ייתכן כי הקבלה היהודית ותרי"ג מצוות מצאו דרכים משלהם לתת כלים בידי האדם להתחבר אל האין סוף...בלא להחלש...ואכן בקבלה היהודית המצוות המעשיות הן ה"כלי" לכל הארה רוחנית... או שמא תעדיף לומר שלדעתך היהדות בפשטות"החטיאה את מטרת הקיום הנכון שלנו בתור בני אדם"......וכל הנחותיה...כל קשר בינן ובין המציאות מקרי. והנה אנו שוב נוגעים כמעט ישירות בשאלתך"מהי האמת" שעליה אכתוב דעתי בשרשור שלה.... ב
אלי ה
(דון קישוט בבנדנה
י

שדגףבךלשפם´קרחףשדךגל

או במלים אחרות: ברגע שאני מתחבר אל משהו וזה נותן לי כוח או תורם לי בכל דרך שהיא זה נהדר! ברגע שאני מתחבר אל משהו והוא גוזל ממני כוח או מזיק לי בכל דרך שהיא זה לא כדאי! היכן, בתוך מצב זה קיימת השאלה?

אלי,

לפני שאתה מתעסק עם הרודן, עליך להתעסק עם רודנים פיצפונים, ואחר כך עם רודנים קטנים (אם תמצא כאלה) ורק אחר כך אתה אולי תוכל להתחיל להתמודד עם הרודן. אם אתה באמת רוצה לפרוץ את חייך המשמימים, זה הזמן. הסתכל סביב וראה: היכן הרודן הפיצפון הכי קרוב אליך? גש אליו ועמוד לידו. הנח לו לרסק את החשיבות העצמית שלך. צור אסטרטגיה מתאימה... ונצח את עצמך. רק אתה יכול לעשות זאת ולא אף אחד אחר בשבילך.

למעלה