הרוח שלכם

הרוח שלכם

"הרוח הזו שנושבת בין הגלים
היא תנשוב אחרינו שנים
והים שגועש והים שלוחש
יישאר פה לימים אחרים
חול החוף שהפך מגדלים של קטנים
יישאר גם כשנהיה גדולים
והשמש הזו ששקעה כך פתאום
היא תאיר עוד חיים אחרים

לא כל דבר לוקחת הרוח
לא כל דבר נקבר מת בחול
נשטף לים הגדול
מוטב לא לדעת הכול
להמשיך בדרך, לא לשאול
ליפול, לקום, מבלי לזכור,
לתת הכול".

"הרוח הזו", שיר מופלא בעיניי, המורכב מדימויים מן הטבע ומספר על החיים של כל אחד מאיתנו, רק שכל אחד יתאים זאת אליו באופן אחר.

מהי בעיניכם השורה המעניינת והכי מעוררת מחשבה
מדוע דווקא היא

mbauman

New member
והשמש הזו ששקעה כך פתאום

היא תאיר עוד חיים אחרים

השורה הזו כל כך יפה ואמתית. היא גורמת לי לחשוב שיש כל כך הרבה דברים שיהיו פה לתמיד ואף פעם לא ישתנו כמו הרוח, הים והחול.
וכמובן השמש שתמשיך להאיר פה גם עוד כל כך הרבה שנים.

"ליפול,לקום,מבלי לזכור.לתת הכול"

השורה הזו באמת מסכמת מבחינתי תקופה של 10 חודשים ארוכים מלאים בנפילות של תהליך התנדבות לצה"ל,ואחרי שקמתי מכל נפילה הבנתי שזה רק חיזק אותי ואז נתתי את הכול ....
שיר מקסים בעיני ...

נערה162

New member
"מוטב לא לדעת הכול"

משפט קטן שמסמל כל כך הרבה..
לא סוד שיש אינספור זוועות בעולם והשאלה היא באמת מה עדיף, להיות באיזשהו מובן בור, או להתעלם מהדברים הרעים, או שהידע תורם..
כמובן שבאיזשהו מקום זה תורם, (אם לא נדע שיש מצוקה לא נוכל לסייע) מצד שני, יש כל כך הרבה דברים שלא תמיד אפשר לעזור, ובמקומות האלה, האם הידע מועיל או שרק גורם כאב..

אלה א9

New member
"מוטב לא לדעת הכל"

גם בשבילי השורה הזאת היא הכי משמעותית וחזקה בכל השיר....
הרבה פעמים אני מנסה לדעת כל דבר, אני חופרת בכל דבר שקרה או בכל מילה שנאמרה ושואלת את עצמי למה זה קרה? או האם זה יכל להיות אחרת..? רוב היום אני עסוקה במחשבות והייתי רוצה להניח קצת למחשבות ולנוח מהן- להיות קצת יותר עסוקה בהווה במקום במה שהיה או במה שיכול להיות... השיר הזה תמיד מזכיר לי שכנראה "מוטב לא לדעת הכל"- שאני צריכה לתת לעצמי קצת שקט פנימי ולהרפות מכל המחשבות...

למעלה