הרוכבים בעיקר במרכז ישלמו רבה-גלט בגלל הפיתרון למניעת ...

ariasdo

New member
הרוכבים בעיקר במרכז ישלמו רבה-גלט בגלל הפיתרון למניעת ...

תאונות בכבישים ע"י חרוץ הכבישים צמוד לשול .

צירוף מקרים אני קיבלתי מדע מיועצי תחבורה שהשלב הבא למען הבטיחות ...
ימנעו מרוכבי אופנים לרכב בכבישים צרים שיש בהם חיצוץ , בטיעון שזה סכנה כי שטח השול צומצם .

נכנסתי לאתר ביקפאנל ומצאתי כתבה שהנושא - פסים צורמים – כשכוונה טובה פוגשת חובבנות בביצוע נתיבי ישראל

זו כתבה של יותם קופמן שיצאה ממש בימים אלו מהתנור .

http://bikepanel.com/p/23172

מטרת החירוץ היא למנוע מנהגים לבצע סטייה לשולים .
אף אחד לא סופר את רוכבי האופנים בכבישים נהפוך הוא , בעתיד בגלל ריבוי התאונות יצמצמו את שטחי המחיה של רכבי הכביש בעיקר באזור המרכז .

החרוץ זה פתרון מהיר וזול , יש הרבה כבישים עם שולים צרים וצריך להרחיב אותם לשימוש כללי ורוכבי אופנים .
אבל לצערנו זה תקציב שלא קיים , מה שיעשו אולי זה הסברה שילוט , וטיפול נקודתי בבעיות ..

( ביידיש - רבי-געלט = כספו של הרבי )

אריה סדובניק
 

YotamKa

New member
החירוץ במקרים המדוברים הגיע יחד עם שלטים שמזהירים

נהגים מפני רוכבי אופניים, אז איסור על רכיבה דווקא בכבישים אלו יהיה היפוך המהלך הנוכחי. לא סביר, אבל לך תדע הכל יכול להיות.
 

ariasdo

New member
רק בכבישים שהסיכון גדול והחירוץ בשול צר יש תמונה בכתבה שלך

שמראה חירוץ בכביש בשול צר מאוד בירידה שם זה ממש מירשם לתאונה .
זה יגרום לרוכבים לזוז לנתיב .בכביש .

במקרים האלו שילוט להזהרה על רוכבים בכביש זה כיסוי תחת
זה לא תורם להרחבת הכביש
, שם החירוץ רק יגדיל את הסיכון בכביש בין רוכבי האופנים לנהגים ברכב .

ובמקומות כאלו או שווה ערך שהחירוץ יבטל את השול כתוצאה מהמצב ימנעו מרוכבים לרכב שם .
השלט של רוכבים אופנים בדרך יוחלף לשלוט שאסור לרכב באופנים בקטע הנ"ל .

אריה סדובניק
 

Dov_s

New member
החירוץ לא קשור לרוכבי אופנים.

החירוץ לא קשור לרוכבי אופנים, בכל כביש 6 ממחלף עירון ועד קסם יש חרוץ, האם זה אומר שמותר לרכב שם ? ברור שלא.
החרוץ הוא דרך של נתיבי ישראל, לאותת לנהג שסטה מהכביש, בדיוק כמו עיני החתול.
יחסי הציבור ניסו להלביש על זה את ההגנה על רוכבי האופנים, אבל ברור לכל מי שרוכב שאין קשר בין חרוץ לרוכבי אופנים.
אז תתעלמו ממנו, במקום שזה מתאים תרכבו בשולים במקום שלא מתאים תרכבו בנתיב, אף אחד לא חושב על רוכבי האופני או רוצה להגן עליהם.
 

ariasdo

New member
לי ברור כשמש שלא סופרים את הרוכבים - החרוץ מיועד לנהגים ...

 

YotamKa

New member
זה לא סותר. החירוץ מיועד לכך שנהגים לא יסטו לגמרי מהכביש

והוא התבצע בקיץ האחרון בדרכים שמסומנות ע-י משרד התחבורה כאיזורי רכיבה. גם על פי תמ"א 42 שאולי אתה מכיר מעבודתך, אלו האיזורים שדווקא מסומנים כ'שמורות' לרוכבי אופניים (בתקווה כמובן שיהיו שם תנאים מועדפים בלי הגבלה במקומות אחרים).

אתה טוען שמהלך החירוץ הוא מקיאווליסטי, כלומר יוצרים בכוונה תחילה תנאים גרועים לרוכבים ומשווקים את זה כתנאים טובים, וזאת על מנת לאסור רכיבה באותם קטעים עצמם כשיעבור קצת זמן. זו תיאורית קונספירציה שצריכה קצת יותר מידע מבוסס כדי להיות אמינה. למשל, הכתבה מתמקדת באיזורי ההרים שם החירוץ מפריע. מה לגבי המשולש והמרובע שגם הם עברו חירוץ? שם השוליים לרוב כן רחבים מספיק, אז שם אין תוכנית זדונית?
הדבר היחידי שאני יכול להסכים איתו הוא שכביש 375 יושב על הכוונת של איזה בכיר במשרד, שלפני כעשור גרם לאיסור רכיבה לכל אורך הכביש למשך איזה חודש בגלל גחמה שלו. הרוכבים הצביעו ברגליים והתמרורים המקוממים הורדו בכח הזרוע.
 

ariasdo

New member
אין קונספירציה - המצב שנוצר זה תופעת לוואי מהחירוץ במקומות

שהשולים רחבים זה פיתרון שמתאם לכולם נוצר חוצץ והפרדה בין הנתיב לשול דבר שימנע תאונות או חלק מהם.
את היתרונות של הפרדה כולם יודעים זה נותן התראה לנהגים שסוטים מהנתיב לשול .

אבל במקומות שהשול צר זה מבטל את השול ושם המצב מסוכן והתוצאה תהיה איסור רכיבת אופנים במקומות מסוכנים .( הקנה מידה זה כמות התאונות כתוצאה מהמצב ) .

יש הרבה שיטות לבצע הפרדה בין נתיב לשול שיטית החירוץ היא דרך מהירה לביצוע - אבל גם הזולה במחיר למטר אורך ולכן בחרו בה .

החירוץ פוגע בשכבת האספלט שאיכות האספלט בארצנו לא משהוא נראה כמה שנים זה יחזיק עד שהכביש התפורר , גם מצטבר ליכלוך זכוכיות וכו' , דבר שדורש טיפול וניקוי .

החרוץ זה פתרון זול למנוע מנהגים לסטות לשולים ולכן אף אחד לא סופר את הרוכבים .
אף אחד לא תכנן בכוונה תחילה תנאים גרועים או טובים לרוכבים אנחנו זה תופעת לוואי .

אריה סדובניק
 

Dov_s

New member
החרוץ בפועל לא קשור כהוא זה לאופנים

מי שעושה את החרוץ בפועל לא חושב על אופנים אלא על מניעת סטיה של כלי רכב מהכביש.
בגלל זה רואים חרוץ בכביש בהם אין/אסור לרכב על אופנים ולא רואים אופנים ומצד שני בחלק מהכבישים בהם רוכבים הרבה רוכבים אין כלל חרוץ (כביש 424 למשל).
במחלקת הדוברות של משרד התחבורה הוציאו הודעה (מקיבלסטית) על כך שהחרוץ לרווחת רוכבי האופנים, למרות שזה ממש לא בסדר היום של מע"צ.
החרוץ הוא לא הפרדה פיזית בין האופנים לכביש, כל מה שהוא עושה הוא יצירת רעש ברכב בעת סטיה מהכביש, יעזור ? רק שהשולים מאוד רחבים והרוחב נמצא מאוד בצד ימין של השולים.
אם משרד התחבורה או נתיבי ישראל רוצים להגן על רוכבי האופנים שידאגו אחת לחודש או משהו כזה לשלוח מטאטא רחובות שינקה את השולים בכבישים המועדים לרכיבה, זה יעזור יותר מכל החרוץ שאין לו כל הגנה על הרוכבים.
 

YotamKa

New member
אף אחד לא טען שהחירוץ לכשעצמו קשור לרוכבים בכל מקום בארץ

בכביש 1 למשל אין חירוץ בשוליים, וגם שם אסור לרכב. לא כל צירוף של שתי עובדות יוצר כלל.
הקשר בין החירוץ לאופניים בכבישים המדוברים בכתבה התבצע ע-י משרד התחבורה, ישנה הודעה רשמית על-כך וגם בתגובה הרשמית לכתבה הם לא מתנערים מזה. השאלה היא מי קבע שהחירוץ הוא צעד נכון, האם הוא צעד נכון, ואיזו רמה של פיקוח היתה על הביצוע בפועל.
נכון לעכשיו בכבישים ההרריים החירוץ אפילו לא שומר על המכוניות, כי השוליים שם בקושי קיימים וההתראה הקולית של החירוץ לא יעילה. מה שבטוח הוא שמישהו עשה כאן קופה על חשבונינו, ולא בצדק.
 

אילון22

New member
השני גרוש שלי על החירוץ

ברור לכולם שבנושא הסדרת התנועה בכבישים שום פתרון אינו מושלם. אתה לא יכול לשים על אותו נתיב יגואר, סובארו, קלנועית ואופניים ולקוות שהכל ייסתדר מעצמו.
במקום לשפוך כאן בקורת גורפת ולהשמיץ את הרשיויות (ספורט ישראלי ידוע) בואו נראה את החיוב!
יש כעת קילומטרים רבים של הפרדה פיזית שנותנת לנו בטחון יחסי ברכיבה. אני לפחות מרגיש יותר בטוח ולומד להסתדר עם החסרונות.
אני מציע לכל אחד שמקטר כאן לפנות בכל מקרה נקודתי לחברה הלאומית לדרכים (כמו שעשו החברה של בייקפאנל) ולא לשבת ליד המקלדת ולהתלונן על "האידיוטים האלה"
 
למעלה