הרומן עם שלמה החרדון

Intefar

New member
הרומן עם שלמה החרדון

אני זקוק לממוש הרומן הזה לטרריום בחינם או חצי חינם... אם למישהו יש - שיגיד. תודה.

Intefar

New member
לא יודע...

ראיתי אותו בחנות חיות מחמד. הוא יגיע לגודל 35 ס"מ בערך...כרגע הוא קטן. האם זה אומר שאני בסטיאל ופדופיל?

לא, זה רק אומר שלפני שאתה קונה

"משהו" כדאי שתדע מה אתה קונה, ונתחיל מהשם. אז לך תשאל איך קוראים לחיה שיש בחנות ו"חרדון" זה כללי מדי, צריך לדעת באיזה סוג של חרדון מדובר. ואז נוכל לנסות לעזור לך. בכל מקרה אני מבטיח לך שטרריום זו תהיה ההוצאה הקטנה ביחס לאוכל וחימום.

Intefar

New member
מה אתה להגיד?

חימום ואוכל זה הדברים היקרים?! כמה זה עולה בערך? אמרו לי שהוא אוכל תולעים. ואבן חמום דווקא עולה מעט, אבל אני מבין שאלו הוצאות חשמל כי היא פועלת כל הזמן... יכול להיות שזה חרדון מזוקן?

שזחלים יעלו לך בערך חצי שקל

לאחד והוא צריך משהו כמו 5-10 ליום לא כולל ויטמינים וסידן שצריך לקנות בנפרד ועלים ירוקים שגם צריך לקנות בסופר. אבן חימום זה חימום טוב לחרדונים מזוקנים, תצטרך לסדר מנורות מתאימות ולקנות טרמומטר. בקיצור: תתחיל לחפש חומר ולקרוא על הגידול של החיה.

youval osman

New member
לא כוויה ולא נעלולים

כל עוד מדובר באבן איכותית עם וויסות טמפ' לא אמורה להיות בעיה.. כשאנשים מחפשים לחסוך בכסף ומעדיפים לקנות אבן באיכות ירודה אז יש סכנה לכוויות _(לכל זוחל,לא רק לחרדון).

omer356

New member
עם ויסות. בלי ויסות הוא מקבל..

וזה לא "לא כוויה ולא נעלולים" אני מגדל וגידלתי מזוקנים (4) כבר יצא לי לראות כוויה מאבן חימום אצל פרט אחד וזה לא היה רק אצלי כמובן שאפשר לשלוט במידת החום על ידי ויסות מכשיר שניקרא...אם הייתי זוכר.. עם ויסות זה סיפור שונה אתה יכול לשלוט במידת החום. שאני אומר משהו אני לא זורק אותו מהשרוול הכל בא מידע וניסיון.

youval osman

New member
אהה?

שום אבן חימום איכותית עם בקר טמפ' לא תגיע לטמפ' שתסכן את הזוחל בכוויה. לא מבין את הקשר של שאר הדברים שאמרת.. המשך ערב מוצלח

אני מסכים איתך

גם אני לא ממש הצלחתי להבין מה הוא אמר
אבל לדעתי חימום ללטאות על ידי מנורות ממוקדות "ספוט" עדיף על חימום בעזרת אבן, ולא משנה אם יש לה ווסת או אין. ויש לזה כמה סיבות: 1. עם אבן חימום לא ניתנת לחרדון (או כל לטאה אחרת) אפשרות לווסת את הטמ"פ של הגוף שלו. או שהוא על האבן ומתחמם או שהוא לא. עם מנורה יש לחרדון אפשרות להתקרב למנורה או לרדת למטה ולתהרחק ממנה אך עדיין לקבל ממנה חום. לדוגמא: חרדון עולה על ענף ומתקרב למנורה ומגיע לטמ"פ גוף של 40 מעלות, כשמספיק חם לו הוא יורד למטה ושומר על טמ"פ גוף של 37, או מה שמתאים לו באותו הזמן. עם אבן חימום אין אפשרות כזאת. 2. זה אולי ישמע רע אבל יש הבדל גדול במחיר בין מנורה לאבן חימום, אולי זה מתקזז בצורה זו או אחרת מבחינת חשמל אבל זה לא מתקזז עם מה שרשמתי קודם. 3. אני לא בטוח אבל נדמה לי ששמעתי (מישהו בפורום) לגבי זה שהחרדון מקשר בין אור לחום. כמו שזה בטבע וסתם אבן חמה זה משהו שדורש שינוי בתפיסה. לסיכום: אני לא ממש מתלהב מאבני חימום מכל סוג שהוא. זו לא נראת לי דרך טובה לחמם ולא תמיד אפילו כתוספת של חום באזור מסויים של הטרריום. במקרה של לטאות שקל מאוד למנוע מהן מגע עם המנורה (בניגוד לנחשים) אני בהחלט מעדיף מנורות.

omer356

New member
אם לא מבינים אותי אני אסביר :)

יובל אמר- אבן עם בקר טמפרטורה לא תגרום לכויה משום שאפשר לשלוט על רמת החום. אני לעומת זאת אמרתי שכבר היה לי מקרה עם אחד החרדונים שהוא קיבל כויה מאבן חימום. ולמה? האבן התחממה יותר מידי-מה שגרם לו לקבל כויה בבטן. אני בהחלט מסכים איתך(יונתן) שמנורת ספוט עדיפה בהרבה על אבן חימום. לפי דעתי זה אמצעי חימום יותר טוב וגם יותר זהיר. ההודעה הזאת כן מובנת?

למעלה