הרחבה בנושא גיל 3, ולגבי מרכז הולנד

gadi7

New member
הרחבה בנושא גיל 3, ולגבי מרכז הולנד

מהתגובות להודעותי האחרונות, עולה שהתייחסו בעיקר לחוק חינוך חובה , התקף החל מגיל 3. בנוסף יש לזכור שילדים עם פגיעה קלה יחסית אינם מוכרים כילדים נכים לפני גיל 3. בבסיס שתי קביעות אלו עומדים כרגיל "אילוצים תקציביים". הסיכוי שמשהו ישתנה בקרוב, קלוש ומטה. מרכז הולנד הינו חלק מרשת צ´יימס. זהו מעון פרטי. כמו שליאת כבר הבינה זהו "אחלה מקום". אם איתרע מזלו של ילדכם להיות ילד פגוע/ עם איחור התפתחותי/ קושי או ליקוי כלשהוא זה המקום עבורו. מוסד זה הוקם ע"מ למלא את החלל שהיה קיים עד לפני מספר שנים. לא היו קיימות מסגרות מתאימות לילדים פגועים לפני הגיעם לגיל 3 (שוב מספר הקסם הזה).

gadi7

New member
שכחתי להוסיף

שאפרת בילתה שנה במרכז הולנד. מגיל שנתיים ועד לגיל שלוש. היא מאוד נהנתה מהלימודים, מהגן ומהחברה במקום. השהות במקום והיחס החם, הצוות המקצועי- כולם תרמו לה מאוד. גם אנחנו, ההורים נהנינו משיתוף הפעולה עימם. אפרת התקדמה יפה במהלך שנה זו והשיפור שחל בהתנהגותה ותפקודה החברתי,המוטורי+ התפתחות כישורים שפתיים (דיבור) היה בהחלט ניכר לעין. מאוד מאוד מומלץ, למרות העלות המכובדת (קופ"ח והעיריה משתתפות בעלות ןעדיין נותר להורים להוסיף סכום חודשי מכובד). גם יובל, אחיה,היה מתוכנן להגיע לשם. בשל חולשתו הרבה, פגיעותו למחלות וכד´ לא נסתייע הדבר. יטבה - אל תהססי להתקשר אלי.

גדי

שמחה לקרוא על נסיונה של אפרת במרכז הולנד. איזה כיף לקרוא את הסיפור הזה, זה סיפור מרגש ואופטימי, ואני כ"כ זקוקה לאופטימיות עכשיו. מצד שני, חבל שיובל לא הגיע למרכז הולנד, כי לפי מה שאתה מספר, יובל יכול היה להתפתח בצורה טובה, אך מגבלותיו הקשות מנעו זאת ממנו. אני מקווה שיובל נמצא במסגרת מועילה ותומכת לא פחות ממרכז הולנד. אני שולחת לכם
, ומחזקת אתכם בהמשך ההתמודדות שלכם, גם עם יובל וגם עם אפרת, ליאת.

גדי היקר

תודה על ההרחבה והאינפורמציה, וסליחה מכל הלב על העיכוב בתשובה. חבל שבבסיס הקביעות שפירטת יש אילוצים תקציביים, ואתה צודק בהנחתך שהסיכוי שמשהו ישתנה, הוא קלוש ואולי אפסי, וחבל שכך המצב. מה זו רשת צ´יימס? נשמח אם תרחיב בעניין זה, כדי להביא עוד מידע מעניין לחברי הפורום. חבל שקודם לא היו מסגרות מתאימות לילדים שטרם הגיעו לגיל 3, אך צריך לראות את נקודת האור:עכשיו, לשמחתנו, המצב השתנה, איזה יופי! יישר כח למרכז הולנד, שעושה עבודת קודש, הלוואי וימשיכו כך, ליאת.

למעלה