הרחבת המעגל החברתי-אזור השפלה

הרחבת המעגל החברתי-אזור השפלה

שלום לכולם, רציתי לדעת אם קיים בפייס או בכלל הורים שיזמו יצירת קשרים והרחבת המעגל החברתי למשפחות עם ילדים על הספקטרום בתפקוד גבוה מאוד. ראיתי שכתבו כאן כבר על הנושא, כתבתי לתקווה בונה הודעה פרטית בפייס כדי להצטרף ולא קיבלתי מענה עד כה... בננו בן כמעט 5 אובחן לאחרונה בתפקוד גבוה מאוד ומיותר לציין כמה עיקר הקושי הוא חברתי, מה שמשפיע על יצירת הקשרים שלו (צמא לחברים אך מתקשה) ועל הדרך גם על שלנו כמשפחה בקהילה ובשכונה... חושבת שילדים עם קשיים דומים יכולים להתחבר ולאפשר גם להורים למצוא שפה משותפת עם הורים דרך דמיון בקושי ולא דרך שיפוטיות...אשמח לשמוע מנסיונכם. אנחנו מוכנים גם לנסוע קצת אם יש יוזמות לא ממש קרובות לבית. תודה רבה

TikvaBonneh

New member
הוספתי אותך

מצטערת, ההודעות שלך הלכו לתיקיית אחר בפייסבוק ולא נכנסתי אליה. אני לא כל כך הרבה בפייסבוק, יותר כאן.
את ממש צודקת לגבי החיבור של הילדים עם הקשיים המשותפים.
מציעה לך לגלוש כמה שיותר בקבוצות הורים ולחפש.

מרימה את הכפפה

אני פונה להורים לילדים על הספקטרום בתפקוד גבוה, אם ילדיכם בטווח גילאים 4-9, גרים באזור המרכז, שרון או שפלה ומעוניינים בהרחבת המעגל החברתי עבור ילדיכם וגם עבורכם למפגשים אחה"צ או בסופי שבוע, אנא תנו סימן ואשמח לקדם את הנושא.

3מרגו

New member
את במקרה פתחת כזאת הודעה בפייסבוק היום?

רואים ששם יותר פעיל...

SMADAR55

New member
במודיעין יש המון יוזמות

יש לנו את פורום אקדם (הפכו לאחרונה לעמותה). זה פורום שהוקם ע"י הורים לילדים על הספקטרום במודיעין (ויש המון ילדים על הספקטרום בעיר). הפורום מיועד לתושבי מודיעין והוקם בשביל לקדם צרכים שונים של ילדינו.
מדובר בפורום מאוד פעיל, מתקיימות ועדות לקיום נושאים שונים, מתקיימים מפגשים חברתיים של ההורים (לדוגמא- הרצאות העשרה).
קיימות קבוצות ווטסאפ בחלוקה לנושאים - לדוגמא: קבוצה לשילוב יחידני.
הפורום מקדם נושאים שונים , חלקם קשורים במעגל החברתי של הילדים- לדוגמא- פתיחת חוגים (קבוצות נפרדות לילדים שלנו או שילוב ילדים שלנו בחוגים שונים ), פתיחת קייטנה בקיץ לילדי אקדם ועוד ועוד.
יתכן שיש ערים נוספות עם פעילות של הורים , מכירה רק מה שאצלינו בעיר.

הצטרפות לאקדם

הי סמדר, תודה על המידע. אנחנו גרים כרבע שעה ממודיעין. יש לך מושג אם נוכל להצטרף לפורום, לקבל מידע ולקחת חלק בפעילויות? לצערי אצלינו בישוב הקטן אין יוזמות כאלה...��

SMADAR55

New member
אין לי מושג ! עקרונית זו עמותה / פורום שפועל לקידום נושאים

שונים בעיר.
אני יודעת שלהרצאות שמתקיימות אחת לחודש ניתן להגיע גם מחוץ למודיעין .
מציעה שתשוחחי עם יו"ר אקדם- טלי סגל ותבדקי איתה.
אעביר לך במסר אישי את מספר הטלפון.

למעלה