הרחבת הסדרי ראיה

תודה על זוית הראיה שלך

מעולם לא עשיתי דווקא, מעולם לא שמתי את עצמי ראשונה והכל היה כל הזמן מתוך ראיה כוללת של טובת כולם .
גם כשכולם סביבי אמרו לי להילחם - אמרתי - זו לא דרכי.אם אראה שאין בזה תועלת ואין בזה טעם וכולם רק מתקשים -אנסה לבדוק מחדש את הרצון שלי .

מבטיחה לעדכן

תראה, אני חושבת שהבן הצעיר זקוק ליותר זמן אבא אבל זה לא העניין היחיד שבגללו החלטתי לבקש הרחבה של הסדר הראיה.

הרחבת הסדרי ראיה

אחרי שנתיים וחצי של הסדרי ראיה מצומצמים מאוד (לפי מה שהגרוש הסכים עד כה) של לילה אחד פעם בשבועיים ועוד 3 שעות באמצע שבוע ביום קבוע,
החלטתי לבקש ממנו להרחיב את הזמן שהילדים מבלים איתו.
קבענו להיפגש ביום שלישי הקרוב .
מעבר לפרפרים שיש לי בבטן כבר עכשיו ולכן אני כותבת, כדי "להוציא" קצת החוצה את המתח,אני רוצה לשאול אם מישהי/מישהי עשו שינוי כזה בהסדרי הראיה, איך זה עבר, מה היה לפני ומה אחרי, מתי סיפרו לילדים על השינוי וכל מידע ונסיון שיש לכם לחלוק איתי.

תודה

mother cat

New member
אין לי נסיון או תובנות

אבל רציתי להגיד בהצלחה!

ואם מותר לשאול - אני מבינה שהגרוש שלך לא רצה עד כה הסדרי ראיה מורחבים יותר? מה גורם לך דווקא עכשיו לבקש ממנו לראות את הילדים יותר? והאם יש לך אנדיקציה כלשהי שיסכים? כלאמר, משהו השתנה בנסיבות?

ושוב, המון בהצלחה!

תודה,

מה שהתאים לפעם לא מתאים להיום, לפחות לא מבחינתי. מה גם שהמקום ה"מסכים להכל" שהייתי בו פעם, כבר לא קיים ואני בוחנת הרבה דברים מחדש.
אני לא יודעת אם הוא יסכים, אבל אני לא מוכנה שזה יעצור אותי מלנסות - כפי שהיה עד היום.
התחשבתי בסיבות שלו עד כה, אני מרגישה שהן לא רלוונטיות יותר ולא מוצקות מספיק.
אני מעדיפה כרגע לא לפרט מעבר לזה ברשותך.

mother cat

New member
מכבדת את רצונך לא לפרט יותר

וכמובן תודה על ההסברים. מאד מתחברת למקום החדש של לא "להסכים להכל". שהיה המון בהצלחה!

תעדכני אותנו איך הלכה השיחה אתו? רק אם מתאים לך, כמובן

מתאים (-:

התכוונתי שאני לא רוצה לפרט על "למה אז הסכמת" או "למה את רוצה לשנות"
אני מרגישה שזה נכון לי כרגע ולכן עושה את זה
על השאר - מבטיחה לעדכן אחרי יום שלישי .

שינוי בהסדרי הראיה ללא שיתוף הילדים??!!

ניחא כשהילדים קטנטנים ולא מבינים ממש...
(בכלל - כל נושא הסדרי הראיה נמס לגמרי כשהילדים בגיל ההתבגרות - אפילו בית המשפט כבר לא כופה הסדרי ראיה מוסדרים מעל גיל 13)

ברור שעם שיתוף

אבל קודם אני רוצה לברר אם יש בכלל על מה לדבר עם הגרוש.
יכול להיות שהוא יגיד שאין על מה לדבר בכלל וככה נוח ומתאים לו .
יכול להיות שהוא יגיד שכן, הוא ישמח להרחיב ואז נשב עם הילדים ונראה מה מתאים.

כפי שכתבתי - הסדרי ראיה

בגילאי 12+ ממילא נמוגים
"יש ארוע בתנועת הנוער"
"יש מסיבה שאני ממש לא רוצה להפסיד"
וכו' וכו'

ובכל מקרה, אני הייתי חושבת פעמיים איך מציגים את זה לילדים, שחו"ח לא יחשבו שהם לא רצויים בביתם מסיבה זו או אחרת. אולי אם זה יבוא ממנו: "אני נורא מתגעגע אליכם ורוצה שתהיו אצלי יותר..."
בהצלחה!

תודה

מה שאני רוצה זה שיבוא עוד יום בשבוע לכאן . זה יספיק לי ולא יגרום להם להתרחק מהבית (כשהוא בא לכאן, הם מבלים יחד בספריה , קולנוע, בריכה ,ארוחת ערב ואז הוא חוזר איתם לכאן, משכיב את הבן לישון (כולל מקלחת וסיפור )ועוזר לבת עם השיעורים .
בתכלס זה נראה לי שינוי לא גדול מאוד לילדים , ומצריך ממנו מעט זמן יחסית .

אני בהחלט מודעת לצרכים המשתנים של הנערה ובהחלט מודעת לימי החוגים העמוסים של שני הילדים ולא חשבתי לרגע שהרצון שלי יבוא על חשבון זה.

אף אחד לא רמז שהרצון שלך

יבוא על חשבונם.
רק שבגילאים מסויימים כבר אין משמעות למה שכתוב בהסדרי הראיה, וגם לא למה שההורים הסכימו ביניהם.

למעלה